Cipelom na Guvernera

Moje drage uši!

Jučer sam gledala zasjedanje Sabora i očekivala kako će se oglasiti bilo koja od životinja iz tog zoološkog vrta i nama ušima uputiti riječ ili dvije. Po tko zna koji put sam vidjela da su svi koji tamo sjede namjerno, ili su takvi po prirodi, nesuvisli ali i opaki.

 Sate i sate su potrošili da bi nam objavili kako su samo Ekipa zlih namjera. Očito, nama ušima još se lošije piše. Jedini pametni čovjek u Hrvatskoj, guverner Hrvatske narodne banke, gospodin Željko Rohatinski, morao bi učiniti nešto za nas uši. Kamate bi morale biti niže!

 Znamo da s nama ne suosjeća, bankar je, ali je, tako pišu mediji, dobro odgojen. Možda bankari sa dobrim kućnim odgojem ipak imaju dušu? Ne, ne, ne i ne, gospodine Rohatinski! Nismo mi uši same krive zbog položaja u kome se nalazimo.

 Ponovit ću, već sam Vam to jednom napisala,  mi nismo špekulanti, mi smo prevareni građani Republike Hrvatske. Digli smo kredit da bismo sebi ili djeci kupili skroman krov iznad, danas vidimo, glupe glave, ne da bismo na toj transakciji zaradili.

 Zato, uši moje, učinimo ono što jedino možemo. Javimo se Rohatinskom. Toliko se puta oglušio o naš vapaj, i opet će, naša borba možda jest Sizifov posao ali ako se ne javimo kao da nas nema. Predlažem da svatko od vas, ima nas na tisuće, nađe negdje desetak kuna, nadam se da neće koštati više, i jednu staru cipelu, to će nam biti jednostavniji zadatak. Pošaljimo Guverneru cipelu.

Mi smo i goli i bosi ali mu se goli ne smijemo ukazati pred zgradom u kojoj radi, to bi bilo narušavanje ćudoređa i javnog reda i javnog mira ali cipelu mu možemo poslati. Ili smrdljivu tenisicu. Ili dječju cipelicu, možda će biti jeftinije.

Zatrpajmo ga cipelama kad već ne možemo argumentima. Za početak. Evo vam adrese:

Hrvatska narodna banka
na ruke guvernera Željka Rohatinskog
Trg hrvatskih velikana 3
10002 Zagreb

Božić je na vratima, neka Rohatinskom naše poderane cipele budu božićni poklon.

Gore uši, uši! Živjela UŠ!

2 Comments

  1. first 02.11.2010
  2. Deus ex machina 03.11.2010