Zašto nas jebu?

Sakriveni broj. Nazvala me cura. Tekom. \”Gospođo, za internetske usluge dugujete 1200 kuna. Zovemo vas jer ste do sada manje trošili.\” Tisuću kuna za mene je lova do krova.

O čem se radi? Kupila sam \”povoljni\” paket, rekli su mi da će mi za prihvatljivu lovu u roku od 24 sata srediti \”neograničeno korištenje interneta.\” Zapravo su mi dozvolili da \”neograničeno\” koristim internet tek 2 tjedna kasnije. Imam pismenu potvrdu, njihovu, oni je zovu \”ugovor\”, da sam na novoj tarifi od 22. svibnja. Jedna od njihovih ropkinja rekla je mome mužu, ja sam nesposobna za bilo kakvu komunikaciju osim učestalog spominjanja spolnih organa, da će nam se javiti \”za tjedan dana\”. Račun je stigao danas.

Čitav se dan pitam, zašto oni to nama rade? Sigurni su da većina ljudi zna da u ratu sa tekomovima nema nikakve šanse? Zato korisniku, kad mu uvale \”novi paket\”, poklone telefonski aparat i navijačku majicu. Dobio si poklon, odjebi tisuću i 200 kuna?

Imate li vi doma Tekomovu navijačku majicu? To je super majica. Navučete je na sebe, osuta je \”kvadratićima\”, kad si otkrijete trbuh na donjoj strani majice ukazat će se iskešeno lice opakog divljaka koji će na Otvorenju utjerati strah u nosače brazilskih nogu. Poslali su mi majicu veličine \”L\”. Znaju da sam ja \”L\” a pojma nemaju kakav su mi dopis poslali? Sve imaju na ekranu a ipak moraju \”provjeravati\”? Svaki poziv snime pa kasnije zaborave što su pitali i što smo mi rekli?

Danas sam dobila, kad te krene onda te krene, poruku i od onih drugih. Pišu da će me oderati za nekih deset kuna plus pedeve i još će mi biti skuplji razgovori zbog \”novih državnih nameta na mobilne komunikacije\”. Ako mi ne odgovara vazelinfri uvaljivanje u anus imam \”pravo raskida do 10.07.\” Ako \”raskinem\”, kamo ću? Postoji li u Hrvatskoj neki Tele koji ne dere? Ušli smo u EU. Za koji kurac ja ne plaćam tarifu kakvu plaćaju Nijemci?

Postavljam glupo pitanje. Jednako bih tako mogla pitati zašto moram imati vizu za Ameriku kad je Hrvatska članica NATO-a. Da, Obama je, kad je ovih dana bio u Varšavi, zamolio Hrvatsku na način kako to Ameri \”mole\” da u NATO uplati milijardu eura. Za sirotu Ukrajinu Hrvatska mora uplatiti milijun eura. Poručeno nam je da je to kurčić od love, Nijemci će dati 450 milijuna eura. Jedino Slavoniji Hrvatska ne mora ništa uplatiti.

Sa stranice \”Portal svijesti\”, kad sam to pročitala skoro sam pala u nesvijest, skinula sam podatak: za članstvo u EU ove godine moramo \”fiksno\” uplatiti 555.844.000 eura ali zato iz EU možemo \”potencijalno\” izvući 1.175.973.000 eura. Za \”potencijalno\” izvlačenje moramo \”samo\” izmisliti projekte koje će EU prihvatiti. Hrvatska se u odnosu prema EU nalazi u pozi u kojoj se ja nalazim u odnosu prema Tekomu. \”Fiksno\” im moram platiti 1.200 kuna a \”potencijalno\” sam imala \”neograničen pristup internetu\”.

Zašto dozvoljavamo da nas ovako jebu? Nedavno se jedan mladi gospodin na Hrvatskoj televiziji založio za doživotne robije, ispaljivanje metka u čelo razbojnicima… Gdje je čelo EU? Gdje je čelo Tekomu?

Svi mi od života imamo dugove i navijačke majice. EU, NATO, Tekom ne možemo upucati. Zato, pucajmo! Pucajmo! Pucajmo u svakoga tko nam se u megamarketu nađe na putu! Upucajmo, poput ludih Amera, sve oko sebe pa sebe. Pomoći ćemo i sebi i upucanima. Bolje jedan dan živjeti ko Tekom nego pedeset godina ko pretplatnik.


42 Comments

 1. Slavica Slatinac
  • drot
   • boris
  • Vanja
 2. MO
 3. robokop
 4. fikus
  • Bivši korisnik VIP-a
   • boris
 5. Danijel
 6. Svetlana
 7. daniel
 8. Shorty
 9. kitkat
 10. MariLu
 11. Bivši korisnik VIP-a
 12. Lakky
  • boris
 13. Bixi
 14. sasko
 15. milina
 16. Miomir
 17. blah blah
 18. branka
 19. živjeti zajedno
 20. Bojan
 21. zagrepčanka
  • boris
   • Kira
 22. Mattea
 23. veca
 24. saravi
 25. Mattea
 26. Boba
 27. Penzioner
 28. OBREN ILIĆ
 29. crtica

Zašto nas jebu?

Sakriveni broj. Nazvala me cura. Tekom. \”Gospođo, za internetske usluge dugujete 1200 kuna. Zovemo vas jer ste do sada manje trošili.\” Tisuću kuna za mene je lova do krova.