Dani ružičastih sisa

Sve veći broj žena oboljeva od karcinoma dojke zato pozdravljam akciju \”Dani ružičaste vrpce.\” Dirne me kad na reveru teve voditelja ugledam ružičastu trakicu. Dečko brine o mom zdravlju. U takvim nježnim trenucima zaboravljam da je kirurg mojoj prijateljici htio odrezati zdravu sisu. Znanici su malo prepržili pluća… Sve su to sitnice o kojima se ne govori ni za ružičastih ni za sivih dana.

Dakle, podržavam ružičaste dane ali me uznemiruje način kako se reklamira prevencija. U jednom ženskom listu vidjela sam pjevačicu Danijelu Martinović. Gola do pojasa sise je pokrila ogromnom, odvratnom, barbika ružičastom, šljaštećom mašnom. Poziva me na kontrolu i samokontrolu. Može li se o raku dojke govoriti a da se čitateljicama ne guraju pod nos fotošopirane sise žena u kritičnim godinama? Na džamboplakatu vidjela sam meni dragu Sanju Doležal. I njoj su zaboravili obući gornji dio tijela.

Šta ja oću? Oću ili pristojnost ili dosljednost. Rak prostate je drugi uzrok smrti od malignih bolesti. Jedan od svjetskih vodećih zdravstvenih problema. Kad će Hrvatska krenuti sa Danima plave vrpce? Muškarci bi u Hrvatskoj morali znati da nakon četrdesete moraju ići na pregled iako je neugodan. Liječnik im zabije prst u guzicu, zato ga muškarci izbjegavaju. Da imamo Dane plave vrpce i da se na ekranu ukaže teve voditeljica koja će na sisama imati plavu trakicu našim bi dečkima bilo jasnije da će nešto slično moći baciti pod jaja samo ako se na vrijeme pregledaju.

Svakako bi morali znati da ne smiju ni piti ni pušiti ni jesti crveno meso. Moraju često gutati mahunarke, losos, haringe, skuše, piti zeleni čaj i uzimati vitamin D. Vitamin D je ono čega se ne bi smio odreći ni jedan muškarac 40+. Ništa o raku prostate ne znamo zato jer naši muškarci nikad ne bi pristali učestvovati u Danima plave vrpce. Čačić, Vidošević, Milanović, izabrala sam baš njih jer su idealni kandidati za rak prostate, nikad se neće okititi plavom trakicom.

Dečkima je jasno da vrpčica bez đoke koji vragolasto namiguje iz raskopčanih hlača ne šalje pravu poruku. Samo đokadin svojom glavušinom boje benkovačkog rozea ukrašen ogromnom plavom mašnom može objaviti muškarcima bez čega će ostati ako ne budu pili zeleni čaj. Uzalud čekamo na Milanovićevog ili Čačićevog ili Vidoševićevog u plavo obučenog đokadina.

Skrivaju ga od kamera iako je zdravlje u pitanju. Zašto? Kreatori reklama misle da bi ukazanje nositelja plavih mašnica moglo odvratiti ciljanu grupu od gutanja kemoterapija, lososa, haringa i pilećeg mesa. Ženske sise uspješno reklamiraju sve, od mišomora i kozjeg sira do sredstva za čišćenje prozora a Milanovićev četrdesetšestogodišnji mišić ne može skrenuti pažnju hrvatske muške populacije na opasnost od raka prostate?

Čista diskriminacija. Zašto autori reklama misle da se uz pomoć ženskih sisa može prodati baš sve a kurac je za kurac.

foto: Meredith P.


Posted

in

by

Tags:

Comments

12 responses to “Dani ružičastih sisa”

 1. ida Avatar
  ida

  Vedrana,ti si jednostavno genijalna i briljantna!!
  Hvala ti sto djelis svoje razmisljanje naglas sa nama.
  Kraljica!!

 2. Miki Maus Avatar
  Miki Maus

  E, Vedrana, baš si “luckasta” i duhovita.
  Tečka tema, a ispade duhovito.
  Takav je život!

 3. Nataša Gajić Avatar
  Nataša Gajić

  Dobro je… teško ali duhovito; hladno a sunce sija; ljetnji pljusak ili kiša pada a sunce stalno ili povremeno sunce sija… Šta još žene reklamiraju? Kontrolu; radi preventive, naravno. Ko je prevaren i istine se plaši. Živa istina. AVruće- hladno.

 4. Maja Avatar
  Maja

  Kurac je vjecito spremljen u ‘misju rupu’ koju reklamira zenski spol-u gacicama na plazi,za tampone,za novu kolekciju hlaca…
  Dok je zena u prvom planu za reklamiranje,ostali misevi su na sigurnom
  i nemaju potrebu izaci na svijetlo dana
  Zene su uvijek otvorene i pune brige-pokazuju sve u najlijepsem svijetlu,cak i kad su bolesne,ili imaju problema,ili idu na preglede…
  Zena se ne boji ni misomora,ni ginekologa/ice…;)
  Ona na pregled ide uvijek u tip-top izdanju
  Zena zna trpjeti-i ostati pribrana,sredjena
  Oni…muski,su zatvoreni i uvuceni u svoju muskost-
  a muski vole uvaliti,samo zeni…
  Ne drugom muskarcu;)
  Oni su osjetljivije naravi,stovise…oni se kod pregleda i diranja u njihovu muskost pretvarju u prestrasene pizde,i onda na sta privezati plavu masnu…ili traku?
  I sto bi na kraju reklamirali-muske ili zenske probleme?!
  jer…
  Dzaba ti centimetri,ako se ukakis u gace;)
  Osim toga…
  Onda bi se prosjecna zena mogla zagledati u ono sto oni skrivaju,a to je-
  Njihov piton koji je uvijek ‘hrabar decko’,izgleda bas kao bubica kada ‘je bubano raspolozen’
  A-nije ugodno tako privlaciti pozornost…
  Zene ocito nisu sramezljive-pa mogu pustiti da joj se i u guzicu zaviri sa kamerom ‘za reklamu’…
  Decki ne snimaju ‘neprikladne stvari’…
  Reklama za OLD SPAJS je dovoljno rekla o muskoj stvari-
  Oni imaju privezanu CRVENU MASNU oko SVOGA i uvijek JASE NA KONJU
  to ce tako i ostati

 5. Maja Avatar
  Maja

  Ovaj ruzicasti na slici je premali nekima;)

 6. Jasminka Avatar

  BRAVO,BRAVO,BRAVO.

 7. moca Avatar

  CUJ Vedrana ipak su vas ovi iz brisela odveli u P M. JA posle svega ovoga imam PET godina zivota u SRBIJI . brisel je brisel a SRBIJA JE SRBIJA.

 8. Vesna Avatar
  Vesna

  Mašnice na mošnice!

 9. bistrina Avatar
  bistrina

  Ljubim te Vedrana moja pametna ,pravedna ,angažirana i bezvremenska !

 10. Lejla Avatar
  Lejla

  “Čista diskriminacija. Zašto autori reklama misle da se uz pomoć ženskih sisa može prodati baš sve a kurac je za kurac”.

  poenta….hahaha..

  Vedrana,carice !!!

 11. miloš škrbović Avatar
  miloš škrbović

  Treba biti dosledan, ali taj film nećete gledati dok je žena lako štivo, a mužjaci su jelte ozbiljna stvar.I mada je gotovo naučno dokazano da su na svaki način žene potpuno ista ljudska bića kao muškarci,žensko telo je u svim oblicima obnaženosti dobitna konbinacija za reklamiranje npr biljnih čajeva .dotle je muško telo nešto misteriozno i neprikladno.(naročito njegov reproduktivni deo)Žene u svetu se sve više bune protiv toga jer kao što sise prodaju usisivače one bi volele da kurci prodaju npr.-tepihe, ili bilo šta drugo.

 12. Ivana Pantić-Mardešić Avatar
  Ivana Pantić-Mardešić

  Da li smem da upotrebim nezgodnu reč…feninizam… znam da to nekima zvući gadno, ali ima i modernih varijanti, u kojima su dozvoljene i ovakve konstatacije. Dakle, dame, budite moderne feministkinje, i tražite da se i Oni skinu… mislim, radite na tome da postanete dovoljno sposobne i snažne da Oni idu do svog poslednjeg argumenta.
  Hvala, Vedrana.