Oni dani, one godine…

Ubit će me moje mnogo mlađe prijateljice jer otkrivam tajnu nad tajnama. Žive s muževima koje ne vole i užasavaju se seksa s njima. Da li muževi njih vole nemaju pojma i nije ih briga.

Ježe se kad moraju s njim otići u krevet jednom tjedno, dva puta tjedno, neke sirotice šire noge i češće. Kako napaljenoga muškarca maknuti od sebe za njih je pitanje svih pitanja.

Glavobolja odavno ne igra. Vrijeđanje njegove majke, oca, sestre, brata, ne dolazi u obzir. Ljuti mužjak zna i zbog manjih stvari svojoj ženi razvaliti glavu.

Muževi teško podnose uzaludno spominjanje imena svoje rodbine ali neki ljutnju znaju pretvoriti u divlji seks tako da njegovu mamu i tatu treba ostaviti na miru.

Odseliti na dan, dva ili tri bolesnoj majci ne može ni jedna žena jer većina majki nije bolesna. One su u šezdeset i nekoj zdrave udovice presretne što više nikad neće leći na leđa, zažmiriti i s mukom izdržati onih deset ili jedanaest minuta.

Besmisleno je sa majkom razgovarati o bilo kakvom problemu. Svaka je majka svojoj kćeri majka, neprijatelj, dakle. Majka je žena koja je definitivno postala normalna onoga časa kad joj se kći udala. Više nikome ništa ne mora objašnjavati.

Kad bi neka kći i rekla majci koliko pati udovica bi joj odbrusila, ja sam izdržala trideset i pet godina a ti kukaš već nakon šest.

Dječje upale uha, grla i ljetne viroze mogu pomoći ali ne i trajno riješiti problem. Rak prostate može biti spas tek oko njegove pedesete. Zid, zid, zid.

Mlade, udane žene žive u tamnici užasnute da će ih On pogledati onako. Znam da će ovaj tekst uznemiriti mlade, udane žene zato jer ga može pročitati i neki muškarac.

Svi oženjeni muškarci od tridesete do četrdeset i pete misle da su goli u krevetu ili na nekoj livadi svojoj ženi najdraži dar. One im ni mrtve ne bi priznale da bi im ručno pranje rublja ili glačanje na plaži u podne dok je u zraku plus pedeset bila bolja zabava. Znaju, samo je sretan muškarac podnošljiv muž.

I tako sirotice žive od dana do dana i nadaju se da će On učiniti ono čime tako često prijeti, naći neku kojoj će njegova klempava oprema biti ostvarenje životnog sna.

Mogu li siroti muževi pobjeći od jedne žene pa naletjeti na uspaljenicu kojoj ni pet puta dnevno neće biti dosta? Mogu, ako imaju love. Sve su žene odlične glumice.

Seks je ženama koje love muževe sredstvo da se dočepaju krova nad glavom, oca svoga djeteta, nekoga uz čiju će pomoć lakše platiti struju, ne novogodišnji vatromet.

Naravno da je tucanje sa ljubavnikom dok je On na poslu ili putu nešto što totalno opušta. Svaki muškarac, osim muža, može biti ili postati idealan muškarac.

Da, vjerujem vam, sve vi udane, mlade žene koje ovo čitate presretne ste sa svojim muževima. I jedva čekate da vas uvečer oko pola noći, nakon neke od utakmica, zgrabi za sisu. Davež u krevetu dešava se nekom drugom…

Mene u to ne morate uvjeravati. Nisam vam ja muž. Da sam na vašem mjestu, a bila sam na vašem mjestu, brisnula bih. Otišla bih makar nakon toga travu pasla. Život u strahu od jebanja ne prolazi brzo. Traje poput robije.

Brojiš dane a ne znaš kad će stražar otključati teška vrata. Rasklepetala sam se a htjela sam samo ispričati što sam jučer čula. Moja tridesetineštogodišnja prijateljica mi je u strogom povjerenju rekla na koji način bježi od muža.

Svaki mjesec uložak među nogama drži umjesto četiri dana dvanaest dana. Sigurna je da je otkrila Ameriku i žali svoje prijateljice koje se još nisu ni ukrcale na Kolumbov brod.

Nisam joj htjela reći da izum nije od jučer. I moja nona i moja mama i ja znale smo biti u pelenama i dvadeset dana mjesečno.

Ovo je odvratna, gadljiva priča bez koje ste mogle biti i vi i ja? Svaka priča o ženi je odvratna. Mi smo niža bića koje naši gospodari podnose jer im je netko rekao da još neko vrijeme moraju izbjegavati mušku guzicu. Istinu o tome kako se zaista osjećamo moramo pred muškarcima sakrivati onako kako sakrivamo krvavi uložak.

Jedini način da izdržimo pasji život kojim živimo jeste laž, laž i samo laž. Ja sam pred gotovo trideset godina prestala lagati. I osjećam se fenomenalno.


Posted

in

by

Tags:

Comments

60 responses to “Oni dani, one godine…”

 1. Lea Avatar
  Lea

  Nema komentara…to mnogo kaže.

 2. Pacceka Avatar
  Pacceka

  Dramski pisac Aleksandar Popović 1929-1996 (“Razvojni put Bore Šnajdera”, “Mrešćenje šarana”, “Svinjski otac”…) smatrao je da bi se 80% brakova raspalo kad žene ne bi materijalno zavisile od svojih muževa.

 3. branka Avatar
  branka

  a baš si sirotica.

 4. LJILJANA M Avatar
  LJILJANA M

  Ja sam često razmišljala o tome,zbog čega nismo stvoreni kao hermafroditi. I zašto se iz perioda matrijarhata prešlo na patrijarhat.
  U kom su to momentu žene izgubile vođstvo?!

 5. sisport Avatar
  sisport

  Uzasno glup članak…Nitko vas ne sili da se udajete za kretene…Odabir muža ponešto govori i o samoj ženi…

 6. Miki Maus Avatar
  Miki Maus

  GDJE STE GOSPOĐO VEDRANA ? Te,a vam je otrcana i trivijalna. Možete vi da izaberete i mnogo bolje teme, kao na primer: PRAVDA ZA NOVINARE!
  Strašno ste me razočarali ovaj put. Da li vam je poznato da je novinar u penziji Laslo Šaš iz Subotice osuđen na 150 dana zatvora zbog navodne uvrede (verbalni delikt) imenjaka iz Mađarske – nacionaliste – vođe iredentističkog pokreta 60 županija.
  Novinar nije imao novac – 150.000,00 dinara da plati kaznu, pa je dospeo u zatvor gde je proveo 15 dana dok ga nije pomilovao predsednik Srbije Tomislav Nikolić.
  Vi ste bili pod udarom režima – vlasti kao novinar, pa sam očekivao da se javite i da stanete u odbranu PRAVA NOVINARA. Ali vas izgleda više interesuju ljubavni jadi. Svako ima svoje teme i dileme.

 7. helena.ludvig@gmail.com Avatar
  helena.ludvig@gmail.com

  Bravo Vedrana. Tema nije ni otrcana ni travijalna. Tekst je super napisan. Tuzna istina, o kojoj se cuti i sa toliko humora napisano. Muskarci nikad nisu silovani ni van a ni u braku, uvek je obrnuto zato ni ne mogu da razumeju tezinu problema o kojem pisete. Samo napred Vedrana.

 8. Igor T Avatar
  Igor T

  Ej, Rudanova!!!

  Oprema je, verovatno, klempava samo pred slikom tvojih rasirenih nogu. Zao mi je sto si tako prosla u zivotu. Uostalom, da li je tvoj problem to sto si morala da siris noge ili to sto je njegova oprema “klempava”?

  To sto ste ti, tvoja mama i nona nosile pelene po 20 dana mesecno, siguran sam, usrecilo je muskarce koji su nekom cudnom i surovom igrom sudbine morali da zive s vama.

  Slazem se ovo je odvratna prica, ali ne prica o muskarcima, zenama i braku, nego je TVOJA prica odvratna. Zato, nemoj ti da savetujes mlade udate zene, jer nisi bas najbolji primer kako zena treba da izgleda, ponasa se i prezentuje. Srecom, ima mnogo zena koje uzivaju u seksu sa svojim muzevima, pa shodno tome ni oprema njihovih muzeva nije “klempava”.
  Tvoj tekst je vulgaran, uvredljiv i banalan. Malo stila ti ne bi bilo na odmet. Vulgarne reci mogu se tolerisati kada su u sluzbi autenticnog i ISTINITOG sadrzaja. Ovako, samo prostakluk bode oci.
  Ako ti je cilj bio da sokiras i time privuces paznju, nisi uspela, izazvala si samo gadjenje.
  Ko ti je dao pravo da generalizujes svoje licne bracne i ljubavne neuspehe i da govoris u ime svih zena? Da si ovo ispricala kao svoje licno iskustvo, postovao bih to, ali ovako, stvar dobija dimenzije manipulacije i to jeftine.
  I za kraj, ako vec toliko mrzis muskarce, na osnovu cega ocekujes da oni tebe vole, postuju i razumeju. Iz ovog, sto je, izgleda, tvoje licno iskustvo, namece se pitanje: ko je tu stvarno zrtva, ti ili muskarac sa kojim si zivela?

 9. sisport Avatar
  sisport

  Igor T.
  Svaka čast, bolji komentar nisam pročitao odavno…Inače, čitam Vedranu redovito i podržavam je u mnogim stvarima, ali ovo je zaista ružan i bezobrazan članak…

 10. Olivera Avatar
  Olivera

  Hvala.

 11. Miki Maus Avatar
  Miki Maus

  helena.ludvig@gmail.com says:
  00:47 on Aug 4th, 2012
  Prvo, da li ste vi sanjali da ste bili silovani ?
  Drugo, ima dista istine u tome što pričate!
  Treće, i muškarce siluju – ima i toga!
  Četvrto, zašto su većini žena svi drugi muškarci bolji od njihovih muževa? A kada im neki of tih “boljih” postan muž – opet ne valja.
  Peto, zašto se žene stalno zaljubljuju, glume zavodnice i svaka mora imati nekog obožavaoca – udvarača ili švalera ?
  Uprkos svemu, očekujete da vas muževi vole !
  Razmislite o svojim postupcima pre nego optužite generalno sve muškarce ! Ito tako ne treba optuživati ni sve žene.
  Odnos muškarca i žene je večita i nikad rešena enigma !

 12. Raja Avatar
  Raja

  Igor T.
  Bravo za komentar. Skratio si mi 20 minuta besnog kucanja u sta bi se pretvorio moj komentar na ovaj clanak!! USILJENO, VULGARNO, KVAZI URBANO prvaljenje opsteg problema, tamo gde ga nema. Zao mi je onih koji su primorani da zive u paklu, to su pojedinci kojima svakako treba pomoci, al mnogi nisu!! Imam divan brak i divan odnos sa svojim muzem u svakom pogledu. Ne trujte mlade zene svojim sebiclukom i losim iskustvom.

 13. Rada Avatar
  Rada

  Igor T.

  Hvala!

 14. VLADO Avatar
  VLADO

  Istina da je ovaj put Vedrana ukakala stvar. Po mojem mišljenju totalno je promašila metu. Nisu muškarci ženama problem niti obratno, problem je institucija braka. Draga Vedrana, pomisli samo da nema trgovačke institucije braka kako bi život bio lijep, pa čak i tvoj.

 15. VLADO Avatar
  VLADO

  Pardon, ako nisam bio jasan da pojasnim: Da nema braka i privatne svojine (čitati F. Engelsa) jebali bi se dok se volimo, a kada prestane ljubav onda to više nije ni važno. Ne znam što bi trebalo raditi sa djecom, ali ni to baš nije najvažnije. Radikalizacija teme osvjetljava mnogo latentnih problema, a preljuba i silovanje ne doprinose rješenju.

 16. Igor T Avatar
  Igor T

  Zahvaljujem svima koji smatraju da je moj komentar umesan. Nemam obicaj da komentarisem clanke koje procitam na netu, ali ovo mi je vec bilo previse. Odredjeni broj “javnih zena” na ovim prostorima, specijalizovao se za kritikovanje, bolje receno, pljuvanje muskoga roda, onako generalno, cime bacaju u konfuziju mlade ljude koji tek treba da stupe u nekakve ozbiljnije musko- zenske odnose, unapred im trujuci umove. Ja znam da ima losih i teskih brakova, ali je svaki prica za sebe. Mozemo pricati o braku kao instituciji i krizi u kojoj se nalazi, ali hajde da to radimo ozbiljno i argumentovano. Rudanova nije glupa zena, cesto je duhovita i pogadja metu pa se nadam da joj je ovaj clanak samo omaska.

 17. kiklop Avatar
  kiklop

  samo me zanima da li je poenta “sve smo mi zene iste” 😀

 18. dolores Avatar
  dolores

  Bravo Vedrana,genijalna kao i obično:)Suočenje nas samih sa sobom je veliki tabu,ali kad se desi je jako oslobađajuće iskustvo,čista katarza,ako ste dobri i skreni prema sebi dobri ste i drugima.Samo za to treba mnogo više truda i energije nego za puko trpljenje i otaljavanje,status quo!

 19. helena Avatar
  helena

  Bravo Vedrana, Clanak nije omaska nego pun pogodak. Pogledaj kako su se uzjogunili svi oni koji ne razumeju o cemu si pisala. Nemam volje da pisem dalje jel oni koji razumeju njima ne treba objasnjenje a ovim drugima ne moze se ni objasniti.

 20. Nevena Avatar
  Nevena

  Baš me zanima zašto je tako kritikovan ovaj članak, kad svi znamo da neki,nadajmo se i rijetki, bračni i porodični odnosi kriju i mnogo gore stvari,kao prevare,nasilje,čak incest i ubistva… Ona tek spominje bračnu neusklađenost,da tako nazovemo posljedicu srljanja u brak iz razloga koji nije ljubav… za koju se danas kaže da je ‘luksuz sirotinje’…

 21. teuta Avatar

  Žena neće niti anonimno priznati upravo ovo što Vedrana piše, jer boje se same, sebi priznati istinu,koja je upravo ovakva, kakvom je autorica tako zorno prikazala. Sad mi je jasnije zašto se žene koje ostaju udovice i razvedene (velika većina) nikad ponovno ne udaje;-)))

 22. rascal Avatar
  rascal

  Da Vedrana ima mogućnost nekom “trovati” um ljudi bi možda manje lizali oltare, možda bi imali kičme prestati živjeti u iluziji da država i vlada imaju svrhu (osim onima koji ubiru plodove postojanja takvih institucija), možda bi bilo više ljubavi, a manje nuklearnih podmornica.
  Zato, dragi Toni, ti i tebi slične nakupine xy kromosoma nemate se što brinuti da će Vedrana ili bilo tko drugi zatrovati nečiji um.
  I zašto bi ova tema bila otrcana? Možda je onima koji su se prepoznali u “Njemu čija klempava oprema zaista nije ostvarenje nečijeg sna”, već samo san o tome da je. San iz kojeg se brzo budiš.
  Jedina konfuzija koja postoji je, Toni, bez uvrede, u tvojoj glavi.

 23. James Avatar
  James

  Ocigledno si jako frustrirana jer se iz navedenog ocigledno vidi da je ovo TVOJE licno iskustvo koje nema veze sa ostalim sretno udatim zenama. Pod hitno nadji muskarca koji ce te zadovoljiti ne samo sexualno nego i duhovno, mada takvog je tesko naci… u tvom slucaju!

 24. James Avatar
  James

  @teuta
  Lupas gluposti, ralozi za razvod su mnogo veci od samog sexa.
  PS. Velika je vecina muskaraca koji se razvode od svojih zena.. Sto li je to tako?! Nisu ni zene savrsene…

 25. verica Avatar
  verica

  Hahaha, reakcije na ovaj tekst su prosto fantastične. To govori samo za sebe. Zato ću se uzdržati od svakog drugog komentara. Inače, odlično sam se zabavila dok sam ga čitala, jer da : ružan je, i da: smešan je, i da: tačan je. Da.

 26. teuta Avatar

  James says:
  17:22 on Aug 5th, 2012

  @teuta
  Lupas gluposti, ralozi za razvod su mnogo veci od samog sexa.
  PS. Velika je vecina muskaraca koji se razvode od svojih zena.. Sto li je to tako?! Nisu ni zene savrsene…
  HE,HE netko je pobrkao lončiće, 99% žena se razvodi, jer muški nemaju muda za takvu odluku… 🙂 pametni James, jadna koja tebe trpi:-( LoL

 27. Svasta Avatar
  Svasta

  Nesto gluplje nisam dugo procitala. Zasto ste se udavali? Sta ste birali?
  Cijela ova prica mi vise lici na Vasu ispovijest da ste konacno shvatili da volite zene, a ne muskarce. Odite onda i nadjite sebi zenu, a ne muza.
  Odvratan tekst.

 28. Domagoj Bogoljub Avatar
  Domagoj Bogoljub

  Teuta, prvi ti je komentar savrrsen. CLANAK VEDRANE JE ISTINA DO DNA. Ona otkriva sustinu ljudske prirode. Naravno ima i “dobrih” karaktera, oni se uvik slazu:-sa Hitlerom, Sanaderom, Cacicem, muzem ili zenom, bratoubilackim ratom, pljackom, zlocinima… VEDRANA JE IZNELA KAO NITKO DO SADA SUSTINU LJUDSKOG ZLA LJUDSKE PRIRODE; DA ZIVI ZA SEBE (ili iz straha). OTSUSTVO PAMETI ILI ZELJA ZA PREVAROM-PODJEDNAKO ZENE ILI MUSKARCI- ISTINA NIJE UGODNA LJUDSKOM UHU, PA JE NE ZELJIMO CUTI…ciao…

 29. LENI Avatar
  LENI

  Brutalno iskren tekst!

 30. Gordian Wolf Avatar

  Tragicno, ali istinito u velikoj mjeri. Vedrana, naglasavas jednu situaciju koja nije pravilo, ali nije ni izuzetak. I tu ne bih krivio niti muskarce, niti zene, vec OVCE koje su samo pristale da nemaju izbora , snage i odlucnosti u svom vlastitom zivotu.
  Kad vidim takve parove, osjetim tocno sto se desava medju njima, i uvijek me frapira kako rado pristaju biti u zatvoru kojeg su sami stvorili. Jer je puno teze biti sam, traziti, donositi odluke, puno je lakse ici niz vodu, posebno ako si okruzen luzerima kakav si i sam. Pozdrav.

 31. newscom Avatar
  newscom

  slažem se u potpunosti da odabir muškarca govori puno o ženi…izborile su se žene za svoja prava, sposobne su same sebi priskrbiti svakodnevni kruh i šator ako treba…zato i ima puno žena koje ostaju neudane ili samohrani roditelji…a sponzoruša će uvijek biti, a cijena svega se plaća po već dobro poznatoj tarifi pa tko voli neka izvoli…u davna vremena kad nije bilo slobodnog izbora bila je ovo okrutna stvarnost mnogih, ali danas ipak ljudi kuju svoje sudbine sami…

 32. malte Avatar
  malte

  vegeta legendo!:)

 33. O UKUSIMA SE NE RA.. Avatar
  O UKUSIMA SE NE RA..

  Čudno, ali ja i moj bračni drug se ovdje ne nađosmo!!!!!!

 34. Igor T Avatar
  Igor T

  Domagoj Bogoljube, kad uspostavis kontakt sa mozgom, javi!!!
  @Teuta, tvoja glupost je kao korov, neopisivo otporna na pamet!!!

 35. Sandra8 Avatar
  Sandra8

  Mislim da su u pravu svi koji kazu da je brak kao institucija problem, da je drustvo ono0 koje obezbjedjuje licnu slobodu pa time i slobodu izbora.Zene imaju izbor da se ne udaju.Takodje,postoji izastita od trudnoce.Dakle, ne moramo se udavati.Ako neka zena ima dilemu oko toga, zbog uticaja i pritiska porodice,ona mora znati zasto se vez\e brakom,mora biti nacisto sa sobom.Izlaz iz pakla je sigurno tezak i mucan, ako se u njega upadne.Sex manje-vise, gori su kad biju 🙂 Iskustvo nije moje,ali sam vrlo empaticna i dobar posmatrac 🙂

 36. Anica Avatar
  Anica

  Dobro si ti to napisala, draga Vedrana! Muškarcima je teško prihvatiti te činjenice koje navodiš (zato te vrijeđaju ovdje), ali to je stvarno tako kako si napisala. Ne, nije samo meni! Imam masu prijateljica (pričam o starosti od 35 do 45 godina) i SVAKA izbjegava sex sa mužem, a kada ga ne može izbjeći onda IZDRŽAVA to ciguliganje i moli Boga da što prije svrši, da joj se skine s one stvari!!! A oni ništa ni ne slute… Misle nama TREBA njihova stvar da ne bi postale histerične! Ma, 100 puta bolje mi to obavimo s vibratorom njego s njim, ali dobro…što se može…život je takav, čupav i dlakav…

 37. Anica Avatar
  Anica

  @ VLADO
  “Pardon, ako nisam bio jasan da pojasnim: Da nema braka i privatne svojine (čitati F. Engelsa) jebali bi se dok se volimo, a kada prestane ljubav onda to više nije ni važno. Ne znam što bi trebalo raditi sa djecom….”
  Da, to bi bilo njabolje, najpametnije,najiskrenije… Ali što da radimo kada nam majöica crkva kaže “Što Bog spoji, nek čovjek ne razdvoji!”? Ili “obećajte se jedno drugom dok vas smrt ne rastavi!”? Kakve bi mi to sada žene i katolkinje bile, kada bi odjednom rekle: “Hups, ja se zajebala! Nisam znala šta obećavam, onda sa 25 godina!” AMEN!

 38. sisport Avatar
  sisport

  @Anica

  mozda si se ti loše udala pa ti seks sa muzem ne predstavlja zadovoljstvo…a vama ako se ne sexa, zasto se bunite ako mi trazimo drugu ? mi volimo sex, i šta bi trebali ? Čekati vas da se odobrovoljite ??? Ma nemoj…
  Eto vama vibrator, a mi odosmo…
  Ipak, srećom,nismo se svi oženili takvim “drvenim Marijama” kao što si ti, pa ne moramo kukati za sexom…a ti i dalje se “muljaj” sa mužem i uzivaj sa vibratorom…

 39. Anica Avatar
  Anica

  Udala sam se iz ljubavi kao i većina normalnog svijeta. Ali kada se godinama sexaš s jednim, jednostavno ti dojadi… Svaka strast i osjećaj privlačnosti umre s vremenom. Neka ljubav ostaje (dobar čovjek, sluša me, dobar cimer, ortak, dobar otac itd.) Ali “leptirića u stomaku” odavno nema kod žena (prema mužu). Tome doprinose i ove činjenice: hranimo vas (kuhamo vam), oblačimo (peremo i peglamo vas), mislimo za vas (kao privatne sekretarice), a onda biste još i da nas jebete navečer! Sexualno osjećamo prema vama isto što i prema vibratoru s tom razlikom da se pri tom na meni ne ljulja 90 kg, nitko mi ne lapće u lice, ne razglobljuje kosti itd. Znači, plus ide vibratoru! I tu vam nikakva “tehnika” neće pomoći, Bože sačuvaj! Te vaše “tehnike” su samo još veće torture! A da mi žene kobajagi ne volimo sex, e tu ste se dobro zeznili! Naravno da VOLIMO sex, ali ne više sa mužem! Jednoga dana je ušao ON u moj život – ljubavnik! I ja skužim da bih se svaki dan mogla tucati… E, sada što društo uporno zahtjeva /očekuje od nas da cijeli život ŽELIMO i od sexualne žudnje drhtimo jedino za mužem, to je druga pričaa… Svijet bajki… 🙂

 40. Anica Avatar
  Anica

  A zašto onda mnoge pored svega i dalje žive s muževima? Evo zašto (da i tu tajnu otkrijemo 🙂 ):
  – zajednički krediti
  – zajednička kuća
  – zajednička djeca
  – šta će svijet reći? Uža i šira FAMELIJA?
  – hoćel me Bog pokarat? Žena, pa da rastura obitelj??? Pui, kuuuurva jedna!!!
  Eto zato…. 🙂

 41. Miki Maus Avatar
  Miki Maus

  Anica says:
  21:40 on Aug 8th, 201
  “Naravno da VOLIMO sex, ali ne više sa mužem! Jednoga dana je ušao ON u moj život – ljubavnik! I ja skužim da bih se svaki dan mogla tucati…”
  Anice, Anice…nevaljalko jedna…A da počneš da tome ljubavniku pereš ukakane gaće, da li bi te prošla strast kao prema mužu. Da li taj ljubavnik kaki bisere i piški kolonjsku vodu ? Moram da budem banalan jer – sa kim si – takav si !
  SLAST ZABRANJENOG VOĆA ! To govori da vi Anice niste još zrela ličnost i da je ta vaša dečija radoznalost motiv za preljubu. Neko reče: Sve su žene ku…, samo nije moja, ali i ona je žena!
  Nego Anice kada volite toliko da se tucate što ne ostaviste e-mail ili broj telefona. Nikad se na zna kada će vam dosaditi nova igračka.
  A šta mislite da li i vaš muž neku takvu kao vi navlači?!

 42. Anica Avatar
  Anica

  E, da hoće barem, ostavio bi mene na miru! A što se tiče ukakanih gaća, rješenje bi bilo da svatko SAM PERE SVOJE! Pa se onda nitko nitko ne bi pomalo, da izvineš – ZGADIO! 🙂
  Sorry, ali govno je govno vejedno dali je od muža ili od ljubavnika, razlika je u tome što ljubavnikove ukakane gaće ne moram gledati, niti prati – to radi njegova ŽENA! 🙂

 43. Anica Avatar
  Anica

  …koja naravno bježi od njega ili je stalno u “pelenama” kako Vedrana kaže! Joooj, majko, koji je bijedni teatar ovaj život! Laže svako svakoga!

 44. Anica Avatar
  Anica

  A što se tiče E-maila i adrese… Šta je Miki Maus, jel i od tebe žena bježi? Evo ti par ženskih savjeta kako da joj opet postaneš sexi:
  – počni sam prati svoje gaće
  – kuhaj ti 4 dana u tjednu, a ona tri (kompletno sa pranjem suđa poslije)
  – usisavaj i spremaj kući, jednom ona, jednom ti
  – misli na svoje obaveze SAm, npr. kada imaš zakazano kod zubara i sl. – ne očekuj da te ona podsjeća
  – ne pitaj je nikada “Gdje mi je ovo ili ono”
  – skini joj se S VRAT ukratko rečeno i naravno
  – budi uvijek uredan (pazi da ne smrdiš na znoj, to je odvratno) i fin kada si sa njom. Može i cvijeće ponekad…
  Eeee, takav muškarac ima šanse da dugo bude SEXY svojoj ženi! (vidiš da je sladak, lijep i dobar skoro kao ljubavnik!)

 45. Marko Avatar
  Marko

  Dobro, ovo nije ugodno za čuti, ali možda je stvarno i istina.
  Neznam nisam žena, ali vidim da ih se dosta slaže.
  Što predlažete muškarcima ako ne žele da mu žena misli o njemu kao što Vi mislite o svome mužu?

 46. sisport Avatar
  sisport

  Sve bi vi htjele brak, ali da sve bude ravnopravno…da svako pere svoje, svako kuva svoje itd…

  Ok, ali onda ne vidim razlog braka…ajde da se samo seksamo i da to bude to….šta će nam odnos u kući, očigledno da je postalo “nepopularno” da žena pere veš, kuva i sprema, pa zašto onda da idete u brak ? Lijepo živite sami, i kad vas zasvrbi, češite se s kim stignete…

 47. valentina Avatar
  valentina

  meni je tekst ok , savim realan kao i život , samo neki ljudi uporno bježe od stvarnosti i života takvog kakav je ustvari, mada smatram ukoliko uspijete sa osob sa kojom ste u braku ostvariti potpuno povjerenje jedan u dugog i biti spreman za otvoren prijateljski razgovor , makar i po cijenu razlaza i stišavanja strasti , u svakom slučaju je bolja opcija nego trpljenje i gluma , jer živo je jedan i treba ga živjeti najbolje što možeš.

 48. Nochobdija00 Avatar
  Nochobdija00

  To o čemu vi pišete i predlažete ženama kod nas, u Švicarskoj već odavno postoji.
  Nedavno sam bio u Švicarskoj i imao sam priliku u to se i sam uvjeriti.
  Tamošnje žene, pritom ne mislim na strankinje tipa Albanke, Srpkinje ili Hrvatice, su uglavnom neudane i potpuno su financijski neovisne od muškaraca. Većina autohtonih Švicarkinja i ne želi imati djecu, tako da se natalitet popunjava useljavanjem stranaca. Tamo što više žena ima prijatelja cjenjenija je, dok je ovdje takva žena kurva. Ako se tamo žena želi udati, materijalni status muškarca uopće joj nije bitan, dok je ovdje presudan.
  Ne mogu baš reći da imaju matrijarhat ali patrijarhalno društvo je puno blaže nego kod nas. Naši ljudi koji tamo žive i rade su mi rekli da im je bilo jako teško navići se na tamošnji, potpuno drugačiji način života i razmišljanja, no kad se jednom naviknu, kažu da im je jako teško boraviti ponovo na duže vrijeme u Hrvatskoj i da se ne žele više nikada vratiti u Hrvatsku, čak i kad odu u mirovinu.

 49. SKARLET Avatar
  SKARLET

  Odoh ja u Švajcarsku 🙂

 50. Igor T Avatar
  Igor T

  Anice, prema svemu sto si napisala jedino sto se moze zakljuciti jeste da si ti, prosto, licemerna kurva. Stalo ti je sta ce reci svet i familija, ne bi da se odreknes kuce ili da ravnopravno placas kredite i to su ti razlozi da trpis muza koga ne podnosis. To sto se jebavas sa nekim drugim iza ledja muzu citavu situaciju cini jos jadnijom. Lepo bi bilo cuti sta tvoj muz ima da kaze o zivotu i seksu s tobom, o tvojim popisanim i usranim gacama, o tvojijm pms-ovima, o tvom izgledu, tezini i slicno. Zene ovde polaze od premise da mi crkosmo za njima ma kakve one bile i to je bazicna greska. Mozda tvoj muz, bas kao i ti, samo na silu ispunjava svoju zakonsku duznost, zarobljen u toj vasoj, sada je jasno, truloj zajednici. Udala si se za njega jer si, valjda, htela, proziveli ste, valjda, neke lepe momente u zivotu, pa bi, u ime toga, mogla da budes postena i ne blatis ga ovde, a ako si prestala da ga volis, rezvedes se i nastavis svoj zivot. Ovako, ostavljas veoma jadan utisak.

 51. Igor T Avatar
  Igor T

  Nocobdijo, to je neka Svajcarska iz tvoje maste! 🙂 Ja sam ziveo tamo neko vreme i sve sto sam video su gomile usamljenih zena i muskaraca koji se dovijaju kako da dodju do bilo kakvog ljudskog dodira i topline. Svajcarska je, osim sto ima dobar standard, jedna uzasna zemlja, zemlja otudjenih, kontrolisanih i usamljenih ljudi.

 52. Lukas Avatar
  Lukas

  Gospodo draga,(gospodje takodjer)vidim iz komentara,da mnogima brak ide na nerve,da ih sputava,davi i onemogucava im slobodan izbor ljubavnika-ljubavnice.Pa,to i nije neki veliki problem,da se rijesiti.Anice,Svedjani ne ulaze u brak iz cisto seksualnih razloga.Oni zive”sambo”(nevjencani) u gotovo 80% slucajeva.Vidim,tebi je muz dosadio,zeljela si promjeniti muskarca,ucinila si to,i valjda si sada sretnija.Svedi to rade skoro svi.Sa prvim muskarcem porode djecu,a onda,kao po pravilu,dadnu mu nogu nakon,u vrh glave 10 godina zajednickog zivota.A,ima i kracih veza..Tebi bih Anice preporucio svedski nacin upraznjavanja seksa,a i zivota uopste.Mislim da bi ti takav stil veoma odgovarao.Samo,jedno bih htjeo da dodam na sve ove price oko nas muskaraca.Zasto mislite da smo se samo mi muskarci(muzevi)vama zenama zgadili?Moglo bi biti i obrnuto,zar ne?

 53. dunja sporer Avatar
  dunja sporer

  Opet ne shvacate, to je samo stos, vecina zena uziva u seksu. Pogotovo ako je muz dobar ljubavnik. Njezan i pazljiv. A vecina nasih muskaraca to i jeste. To je gospodja Rudan zaboravila naglasiti.

 54. maria Avatar
  maria

  OMG,
  Ne mogu da vjerujem mojim ocima. Vedranu obozavam da citam, ali avakv tekst me jednostavo zaprepastio. Zar je moguce da neko svoje licno iskustvo stavi kao vazece pravilo. To sto Vedrana ima lose iskustvo u braku i sa muskarcima ne znaci da je sve crno i bijelo. Moje licno iskustvo ne pravi sve zene kao ja niti sve muskarce kao moga muza.
  U braku sam 25 godina i da, moj muz je jedini muskarac u mome zivotu. Jos uvijek uzivam u svakom njegovom dodiru, pogledu, osmijehu i svemu ostalome. Da li ovo moje iskustvo treba da bude generalni opis braka? Ne, naravno ovo je moje iskustvo i nicije vise.
  Drage moje mlade buduce supruge i majke, svaka veza je unikatna sama za sebe posebna; a da biste uzivale u svojoj vezi to najvise zavisi od vas samih. Svaki brak je stvoren iz razlicitih pobuda, pa prema tome svaki treba da se analizira posebno.
  I da jos jednom tekst je fuj

 55. Miki Maus Avatar
  Miki Maus

  Anica says:
  05:44 on Aug 9th, 2012
  A što se tiče E-maila i adrese… Šta je Miki Maus, jel i od tebe žena bježi? Evo ti par ženskih savjeta kako da joj opet postaneš sexi:
  – počni sam prati svoje gaće
  – kuhaj ti 4 dana u tjednu, a ona tri (kompletno sa pranjem suđa poslije)
  – usisavaj i spremaj kući, jednom ona, jednom ti
  – misli na svoje obaveze SAm, npr. kada imaš zakazano kod zubara i sl. – ne očekuj da te ona podsjeća
  – ne pitaj je nikada “Gdje mi je ovo ili ono”
  – skini joj se S VRAT ukratko rečeno i naravno
  – budi uvijek uredan (pazi da ne smrdiš na znoj, to je odvratno) i fin kada si sa njom. Može i cvijeće ponekad…
  Eeee, takav muškarac ima šanse da dugo bude SEXY svojoj ženi! (vidiš da je sladak, lijep i dobar skoro kao ljubavnik!)
  Komentar: Bez obzira na sve, moram da se zahvalim Anici na savetima i da priznam da je u mnogim stavovima U PRAVU.
  Odnos između muškarca i žene se znatno menja poslije venčanja. I jedno i drugo počinju da se ponašaju kao gazde, vlasnici onog drugog. Sve je manje romatike, pažnje i nežnosti- Problemi i nedostatak novca stvaraj napetost i bračni partner postaje objekat pražnjenja frustracija.
  Dakle, i Vedrana i Anica u u velikoj meri u pravu, ALI NISU SVE OVCE BJELE, A NI CRNE! Prema tome, generalizacija i banalizacija problema neće ga rešiti! To je to!

 56. Anica Avatar
  Anica

  @ Igor T. kaže:
  “Anice, prema svemu sto si napisala jedino sto se moze zakljuciti jeste da si ti, prosto, licemerna kurva. Stalo ti je sta ce reci svet i familija, ne bi da se odreknes kuce ili da ravnopravno placas kredite i to su ti razlozi da trpis muza koga ne podnosis. To sto se jebavas sa nekim drugim iza ledja muzu citavu situaciju cini jos jadnijom. Lepo bi bilo cuti sta tvoj muz ima da kaze o zivotu i seksu s tobom, o tvojim popisanim i usranim gacama, o tvojijm pms-ovima, o tvom izgledu, tezini i slicno.”
  Odgovor:
  – I ja radim, imam čak i veću plaću od muža, lova ide u istu kesu, znači i kredit plaćamo skupa. No, u slučaju razvoda radi se o rasturanju doma, treba kuću prodati, lovu podijeliti, djeca idu vamo-tamo, itd. itd.
  – Dobro izgledam. Nisam ugojena domaćica. Mjere su mi 165/60kg. Vedre sam naravi, nisam čangrizalo.
  – Ali, s obzirom da i ja radim i da imamo djecu, ne želim da mi muž – koji je odrasla osoba – bude jednako na vratu kao i dijete: da ga hranim, perem, čistim, a navečer još i sise da mu dam! Fuj, gadi mi se to! (a vi ste skoro svi takvi, bilo da ste intelektualci, bilo da niste).
  – Nije da ja ne podnosim mog muža… Ne bih ni jednoga MUŽA podnosila, jer kod nas biti MUŽ znači upravo to što sam opisala. Zato je LJUBAVNIK (bilo koji i bilo kakav) 100 puta bolji od MUŽA! On se ponaša kao čovjek za sebe (ljubavnik), kao netko tko se sam o sebi brine, ne doživljavam ga kao netkoga tko mi je na vratu, čak naprotiv, on meni pažnju ispoljava, mazi me i pazi… Takav je bio i moj muž, kao i svi vi – do sklapanja braka… Onda su žene zamijenile mamicu. Pa zato sada imate mamice, a ne žene, a žene sinčiće, a ne ljubavnike u vama… Normalan razvoj događaja… Čista psihologija…

 57. v.or.steffyster@gmail.com Avatar
  v.or.steffyster@gmail.com

  Poštovana Vedrana,
  ponovo ste pogodili u “sridu”. Da, točno tako se osjeća žena. 95% žena to nikada neće priznati. Ja priznajem i borim se protiv toga na svoj način. Voljela bih imati Vašu hrabrost.

 58. IgorT Avatar
  IgorT

  Anice, dakle, ti si savrsena, a tvoj muz je jedna infantilna, prljava, usrana i bespomocna kreatura za koju je prava sreca sto ima tebe. E, fenomenalno!!! Bas se usrecio! Sad cu da ti kazem kako zivot u braku izgleda iz vizure muskraca:
  Dok ste zaljubljene radite sve sto muskarac hoce od vas, trepcete ako provalite da on to zeli, pijete pivo s njim i gledate utakmice s njegovim frendovima, planinarite ako ga to zanima, znaci, SVE. Glavni vam je cilj da se udate i rodite, a kada to postignete, onda ste konstantno nezadovoljne. Tek u braku, mi shvatamo kakva ste mora, jer moramo da otpatimo vas pms, ms, hormonalne frke, razne grupe(vaginalne), bela pranja i slicno. Da ne govorimo o sitnicavostima, tipa gde sta u kuci treba da stoji, zasto dlaka na lavabou i more takvih gluposti. Jebi ga, niste krive, tako su vas majke obucile, ali bar onda budite fer i tolerisite i mane druge strane. Ako imas sina, voleo bih da mu zena nabija rogove kao ti tvom muzu, a da ti to znas i nista ne mozes. Velikom broju muskaraca u braku, svaka zena na ulici zanimljivija je od one koju ima kod kuce, ali vecina ne preduzima nista da se malo zabavi i zaboravi akrepa s kojim zivi. Nadam se da tvoj muz to cini. Jos ako mu uz sve to peres govnjive gace, dok on s uzivanjem kara neku drugu koja se, kao i ti nekad, pretvara da je sve sto on zeli, on je u mojim ocima pobednik. Ti si svojim stavom zasluzila da te zestoko zajebe.
  Jeftino psihologiziranje nije psihologija.

 59. Miki Maus Avatar
  Miki Maus

  @Igore,
  “Nije to sapun, pa da se istroš!”
  Ma što se jediš – kako kažu banaćani! Najmanje 50% današnjih žena napravi neki “izlet” van braka”! Žene su žene, bez obzira da li imaju17 ili 57 godina. Uvjek ostaju nezrele (čast manjini) i uvek se zaljubljuju. Njihova radoznalost i želja za “zabranjenim voćem” je kao kod djece! One su narcisoidne i uvek moraju biti u centru pažnje, predmet divljenja i obožavanja!
  No, Igore, da ti ja ne prosipam neku laičku psihologiju, mangupi i fakini kažu: “NIJE TO SAPUN PA ĆE SE ISTROŠITI – UVEK OSTANE I ZA MUŽA!