Papa(gaji)

Svaki dan kad bacim oko na ekran državne teve ugledam izbezumljeno lice Silvija Tomaševića. Pred neki se dan tako ukazao u emisiji \”Tema tjedna\”, to nešto prikazuje se prije \”Dnevnika\”.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=bPIy3mPZSqc&w=400&h=300]
Voditelj je poluludom dopisniku iz Rima postavio pitanje, zašto je Papa dao otkaz. Silvije je odgovorio kako je Papa dao otkaz, to se dogodilo prvi put nakon 600 godina.

Onda se voditelj, neki od braće Rotim, obratio Silviju pitanjem, zašto je Papa dao otkaz. Silvije, stajao je negdje na vjetru, u pozadini su sijevale munje, kosica mu se vijorila oko pretužnoga lica, odgovorio je da je Papa dao otkaz i to prvi put nakon 600 godina.

Rotima je vijest zgromila pa je upitao Silvija zašto je Papa dao otkaz. U međuvremenu se na Silvija sručio prolom oblaka, sijeda mu se kosica pretvorila u sijede špagete, tresao se k\’o prut na olujnom vjetru, ipak je uspio odgovoriti na pitanje, Papa je dao otkaz prvi put nakon 600 godina. Na ekranu je pisalo \”uživo\”.

Rotim je upitao Silvija zašto je Papa dao otkaz. Silvije koji se u međuvremenu pretvorio u mokru šaku jada na nekakvom je hrvatskom odgovori da je Papa dao otkaz prvi put nakon 600 godina.

Vijest stoljeća je vijest stoljeća pa je Rotim upitao Silvija zašto je Papa dao otkaz. Opako pothlađeni Silvije mu je odgovorio da je Papa dao otkaz prvi put nakon 600 godina.

Svi znamo da nakon \”Teme dana\” na Hrvatskoj teve kreće \”Dnevnik\”. Oblio me leden znoj. Tri sekunde, dvije, jedna! Silvije Tomašević hrabro je poginuo na zadatku. Pitala sam se i pitala, zašto je Papa dao otkaz.

Tko će nam, o, Bože, tko će nam u Dnevniku odgovoriti na hrvatsko pitanje svih pitanja. Isuse i Marijo! U ima Oca i Sina i Duha Svetoga! Deset minuta nakon što je sa naših ekrana mutna voda odnijela gromovima raskomadan leš svima nam dragoga Hrvata u Rimu…

Ljudi moji, da li je to moguće? Ugledala sam živoga i zdravoga Silvija Tomaševića. Kosica mu je bila suha, u ruci je uskrsli Silvije držao kišobran iako kiša nije padala?!

Šprajc ga je pitao da li zna zašto je Papa dao otkaz. Suhi Silvije mu je rekao da je Papa dao otkaz prvi put nakon 600 godina. I tako nekoliko puta.

Već danima nam mediji iz minute u minutu, zato jer smo mi Papini a Papa je naš, javljaju vijest koja Hrvatima život znači. Papa je dao otkaz, prvi put nakon 600 godina.

Sve je stalo. Dječica u vrtićima tužno leleču. Psi su prestali lajati. Kokoši nositi jaja. Krave iz vimena ispuštaju otrovano mlijeko.

Smijemo li biti toliko slomljeni, ukočeni, prebijeni? Jesu li za Hrvate ovo trenuci kad se samo smije buljiti u prazno ophrvan očajem? Ili bismo se morali pokrenuti i učiniti nešto. Podsjetimo se. Onoga dana kad je Papa dao otkaz prvi put nakon 600 godina Silvije Tomašević je u 19.20\’ nestao u Potopu.

U 19.30\’ istoga dana isti je Silvije uskrisio i odgovarao na pitanje zašto je Papa dao otkaz i to prvi put nakon 600 godina. Jasno vam je na što mislim. Papa Benedikt, zaboravila sam mu broj, našeg je Silvija digao iz mrtvih, katolički rečeno, učinio je čudo.

Zato bi se svi Hrvati i Hrvatice, i manjinci kojima je Hrvatska u srcu, trebali dignuti na zadnje noge i zatražiti da Benedikt, zašto sam mu zaboravila broj, postane santo subito. Subitissimo!

Jebote! Zašto? Zaaaštoooo? I to prvi put nakon 600 godina?


54 Comments

 1. Dubravko Sambol
 2. Zlatko
 3. branka
 4. Sanja
 5. branislav
 6. Kira
 7. Domagoj Bogoljub
 8. Goca
 9. Onaj
 10. Sg
 11. S.L.
 12. MariLu
 13. laurra ina
 14. Mihovil
 15. Domagoj Bogoljub
 16. MIlorad Ivanić
 17. MIlorad Ivanić
 18. Toni
 19. mike
 20. Domagoj Bogoljub
 21. Glas Razuma
 22. Glas razuma
 23. Rina
 24. Poncije
 25. Domagoj Bogoljub
 26. Zoran
 27. Srdjan
 28. jaca
 29. VLADO
 30. Domagoj Bogoljub
 31. Glas razuma
 32. VLADO
 33. Hoodooman
 34. Mimi
 35. Dunja Sporer
 36. Advokat
 37. Mimi
 38. Domagoj Bogoljub
 39. Mimi
 40. Miki Maus
 41. Advokat
 42. deep9th
 43. ZMRKI
 44. Glas razuma
 45. Sanja