Bitka za Kulmerove dvore

10.00

Dobar dan, dragi gledatelji, Hrvatska televizija nalazi se na licu mjesta. Kulmerovi dvori okruženi su jakim snagama Hrvatske vojske, tu je i policija, Živi zid je oko Dvorca napravio živi zid. Očito, Kulmerovi dvori neće pasti bez bitke. Na terenu je naša Maja Majić. \”Majo, kakva je trenutno sigurnosna situacija?\” \”Mirko, ovdje su tenkovi, policijska kola, ogroman broj policajaca, tu je i gospodin Pernar koji je naš prvi gost. \”Gospodine Pernaru, hoće li Kulmerovi dvori pasti?\” \”Naravno da neće. Ovo je najveći dan u povijesti Živog zida, dan kada na svojoj strani u obrani žrtve imamo i policiju i vojsku. Nitko nas danas neće ubacivati u marice.\” \”Hvala, gospodine Pernaru. Mirko?\” \”Hvala Majo, pratimo situaciju, čut ćemo se uskoro.\”

10.30

\”Dobar dan, dragi gledatelji, Hrvatska televizija opet je s vama. Ispred Kulmerovih dvora došlo je do sitnog incidenta. Tamo je naša Maja, Majo?\” \”U pravu si, Mirko. Na livadi ispred Dvora došlo je do neugodnog sukoba između američke ambasadorice i ruskog veleposlanika. Ambasadorica je sa uniforme ruskog veleposlanika pokušala skinuti ordenje. Urlala je:\”Odjebi, ovo je Amerika.\” Ruski veleposlanik je američku ambasadoricu zgrabio za kosu i zarežao:\”Fakju, ovo je Rusija.\” Naša predsjednica razdvojila je dvoje neistomišljenika, nasmiješila se, zagrlila ih i rekla:\”Svi ste vi moja djeca\”, i tako spriječila veći sukob. Mirko?\” \”Hvala, Majo.\”

10.40

\”Dobar dan, dragi gledatelji, Hrvatske televizije, opet smo s vama. Naša Maja ima posebnu vijest. Majo?\” \”Tako je. Gospodinu Todoriću je iznenada pozlilo, ali ovdje na terenu, nažalost, nema liječnika. Liječnici su u Irskoj. Srećom, gospodinu Todoriću pomogao je naš gost. Kardinale Bozaniću, kako objašnjavate naglo poboljšanje zdravstvenog stanja gospodina Todorića?\” \”Vrlo jednostavno. Dotaknuo sam mu čelo rukom, svi mi Hrvati znamo da samo Bog liječi sve rane. Veliko, hrvatsko srce gospodina Todorića ušlo je u sinus ritam.\” \”Bogu hvala, Vaša Svetosti. Mirko?\” \”Bogu hvala, Majo, čujemo se.\”

10.50

\”Dobar dan, dragi gledatelji Hrvatske televizije. Kulmerovi dvori su i dalje pod opsadom u cilju obrane. Sa nama je naša Maja i novi gost. Majo?\” \”Imam veliku čast i zadovoljstvo pozdraviti našeg premijera Plenkovića koji Kulmerove dvore čuva još od prekjučer. Kako se snalazite bez brijača, vidim vam trodnevnu bradu, ha, ha.\” \”Meni je Hrvatska u srcu, Hrvatsku mogu braniti i bradat. Ako ja neću braniti zemlju na prvoj crti bojišnice, tko će?\” \”Recite nam nešto o novom zakonu koji će spriječiti da se Hrvatska ubuduće suoči sa ovakvom krizom?\” \”Odgovor je vrlo jednostavan. Kad velike firme upadnu u problem, država će uskočiti. Ova nas je situacija zatekla, zato Dvorac štitimo vojskom, policijom i svojim tijelima.\” \”Moram priznati, gospodine Plenkoviću, brada vam odlično pristaje.\” \”Hvala, ali nije vrijeme za zajebanciju.\” \”Hvala i vama na razgovoru, premijeru. Mirko?\” \”Hvala, Majo.\”

11.00

\”Dobar dan, dragi gledatelji Hrvatske televizije. Kulmerovi dvori su pod opsadom u cilju obrane, neprijatelj se očekuje ali svi znamo da Kulmerovi dvori neće pasti. Među braniteljima vlada opušteno raspoloženje. Pristaše Živog zida pjevaju:\’Život damo, dvore ne damo\’, ispijaju se i ogromne količine Jamnice. Heroje posebno ohrabruju nadahnute poruke na bočicama Jane: \’život ima smisla kad smisla ima život\’, \’ljubav je spas kad ti spasa nema\’, \’ne boj se ovrhe, boj se Boga…\’ Tamo je i naša Maja. Majo?\” \”Da, u pravu si, Mirko, hrabri vojnici spremni su život dati za gospodina Todorića i tijelima obraniti Kulmerove dvore jer Todorić je Hrvatska i Kulmerovi dvori su Hrvatska. Sa mnom je jedan od trenutno najvećih Hrvata. Hvala, gospodine Hasanbegoviću, što ste odvojili malo vremena za nas.\” \”Ne budite smiješni, Hrvatska, to sam ja.\” \”Vi sigurno znate, bi li do ovakve krize došlo da živimo u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj?\” \”Naravno da ne bi. Ustaše su znale rješavati probleme brzo i efikasno. Pogledajte ova polja oko dvorca.\” \”Gledam.\” \”Da se ovdje na vrijeme izgradio ustaški logor u skladu sa svim demokratskim i zdravstvenim standardima neprijatelju bi se poslala jasna poruka: rad oslobađa. Anarhija koja vlada Hrvatskom uništit će Hrvatsku ako mi koji smo ovdje neprijatelje ne dočekamo za dom spremni.\” \”Toliko za sada, Mirko?\”

21.00

\”Dobar večer, dragi gledatelji Hrvatske televizije. Nismo se dugo javljali jer se na terenu baš ništa ne događa. Kulmerovi dvori su i dalje okruženi jakim snagama. Vojska, policija, Živi zid, svi spremni čekaju neprijatelja. Tamo je i naša Maja. Majo?\” \”Da, u pravu si, Mirko. Vojnici i policajci su pod šljemovima, Živom zidu je lakše jer su u bermudama. Svi koji čuvaju dvorac, gospodina Todorića i njegovu porodicu postaju nervozni jer neprijatelja nema na vidiku. Sa mnom je vrhovna zapovjednica Hrvatske vojske. \”Gospođo Grabar Kitarović, hvala što ste izdvojili vrijeme za našu televiziju.\” Naravno da sam izdvojila vrijeme za vašu televiziju. Svi ste vi moja djeca.\” \”Hvala vam na tome. Što mislite kad će se ukazati neprijatelj?\” \”To je teško reći, može za pet minuta, može za pet dana, ali mi ovdje branimo Hrvatsku i tu ćemo ostati do kraja.\” \”Hvala vam, gospođo Predsjednice, i još samo kratko za naše gledatelje. Od koga vi ovdje branite Hrvatsku?\”
\”Od Hrvata, naravno.\”

\”Mirko?\”