Varga, idi doma!

Pročitala sam da Milanović kreće na izbore već u travnju. Tako mu je savjetovao Amer kome će SDP, navodno, za uslugu platiti 3 milijuna kuna na tri rate. Ogromna lova, kratak rok, pred Esdepeom je nemoguća misija. Ili moguća? Nemoćna sam, nisam nikakav faktor u političkom životu Hrvatske ali ću ipak uložiti svu svoju sitnu snagu da spriječim pobjedu Esdepea, ako ministar zdravlja Varga…

Sinoć je napravio neoprostivo. Hrvatskoj najsestri, neću spominjati časno gospođino ime u ovom kontekstu, obukao je plavu kutu i izjavio:\”Volimo da su sestre u pripijenom.\” \”Volimo\”? Tko \”volimo\”? Mi doktori? Mi perverznjaci? Mi divljaci? Mi budale? Mi bahati? Mi bez duha koji mislimo da smo duhoviti? Tko su \”mi\” u prostačkoj rečenici neodgojenog ministra? Nikad nećemo saznati.

Nažalost, Varga nije jedini hrvatski ministar zdravlja koji svoje divljaštvo ne može držati pod kontrolom. Njegov bivši kolega Vlahušić davne je 2003. izjavio da je svoju medicinsku sestru zaposlio jer je debela. Ona je, tako debela, trebala pacijentima uvaženog doktora pokazati kako će izgledati ako budu previše jeli. Te 2003. mnogi su bili zgroženi ispadom divljaka što njemu ipak nije naškodilo karijeri. Trenutno je dubrovački gradonačelnik. Uskoro će u Gradu biti prijevremeni izbori. Nadam se da će grad Dubrovnik na Osmi mart 2015., najzad, ostati bez dosadašnje glave.

Ministar Varga jučer se ispričalo:\”Žao mi je ako sam bilo koga tom izjavom uvrijedio…\” \”Ako sam…\” Jesi, Varga, jesi. Uvrijedio si sve žene, uvrijedio si pristojne muškarce, uvrijedio si sve glasače Esdepea kojima je još jedanput poručenuo da u trenutačnoj hrvatskoj vladi sjedi nešto koje pojma nema da mu vrat praznu tikvu nosi.

Znam, jasno mi je da nije u Vargi problem. Vlahušićev slučaj nam dokazuje da će Vargi i idući gafovi biti oprošteni. Očito, jebe se Milanoviću s kim ima posla. Međutim, izbori su na vratima. Pola hrvatskog biračkog tijela čine žene. Svaka koja bude glasala za Milanovića neka prije toga dobro razmisli. Zar zaista na ekranima moramo gledati ovakve spodobe i bespomoćno podnositi njihove \”šale\”?

Evo ideje. Sve Dubrovčanke morale bi glasati protiv Vlahušića. Mi ostale čekajmo travanj i glasajmo protiv Esdepea. Milanoviću, postoji i treći put. Pošalji, najzad, to intelektualno turbo nevino nešto tamo odakle je i došlo.

foto: lanqui doodle

9 Comments

 1. Sukno T. 07.02.2015
  • kurčatov 08.02.2015
 2. kruno 07.02.2015
 3. Zorica Calic 08.02.2015
 4. xyx 08.02.2015
 5. Ya 08.02.2015
  • Ya 09.02.2015
 6. Bela 08.02.2015
 7. xyx 13.02.2015