hirošima

Blejati ili rikati?

Neki naši komentatori ovih dana u nebesa dižu “herojstvo” Ukrajinaca koji hrabro ratuju protiv Putina iako znaju da u ratu protiv Putina ne mogu pobijediti. Jesu li ti “heroji” glupi ili samo zaljubljeni u svoju domovinu za koju će i život dati? Konačno, otkako smo živi slušamo kako za domovinu treba život dati.

Ne kužim, zašto bi bilo tko jedan jedini život koji ima trebao dati nečemu što se zove “domovina”? “Domovinu” ipak gotovo uvijek čini ekipa licemjernih gadova koji u “ratu za slobodu” samo broje koliko će strpati u džep. Jebe im se za budale koje ginu za ideale. Oni će preživjeti.

Stalno citiram genijalnu Mussolinijevu rečenicu, “naoružajmo se i krenite”. To je jedina istina o svakom ratu. S jedne strane gadovi koji računaju dobit, s druge strane ovce koje nemaju izbora. Poznata talijanska poslovica glasi, bolje živjeti makar jedan dan kao lav, nego stotinu godina kao ovca. Da je tako…

Da je tako ne bi već mjesecima milijuni ljudi bježali iz Ukrajine. Reći ćete, ne bježe heroji, bježe samo žene i djeca. “Heroji” koji brane Ukrajinu ne bježe jer ne smiju. Još se živo sjećam našeg rata u kome su “heroji” bježali iz napadnutih gradova. Bježali su u mirne krajeve Hrvatske u očajničkoj borbi za život poput ovce. To je normalno ljudsko ponašanje. “Herojstvo” su izmislili kriminalci kojima je rat biznis.

U našim nam medijima analitičari koji su u hrvatskom ratu, iako su bili u punoj snazi, izabrali život ovce, stalno prodaju tezu kako je normalno da je ukrajinski narod hrabro krenuo u borbu protiv Rusije. Želi slobodu. Svi bismo trebali biti na njihovoj strani. Neki idu tako daleko da našim političarima koji drugačije misle poručuju kako imaju mali kurac. Svi koji misle da se s rogatim ne treba bosti imaju mali kurac?

Ukrajinski narod s ratom protiv Rusije ima jako malo veze. Taj godinama pripreman rat vode Amerika i njezine evropske, lopovske sluge. Plaćamo ga i mi koji smo uvjereni da smo mogli biti bez njega. U Evropi nema dovoljno hrane, inflacija je ogromna, bijeda kuca na vrata svakog evropskog građanina koji nije ratni profiter ili kriminalac drugog tipa.

Što će se tek dogoditi onim milijunima “ovaca” koje bauljaju Evropom u potrazi za novom “domovinom”? Johnson, taj britanski, retardirani štakor, poručuje Ukrajincima, nećete dobiti vizu, ali možete otputovati u Ruandu. Ovih im dana nježno šapuće u ukrajinsko uho, morat ćete se pomiriti s činjenicom da će Ukrajina biti nešto manja.

Zašto je Johnsonu naglo otpala lavlja griva, a narasla ovčja vuna? Rusi su mu poručili da će baciti bombu na London. Hahahaha… Ahahahaha… Vama je sve smiješno. Rusi to nikad ne bi učinili jer bi bacanje bombe na London bio smak svijeta? Tko napadne jednu članicu NATO-a…

Nisam sigurna. Ameri ne bi kurcem mrdnuli kad bi London nestao u prahu i pepelu. I Amerikancima je draži život ovce. I njima je milije dugogodišnje blejanje nego kratkoročna rika.

Ovaj jezivi američki rat protiv Rusije i Evrope Ukrajincima je oteo “domovinu” i nikad je više neće dobiti natrag. “Heroj” Zelenski, loš američki glumac, nije heroj, da jest već bi bio pokojnik. On je američka ovca koja bleji okružena američkim osiguranjem prestravljena da će joj Rusi oderati kožu. Postoji realna mogućnost da će Ameri biti brži. Ne treba im više ta budaletina koja s američkog blesimetra čita besmislice jednako kako ih čita i ludi Biden koji za ovaj rat nije čuo. Svako jutro kad se probudi čeka da mu mama promijeni mokre pelene.

Zaboravila sam ono bitno? Putin je zločinac. Budimo precizni. Putin je zločinac koji ima atomsku bombu. Je li vam ikad palo na pamet da bi onaj tko ima atomsku bombu i još je zločinac mogao tu bombu i baciti? Nije? Zaboravili ste Hirošimu?

Živimo li u strašnim vremenima? Naravno. U strašnim vremenima žive i Iračani, Libijci, Sirijci, Afganistanci, dječica u Jemenu… O Ukrajincima kojima već u Evropi razbijaju glave jer otimaju radna mjesta, mjesta u dječjim vrtićima, dižu cijene najmova u Hrvatskoj u nebo da se ne govori. Tko bi nabrojio mnogobrojne američke žrtve? Jesmo li ikad pustili suzu nad njihovom uzaludnom borbom za život poput ovce?

Možda je došlo vrijeme da Zapad dobije po pički? Kad bi Rusi za koje nam oni komentatori stalno govore da nemaju ni ića ni pića ni vojske ni snage, a nama u borbi protiv njih samo treba veliki kurac… Kad bude Putin do kraja popizdio pa sa lica zemlje izbrisao London, jebeš klanje onih egzotičnih, tamnih ovaca i svijetlih ukrajinskih, možda će nama Evropljanima doći iz dupeta u glavu? 

Shvatit ćemo da je bolje živjeti osamdeset godina kao ovca nego jedan dan rikati dok pušimo američki kurac.