Trump i ženske

Amerikanke su odlučile prosvjedovati protiv Trumpa zbog njegovih seksističkih ispada nakon njegove inauguracije. Zašto ne prije? Zašto ne za vrijeme?

Ako mi išta ide na ono što nemam onda su to današnje borkinje za ženska prava. Za što se bore i za što su se izborile? Bore se da se naša prava izjednače sa muškima?! Nađe se tako njih, u Americi primjerice, dvije tisuće pa prosvjeduju jer je Trump u nekom muškom društvu rekao ono što misli i u ženskom. \”Kad si bogat svaku ženu smiješ zgrabiti za pičku.\” \”A di je pogrišija\”, pita mene moj prijatelj koji je Srbin ali zbog situacije u zemlji glumi Dalmatinca.

Pogledajmo oko sebe. Mlade, obrazovane ili poluobrazovane, u pravilu polugole cure vise obješene o ruku ostarjelom mužjaku zato jer je bogat. Prosvjedovati protiv Trumpa, pored živog Clintona, je glupo i do boli licemjerno. Svi muškarci isto misle i svi muškarci znaju da mogu baš svaku ženu, ako nema moćnog muža, zgrabiti za pičku i da im se ništa dogoditi neće osim što će neke organizirati prosvjed. Muškarce, vladare svijeta, prosvjedi zabavljaju. Nekima se čak i digne kad se za ženska prava golim sisama bore lijepe cure. Prezirem žene kojih nigdje nema kad bi trebale dignuti glas na konkretnu temu.

Volim biti slikovita. Naša najbolja teve voditeljica Danijela Trbović pred nekoliko je mjeseci smaknuta sa ekrana. Doduše ima je jednom tjedno u nekoj sirotoj emisiji. Da li je jedna žena na Hateveu digla glas protiv nepravde koja vapi do neba? Nestala je i duhovita emisija Morane Kasapović. Morana Kasapović je također izvrsna novinarka i voditeljica. Da li je jedna žena vrisnula i upitala nekog od novoustoličenih mužjaka i ženki zašto je to tako. Ne pada im na pamet. One u ubijanju Danijele Trbović i Morane Kasapović vide šansu da se popnu za milimetar.

Uznemiruje me Hateve zato jer za razliku od našeg saborskog zastupnika Pernara plaćam pretplatu. Postoji jedna emisija, uvijek je gledamo kad nas Zdravko pozove na večeru. Zdravko fenomenalno kuha a u tom nečem stalno govori gospodin na koga se Zdravku diže. O čem se radi? Na besmislene teme trkeljaju četiri muškarca i jedna žena koja je uz to i najveća hrvatska borkinja za ženska prava. Ne, ni najgorem neprijatelju ne bih poželjela da to gleda ali je vrlo zanimljivo kako muškarci izgovaraju nevjerojatne pizdarije a gospođa šuti kao zalivena. Onaj gospodin je, primjerice, ovog petka, Zdravko je spremio lignje punjene pršutom, tartufima, narančom i orasima u umaku od bijelog poluzrelog grožđa i sitnih rajčica, oprostite na digresiji…

Dakle, onaj gospodin je rekao kako mu ovih dana sve češće pada na pamet, da pamet, kako bi latinski trebao postati službeni svjetski jezik. Ne kažem da bolesnici ne bi trebali dobiti termin na državnoj televiziji ali zašto omjer mora biti četiri na jednu? Zašto se gospođa nije izborila da petkom u studiju, ako moraju, sjede tri glupa muškarca i tri glupe žene?

Kad sam već kod Hatevea, na ekranu se nedavno ukazalo nešto što u mikrofon prazni sve što može izvući iz sinusa. I? Da li je neka od žena postavila pitanje zašto sirotan koji, bajdvej, govori hrvatski lošije od našeg bivšeg premijera, drka na francuskom a pametne, obrazovane, pismene žene koje nemaju problema ni sa sinusima ni sa češkanjem jaja dok emisija traje, čame nezaposlene u nekoj od milijun rupa na Prisavlju?

Nema te žene koja će postaviti jasno i glasno pitanje na prave teme. Lakše im je skupiti se u grupice, mahati transparentima i uzvikivati pizdarije. I onda nam je za sve kriv Trump. Pitam ja vas, kojoj od nas smeta kad nas za pičku uhvati milijunaš? Ni jednoj. Dapače, počašćene smo. Njegova šaka nas, ako ne ostane samo na tome, lansira ravno do zvijezda. Koja od nas želi da nas za pičku zgrabi lovac na plastične boce?

Zato, priznajmo sebi da smo glupače koje nikako da shvate da bismo muškarcima morale objaviti rat. I da nam je svaka odjebana Danijela i svaka odjebana Morana sestra rođena. Kad se svim srcem i britvom budemo borile jednako za svoja i za prava naših sestara poštovat će nas čak i bogati muškarci. Vole oni svoja jaja koliko god trula bila. Dok to ne shvatimo, dok sebi ne pogledamo u licemjerno lice bar odjebimo prosvjede i vrištanje protiv Trampa. Tramp je samo moćan muškarac koji govori o ženama ono što misle i svi nemoćni muškarci, pička je jedino što na ženama vrijedi.

Ako nas to smeta… Promijenimo svijet. Ne mahanjem krpama, ne vikanjem u megafon. Nož, sjekira, puška, otrov, pištolj… Ugledajmo se na njih. Budimo maštovite.