Corleone, zemljo moja!

Gledala sam Nedjeljom u dva. Stankovićev gost bio je Matija Babić vlasnik portala Index. Dugo nisam vidjela Babića. Sjećam se kako je znao doći u teve studio obučen u ofucanu majicu sa nekim od mikimausa na prsima.

\"Kum\"
Danas izgleda sjajno. Dotjerani dečko Stankoviću je donio mnoštvo poklona. Na ekranu smo vidjeli ekskluzivne fotografije. Polugoli Pavić i polugoli Sanader plove na jahti \”Malo vitra\”, blago rečeno bliski.

Mladi nam je gospodin objašnjavao načine kako je naš predsjednik Josipović došao do love uz pomoć nekog opskurnog lika. Radi se o milijunima kuna.
Spomenuo je i Bajića koji ništa ne čini i Todorića koji previše čini.
Na državnoj teve koja bi trebala biti javna ali nije, a kad će ne zna se, rečeno nam je jasno i glasno da su Sanader, Pavić, Josipović i Todorić lopine velikog kalibra a da je Bajić Bajić.

Matija Babić nije govorio napamet. Za svaku svoju riječ ima brdo dokaza. Tu su fotografije, kojekavi dokumenti…

Laže li Babić? Nema šanse. Kako je otkrio tu hrvatsku aferu divovskih razmjera koja je našem napaćenom narodu otvorila oči? Herojski čin!Saznali smo, crno na bijelo, da Hrvatskom vladaju kriminalci čak i kad izgledaju poput mnistranata u pedeset i nekoj.

Babić nije novinar istražitelj, čovjek je lijepo rekao da nije ni novinar. Index sigurno nema ekipu koja je nekoliko godina \”istraživala slučaj\”.
O čem se onda radi? Nepoznat Netko Babiću je poslao materijal. Slažem se da je onim ljudima u Hrvatskoj, vjerojatno ih ima preko deset, koji o tim likovima ništa nisu znali,trebalo ispričati ovu priču.

Ali…Što će se nakon svega dogoditi? Nešto bi pod hitno morao poduzeti Bajić. A kako kad je Bajić Bajić?

Već se trebao oglasiti Josipović ili netko od njegovih tristo savjetnika i sto savjetnica. Ali kako dokazati da nisi lopov kad postoje svi ti papiri, izvješća, cifre…I još mnogo toga što će se izvući kad se Josipović oglasi, ako se oglasi. A neće. Ni Todorić.

Sve će ostati ovako kako jest. Pa zašto smo onda gledali Babića na državnoj teve? Zato da se dečkima o kojima je govorio pošalje poruka. Oni znaju gdje su pogriješili. Mi nikad nećemo saznati.

Ako se brzo ne trgnu neće ih više biti tamo gdje ih nikad ne bi bilo da ih tamo nisu stavili oni koji nam danas otkrivaju kipuću vodu u bojleru.

Sami smo krivi? Mi smo Novu Pravednost izabrali na slobodnim izborima. Zašto smo glasali, ja nisam, što bi rekli odvjetnici, za suspektnu lopinu?

Nisu birači krivi. Birači biraju ali nikad ne sastavljaju liste. Ne kreiramo ponudu, najčešće ni izbor, ali je ipak u ponudi poanta.
Eto, ti nepoznati kreatori, ti koji nam stalno nude trulu robu ovih su dana postali nemirni.

Zato Babiću šalju fotke dvojice polugolih lopina, prozivaju Bajića i upiru prstom na Todorića. Ajmo malo smanjiti doživljaj.

Babić nikad ne bi došao na Hrvatsku teve bez blagoslova šefova najveće javne kuće u Hrvata.Da ga Stanković kojim slučajem može prošvercati u studio to bi preskupo platio.

Da oni koji zaista vladaju Hrvatskom imaju nešto protiv toga da nas Babić prosvijetli fotkama i brdom papira sirotog bi bivšeg nositelja Mikimausa bombom smaknuli na sred ceste, usred Zagreba, dok bi ulazio u svoj automobil.

Naravno da Babić nije budala koja bi tako nešto izgovarala da nije dobio zadatak da poljubi patku u guzicu slatku. Želim reći, lijepo je bilo slušati kako umiveni Babić bez Zekoslavamrkve na prsima govori kako našim životima upravlja zločinačka organizacija. Na čelu su joj tri ili četiri momka.
Samo…Ja bih bila još sretnija da nam ovih dana netko, ne mora biti Babić, otkrije zašto smo saznali \”istinu\” koju smo znali i tko vlada zločinačkom organizacijom koja vlada Hrvatskom.

Znam, previše tražim. Bolje išta nego ništa, je li? Nema ti veće sreće nego kad na ekranu ugledaš turbohrabrog mladog borca za narodna prava kako dere Josipovića, Pavića,Todorića, Bajića…

Spominjanje Todorića bilo je opako opasno jer je za njega sam Čačić nedavno rekao, \”Todorić je Hrvatska.\” Kapa dolje, majstore! Na Babića mislim.

A opet, jebeš sreću kad narod gleda teve i svršava na sličice. Umjesto da…Što? Smijeni lopine? Pa smijenili smo ih. Nedavno.

Ja sam da četvorka ostane tamo gdje jest i gdje će i ostati. Čemu mijenjati lutke kad ne znamo tko konce vuče.


39 Comments

 1. Katica Ljubinković
 2. tartufa
 3. beatrica
 4. Velimir Miličević
 5. Zemljanin !
 6. sasa aleksandrovic
 7. Jasna Pančić
 8. zemlja čudesa
 9. gladdansker
 10. Orlanda T.
 11. danko
 12. Nena
 13. Andro
 14. Miki Maus
 15. sasa aleksandrovic
 16. Maloletna_baba
 17. Not me
 18. jaca VA
 19. martina n.
 20. amimarko
 21. angelo
 22. cukunio
 23. sjeverni
 24. Zekoslav Mrkva
 25. sasa aleksandrovic
 26. Slaven
 27. sasa aleksandrovic
 28. Temperamentni posmac
 29. Urszula
 30. sjeverni
 31. srdjan
 32. badbrain
 33. Miki Maus
 34. Rijeka u srcu
 35. Ljubičastikoralj
 36. mesopotamnija
 37. dunja sporer