Nije crno tako crno

Nekoliko puta godišnje u Hrvatskoj se povede žestoki rat između \”fašista\” i \”nefašista\”. Lako je prepoznati i jedne i druge. Hrvatski \”fašisti\” odlaze na Bleiburg odjeveni u crno i još nose crne kape.

\"Afganistan\"
Uvozni \”fašisti\” su sutra zajedno sa svojim hrvatskim \”kolegama\” trebali na Trgu bana Jelačica održati svoj skup. Tko su pak ti? Svi ste ih već sto puta vidjeli na svojim ekranima. Nabildani mrki momci obrijanih glava iz gotovo svih zemalja Evrope žele svoje zemlje očistiti od stranaca, milom ili silom, i još žele…

Zaboravila sam. Uglavnom, znamo tko su fašisti bili i ostali. To su borci protiv demokracije, divljaci i nasilnici kojima ni jedan zločin nije mrzak. Zato na golo tijelo navlače crne, kožnate prsluke ili odore.

Naravno da svaka normalna zemlja, mi smo ti, ima i svoje strastvene \”antifašiste\”. Oni ne nose uniforme. To su prastari partizani koji plačući u mikrofon objašnjavaju onima koji čekaju \”Larin izbor\” za što su se borili.

To su i klinci kojima je na srcu ljubav prema bližnjemu svome pa makar to bio i stranac. Ako nije \”fašist\”. Priča je vrlo jednostavna, u suštini banalna, \”lijevi\” i \”desni\” slikaju se da bi svijetu poručili…

Što? Da vole izazvati pozornost. Ljudima koji ne znače baš ništa to je jedina prilika da postanu bitni. Mediji ih prate, gradovi im dozvoljavaju skupove pa ih zabranjuju, policija izvlači pendreke ili samo prijeti, rodbina ih gleda na ekranu oduševljena da je najzad i netko njihov sinoć bio na teve.

Ni političarima \”fašisti\” nisu mrski. Milanoviću je to bila fenomenalna prilika, iskoristio ju je nevješto, da Hrvatsku proglasi zemljom koja ne voli fašizam.

Naravno da samo glupani \”fašistima\” drže skupinu pijanih ili trijeznih sirotana opsjednutih potrebom da pokažu svoje tetovaže.

Pravi fašisti, zlikovci koji zaista normalnom svijetu čine zlo ne marširaju, ne svlače se i ne deru.Imamo nasmiješenog Obamu koji je, iako je to nevjerojatno, gori od fašiste Busha.

Imamo Sarkozyja koji Francusku čisti od cigana i ostalih ljudi čokoladne boje. Imamo Britance koji ubijaju tamo gdje im Obama kaže. Imamo NATO.

Imamo Vladu države Izrael koja Guntera Grassa proglašava \”antisemitom\” samo zato jer je izjavio kako je Zapad licemjeran i kako je Izrael, dok njime vladaju likovi koji vladaju, prijetnja svjetskom miru.

To je, po meni, trenutno najčišći mogući oblik fašizma. Da li se ikad netko od naših čelnika očitovao na temu jedinog svjetskog fašizma? Nema šanse.

Dapače, naši klinci ga svojim životima slave u Afganistanu, za koji će mjesec u Iranu. U ime \”antifašizma\”, naravno.

Da li je jedan jedini hrvatski \”intelektualac\”, \”ljevičar\”, \”antifašist\” stao u obranu Guntera Grassa? Ne pada im na kraj pameti. Pa da budu proglašeni \”antisemitima\”. Ta se etiketa teže briše od brojki koje su esesovci utiskivali u kožu Židova, Cigana, Srba, Hrvata…

Mnogo je lakše, bezbolnije i politički prihvatljivije izaći na Trg bana Jelačića pa se \”hrabro\” sukobiti sa \”fašistima\” u crnim majicama.

Da se mene pita ti bi dečki, i \”crveni\” i \”crni\”, šetali centrom Zagreba i urlali što ih volja. Neopasni su, nebitni, nemoćni onoliko koliko su to maškare ili parada homoseksualaca.

Ali, našim su političarima potrebni poput kruha. Uz njihovu pomoć građanima prodaju tezu kako su borci protiv \”fašizma\” vjerujući kako smo baš svi u ovoj zemlji glupani potpuno imuni na zamjenu teza.

Razumijem ih. Mnogo je jednostavnije zabraniti skup \”fašista\”, nego Hrvatsku izvući iz fašističkog NATO-a. Doduše, to im ne pada na kraj pameti.

Da skratim, Hrvatska je fašistička zemlja slizana sa najvećim svjetskim fašistima. Naša djeca ginu i ginut će u ime svjetskog fašizma. Naši mediji nikad neće napisati ili objaviti istinu o svjetskom fašizmu.

To što Obama i kompanija ne bauljaju ulicama svjetskih gradova tetovirani, odjeveni u crno i obrijane glave…To ih čini antifašistima? Toliko smo glupi da vjerujemo kako fašizam nije ono što nosi skupa odijela i ubija djecu u Afganistanu, Gazi, Iraku, Libiji…

Tko može nabrojiti sve bivše i buduće ciljeve istuširanih boraca protiv \”fašizma\”? U modernom se svijetu zaista više ne nosi crna boja, nosi se fašizam svih boja.


150 Comments

 1. Pacceka
 2. zemlja čudesa
 3. Anja
 4. poncije
 5. VLADO
 6. jovana
 7. Vjecni bosanac
 8. srdjan
 9. Mirko
 10. boorazz
 11. vuk
 12. Zdenka
 13. Vjecni bosanac
 14. Bojan
 15. otto _bismarck
 16. Večni čovek, čovjek
 17. Medico D Espana
 18. Srbijanka
 19. Boca
 20. Anja
 21. Gruban Malic
 22. Gruban Malic
 23. Vjecni bosanac
 24. Vjecni bosanac
 25. Davorka Bersa
 26. duleboy
 27. Vjecni bosanac
 28. duleboy
 29. Vjecni bosanac
 30. Jaca VA
 31. duleboy
 32. Vjecni bosanac
 33. duleboy
 34. Gruban Malic
 35. Sumadinka
 36. Anja
 37. Srpkinja
 38. Vjecni bosanac
 39. duleboy
 40. Vjecni bosanac
 41. Srpkinja
 42. Srpkinja
 43. Gruban Malic
 44. Srpkinja
 45. Gruban Malic
 46. Vjecni bosanac
 47. Vjecni bosanac
 48. duleboy
 49. duleboy
 50. Srpkinja
 51. Vjecni bosanac
 52. Gruban Malic
 53. Марко СМ
 54. duleboy
 55. duleboy
 56. Srpkinja
 57. Vjecni bosanac
 58. duleboy
 59. Gruban Malic
 60. goran
 61. duleboy
 62. Vjecni bosanac
 63. duleboy
 64. Vjecni bosanac
 65. Monika Mia
 66. Jaca VA
 67. duleboy
 68. Vjecni bosanac
 69. duleboy
 70. Vjecni bosanac
 71. duleboy
 72. Vjecni bosanac
 73. Jaca VA
 74. duleboy
 75. Vjecni bosanac
 76. duleboy
 77. duleboy
 78. Vjecni bosanac
 79. duleboy
 80. Vjecni bosanac
 81. duleboy
 82. duleboy
 83. duleboy
 84. Advokat
 85. cesarac
 86. Vjecni bosanac
 87. goran
 88. duleboy
 89. duleboy