Zašto mrzimo pedere

Dobila sam pismo devetnaestogodišnjeg homoseksualca koji meni normalnoj objašnjava kako mu je život težak. U Hrvatskoj, zemlji katoličkoj, u kojoj na pedere otpada 0,00005 promila stanovništva biti peder i nije neka sreća. Moraš do smrti sakrivati svoju perverznu sklonost ili se ubiti. To mnogi od pedera i čine na sreću svoje normalne rodbine.

U životu nesretnog dečka koji misli da ga ja razumijem ipak postoji nešto što mu povremeno ubija depru. Na svijetu živi neki Robbie Rogers, nikad za njega čula ali ga nisam htjela ni zaguglati, kao što netko mrzi pedere ja ne volim nogometaše…Elem, taj Robbie Rogers je izašao iz ormara, hrvatski rečeno autao se i nitko sretniji od njega.

Ima 26 godina, uživa u životu i nogometu, na twitteru ga prati 100 000 ljudi. Dakle, misli meni na neviđeno drag dečko, ima nade za pedere. Ima li? Nema. Pederi su danas u većini zemalja nemoćna manjina a u ljudskoj je prirodi kinjiti nemoćne. Parade pod kontrolom vojske i policije neće im puno pomoći. One uglavnom služe promociji moćnika koji s njima stupaju sigurni da im nitko kamenom neće razvaliti glavu. Da misle da za to postoji i najmanja šansa Pusićka ne bi otišla na paradu u Split a Milanovićka ne bi paradirala u Zagrebu.

Hodanjem u pederskoj koloni dvije će dame i novi splitski gradonačelnik samo pokazati da su u trendu. Civilizirani svijet voli pedere, mi smo civilizirani. Nitko od \”normalnih\” zapravo ne voli pedere ne zato jer su drugačiji nego stoga jer su nemoćni. Tko bi onog Rogersa pratio na twitteru da je samo peder? Vjerojatno bi ga se odrekla i rođena mater. Ali Robbie ima status, lovu, moć, zato smije biti peder.

Nemoćni i siromašni pederi moraju se skrivati. Siromašni normalni zato jer su većina, ako su većina, imaju svoju radost, razbiti pederu glavu, ubiti boga u njemu, iskopati mu oči žlicom. Mučenje nemoćnih je ono što nas čini ljudskim bićima. Zato za pedere, bez obzira na njihove parade, nema nade.

Njihovo bi vrijeme došlo kad bi bogati i moćni pederi zavladali svijetom. Tada bismo mi normalni mogli razumjeti kako se danas osjećaju pederi jer bi onda oni nama jebali mater. I pederi su ljudi. Da li volim pedere? Ne. Voljela sam jednog pedera, svim srcem, umro je u Amsterdamu jer mu ovdje nije bilo života. Uostalom, zašto bih voljela pedere? Sve pedere?

Da li ih razumijem? Razumijem ih onoliko koliko mogu s obzirom na moj povlašteni status. Da li ih žalim? Svakako. Da li mi je drago da nisam peder ni ja ni nitko moj? Oduševljena sam što ih u mojoj porodici nema a ako ih ima neka i dalje vješto glume. Jednako misle i moji prijatelji. Međutim ništa nas ne košta da povremeno uskočimo u neku dobro osigurano kolonu, mašemo zastavicom duginih boja pa kasnije pričamo o tome.

Ako danas želiš da te ljudi drže civiliziranim bićem moraš se svaki dan tuširati i mijenjati rublje, prati ruke prije jela i poslije svakog ispražnjenja tijela i govoriti kako voliš pedere. Tko od nas zaista svaki dan pere ruke prije jela i poslije svakog isprašnjenja tijela? O tuširanju da se ne govori.

Foto: Ramon Stoppelenburg/flickr.com


60 Comments

 1. Luka Štemberger
  • Libero
  • Suzana
 2. MariLu
 3. ana
 4. Vanja
 5. boki
 6. trta
 7. robi
 8. Sale
 9. Mihovil
 10. Tedy
   • Tedy
 11. domagoj.bogoljub
 12. L.Avica
 13. Libero
 14. Vojvođanin
  • Libero
   • Tedy
    • Libero
    • Tedy
 15. domagoj.bogoljub
 16. sklon vinu
  • Libero
   • sklon vinu
 17. scorpiorex
 18. Zabavni
 19. Zabavni
 20. Dox.x
 21. trta
 22. Medico d' Espana
 23. NZS
 24. domagoj.bogoljub
 25. trta
 26. Miša
 27. Suzana
 28. Goca
 29. trta
 30. vanja blue
 31. Mama
   • mama
   • sklon vinu
    • mama
 32. trta
 33. mama
 34. trta
  • mama
 35. trta
  • mama
 36. zoran ilic
 37. trta
 38. milošškrbovuić