A život je…

Ne mogu shvatiti neke današnje mlade ili manje mlade žene. Zašto osjećaju neodoljivu potrebu da svoju intimu dijele sa tisućama radoznalih kretena ili pametnih ljudi koji, uz najbolju volju, ne mogu izbjeći njihove objave? Nedavno smo se moj administrator i ja našli u nezgodnoj poziciji. Tražio je fotku koju će staviti uz tekst o Karleuši.

Za one koji ne znaju. Ima portala sa kojih besplatno možete skinuti svaku od ponuđenih fotografija. Administrator se odlučio za jednu koja je bila \”neutralna\”. Lijepo lice ne poručuje ništa, najmanje da je \”hrvatsko\”. Bilo je.

\”Skinite to, moje dijete pati.\” \”Skinite to, ja patim.\” \”Skinite to\”, javio nam se i fotograf. Nitko od trojca koji je podnosio teške duševne boli nije znao u što se uvalio?

Fotografija je mogla ilustrirati temu, \”Kapi koje očima vraćaju blještavilo\”, \”Puder koji kožu čini svilenom\”, ali i \”Analni seks i hemoroidi\”, \”Sifilis na Kaptolu\”, \”Kako oralno zadovoljiti šest mužjaka u petnaest minuta?\” Kad se besplatno nudiš, sve je moguće.

Ej, cure! Zašto mislite da će na vaše lijepe oči i raskrečene noge padati najpoznatiji svjetski režiseri i modni kreatori? Što je s bolesnicima i ambicioznim autoricama čitanih blogova?

Nepoznate djevojke koje misle preko golotinje i pogleda \”koji obećavaju\” zgrabiti za jaja krivonogog nogometaša sa gelom u kosi još i razumijem. Javne ženske baš i ne.

Koga briga kako je bilo na rođendanu trogodišnje kćeri? Kako se usuđuju, sve te ženske, izložiti svoju bespomoćnu djecu? Zašto ih tretiraju jednako kao i svoje umjetne sise?

Jučer sam pročitala objavu naše poznate teve voditeljice. Njezina majušna kći provela je noću u bolnici. I? Pa?

Naša \”slavna glumica\”, tu su i pjevačice i pevaljke, šalju nam gole fotke svojih plastičnih tijela koja leže na dalekim, vrućim plažama. Druge se gole valjaju u dubokom snijegu?

Sve je to lov na lajkove. I ovaj je tekst lov na lajkove. I ja sam jedna od glupača i ne mogu si pomoći.

Pišem iz pozicije \”mudre starice\” jer sam sigurna da ni moj pornić ni gole fotke neće osvanuti na netu? Ili je ovo ipak samo vapaj žene užasnute činjenicom da je na odlasku?

Gledam ovih dana svoje vršnjake kako umiru. Bore se za svaki dah. Misle da je i minuta patnje dobitak u odnosu na vječni spokoj. Ma, to je to.

Mudra sova, s naglaskom na \”mudra\”, sere na sve teme jer zna da će je za koji tren ili dan ili mjesec spržiti bljesak.

Svi se bojimo smrti. Uhvaćeni u Mrežu živjet ćemo vječno.