Storybook

Nije da nisam uspješna, ali kako sam uspješna? Pišem knjige. Svi danas pišu knjige. Krajem godine će u Londonu igrati \”Uho, grlo, nož\”, imam fejsfrendova gotovo koliko i Kolinda, zahvaljujući svojim svemirskim vezama saznala sam da onaj lajavi pop koga citiraju svi naši portali jebe našu političarku koja na Hateveu jedva drži glavu uspravno jer oko vrata nosi križ od dvije kile. Da nisam uspješna ne bih se družila sa ljudima koji znaju tko koga u Hrvatskoj jebe, ali.. Nije to to!

I tako me pred nekoliko tjedana nazvala neka cura. Često me zovu cure koje me pitaju što mislim u stanju u Beha, o Mostu, Plenkoviću… Imam čitan blog, moje mišljenje je važno, uostalom, natjecala sam se na izborima, dobila skoro 300 glasova, više nego onaj Dragovan, onaj što se nedavno oženio, svi su to objavili, možda žena želi čuti što mislim o Dragovanovom vjenčanju. Odlučila sam, odgovorit ću, noukoment i skinuti je s vrata.

A onda sam čula kako ženska, zove se Zrinka Šamija, spominje Story. Story? Naravno da čitam Story ali kakve veze imam ja sa Story? \”Da li biste, gospođo Rudan, dali intervju za Storybook?\” Da li ja to dobro čujem? Intervju za Storybook? Povod, moja knjiga \”Muškarac u grlu\”. Osjetila sam kako mi galopom u grlo stiže fibrilacija atrija. Liječnik mi je rekao, ako ne pređete na lijek protiv zgrušavanja krvi ODMAH, vi ste mrtva žena. Kako se u životu ipak najčešće sve poklopi. Još sam živa, još ću stići dati intervju za Book, kad umrem mojoj će unučici od none nešto ostati.

Privatno, ja sam klupko žice pod visokim naponom, ali javno… Ledena kraljica. \”Ne razumijem o čemu govorite\”, rekla sam nezainteresirano dok sam u usta ubacivala Ritmonorm. Dakle, ja bih trebala doći u Zagreb, pa ući u najbolji zagrebački frizerski salon, tamo će me čekati vrhunska šminkerica Seka Kožul, pa onda, pa onda… Pa onda će me odvesti u vrhunsku, novu zagrebačku slastičarnicu Magnoliju. U Magnoliji ću na sebe navlačiti različitu odjeću i lude cipele, oko mene će skakati asistentica koja će mi dodavati odjeću koju je odabrala stilistica Anikka. Tu će biti i Dražen Kokorić, vrhunski fotograf.

\”Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee\”, drala sam se u sebi. Najzad USPJEH! Hladno sam odgovorila da pristajem. Jebiga, čovjek mora sačuvati imidž. Godinama ga tešem. I onda je osvanuo taj dan. Preskočit ću frizerku i šminkanje. Ušli smo u slastičarnicu, vani je bilo plus pedeset a ja sam na katu na sebe navlačila odjeću u kojoj će šminkerice šetati na minus deset. Nije mi bio nikakav problem činjenica da me polugolu mogu vidjeti prolaznici i oni kat ispod koji su gutali fenomenalne kolače. Jebite se, mislila sam u sebi, ja sam ZVIJEZDA a kad si ZVIJEZDA onda možeš biti polugola u šezdeset i osmoj u pauzi između odabira jednog od deset stajlinga. Doduše, snimanje velikog, crnog gumba na bijeloj košulji malo se oteglo, nisam držala ruku pod pravim kutem, jednom su me snimili sa mojim naočalama na nosu umjesto sa šanelkama ali, rekla je Seka, to se zna dogoditi i najiskusnijim manekenkama.

Fotografu sam naglasila: \”Molim vas, bez fotošopa.\” U sebi sam mu poručivala, briši podočnjake, reži podbradak, skidaj kile! Da, i dala sam intervju. A onda su krenuli teći dani dulji od godine. Kad će? Oće li? \”Ni danas nije izašao\”, rekla sam mužu, \”vjerojatno kasne jer su izbacili moj intervju. Netko im je rekao da ogovaram onog popa i onu političarku, ovo je katolička zemlja, ne smiješ okolo klepetati kako se jebu kardinal i ženska sa križem oko vrata…\” \”On nije kardinal nego biskup, a ti si paranoična.\”

Izašao je! Jučer! To morate kupiti! Što je 30 kuna za 308 stranica?! Od tih 308 ja na sedam. Očekivala sam milijun poziva najboljih prijateljica. Nazvala me samo Lela Draganić i rekla da je novinarka odlična.?! Novinarka odlična? Ostale ljubomorne vještice grizu nokte i umiru od zavisti. Ja sam manekenka! Konačno sam uspjela! Ne, neću ostaviti muža zbog Josipa Skoblara iako sam sigurna da me ne bi odbio, ali da više nisam ona stara, nisam.

Hvala urednici Vedrani Čarapović. Bože, kako pametna žena. Kupila sam pedeset komada Storybooka. To će biti moj novogodišnji poklon svim mojim neprijateljicama. Jedan sam ubacila u temelje kuće. Rijeka je na trusnom području. Kad se sve moje sruši ja ću ostati nenačeta, nasmiješena, u bijeloj košulji sa veeelikiiim gumbom.