ursula von der leyen

Potpišite!

Ajde, učinite nešto za mene i sebe i nas Evropljanke i Evropljane. Potpišite ovu peticiju koja ništa neće promijeniti ali diže raspoloženje i budi vjeru u ljude. Evo prijevoda.

Reagirajući na nedavnu krizu u Izraelu i Palestini, predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen prekršila je pravni okvir Evropske unije i zanemarila osnovnu moralnu pristojnost. Dok je osuđivala napade na civile u Izraelu, podržala je zatvaranje vode civilima u Gazi, oduzimanje hrane i struje civilima u Gazi, bombardiranje stanovništva Gaze pod krinkom “obrane”. Ovo jednostrano djelovanje zanemaruje međunarodno pravo i demokratski mandat država članica EU-a.

Predsjednica Europske komisije time zanemaruje:

  • međunarodni zakon,
  • demokratski mandat država članica EU,
  • primjereno etičko ponašanje,
  • potrebnu diplomatsku razboritost.

Mi, dolje potpisani, zahtijevamo njenu hitnu ostavku.

Evo nekoliko podataka o gospođi Ursuli da biste lakše shvatili njezin lik i nedjelo:

Njezin otac, Ernst Albrecht, bio je šef kabineta u Hallsteinovoj Evropskoj komisiji 1958. godine, kasnije direktor Uprave EEZ-a za tržišno natjecanje pa onda kao i svi euro birokrati postaje direktor Bahlsen korporacije za proizvodnju hrane. Zatim je predsjednik Vlade Donje Saske.

Ursula studira prvo ekonomiju, onda medicinu u Hannoveru.

Muž joj je Heiko von der Leyen, potomak bogate porodice trgovaca svilom.

Živi s njim na farmi u Burgdorfu, ima 7 djece i konjsku ergelu, pasionirana je jahačica.

Doktorirala je na Medicinskom fakultetu u Hannoveru.

Mreža njemačkog Wikileaksa otkriva da je prepisala svoju doktorsku disertaciju u 43,5% teksta i da su 23 citiranih slučajeva citati bez navođenja pravih autora.

Ipak, komisija joj ne oduzima doktorat već tvrdi da preostalih 56,5% disertacije ipak predstavlja originalan znanstveni rad.

Predsjednik komisije je napadan zbog toga jer je njen osobni prijatelj (neki kažu i “intimni”).

2013. postaje ministrica obrane, sve do 2019. Njezin prethodnik, isto tako aristokrat, zu Guttenberg, optužen je također za plagijat svog doktorata, ali njemu oduzimaju titulu i morao je dati ostavku.

Za vrijeme epidemije Covida mediji su je optužili za tajne pregovore sa šefom Pfizera od kojega Evropska unija otkupljuje “znatne količine” cjepiva. Ona odbija pružiti uvid u transkripte njenih “tajnih” razgovora sa Pfizerom.

Možda većinu vas baš i ne zanima lik i djela ove gospođe ali morate priznati da je za nas Hrvatice i Hrvate od ogromne važnosti znati činjenicu da doktorate ne prepisuje samo naš politički ološ.

Molim vas, potpišite peticiju.