Lalovac

Dogodila se revolucija u stoljetnoj povijesti zlostavljanja hrvatskih žena. Svaka od nas na ekranu može čuti što zvijer radi i govori svojoj kućnoj krpi koja mu služi za liječenje mužjačkih frustracija. Svi znate, pišem o bivšem ministru Lalovcu, trenutno \”uvaženom\” saborniku i visokopozicioniranom gospodinu u SDP-u, Stranki demokratskih pizdeka. Neka mi ženski spolni organ oprosti što sam ga uvalila u tako prostački kontekst.

Taj Lalovac, vidjet ćete na snimku, odlučio je razvaliti svoju bolesnu suprugu i majku njegovog jedanaestogodišnjeg sina zato jer ga je uznemiravala. Htjela je da razgovaraju o temi o kojoj on nije želio razgovarati. Nju su zanimale poetske poruke koje su stizale na njegov mobitel, a on je svršavao na činjenicu da će idućeg jutra o njemu pisati svi hrvatski večernjaci a i Bago će ga spomenuti. Činjenica da se nekome diže na Bagu perverzna je do pakla, mlaćenje žene u Hrvatskoj nije nikakva perverzija, to je normalna komunikacija između mrcine od preko sto kila žive vage i onog nečeg bolesnog sa druge strane.

Što je u ovoj priči Lalovčev grijeh? Prebijanje teško bolesne žene sigurno nije. Nije jedini u svojoj stranci, da jest već bi ga iz iz nje izbacili. Glavni je problem što \”uvaženiku\” nije palo na kraj pameti, e, moj Lalovče, da je prostorija u kojoj ubija ženu savršeno ozvučena. Savršeno. Nije znao, dok je nogama i rukama nasrtao na, naglašavam jer nije nebitno, teško bolesnu suprugu, da će njegov zločin moći čuti i vidjeti stotine tisuća ljudi, čak i njegovo dijete. Lalovče, Lalovče, šta radiš u politici tako naivan? Ispričavam se zbog glupog pitanja. Kad mužjak pred sobom nanjuši bespomoćno biće sav mu oprez krene u šake i stopala broj četrdeset i osam. Jače je to od njega.

Na sreću, državni odvjetnik neće moći reći da snimku nije vidio, ni jedan hrvatski sudac neće moći reći da ju nije vidio, ni glasači SDP-a neće moći okrenuti glavu na drugu stranu. Čelnici Stranke demokratskih pizdeka, oprosti mi organu na odvratnom kontekstu u kome se valjaš, jučer i danas sigurno provjeravaju svoje jazbine, traže bubice i odgađaju prebijanje žena dok zrak ne bude čist. Sve njihve žene nekoliko će dana moći biti sigurne da im muž neće cipeletinom razvaliti glavu.

Snimka ovog zlostavljanja nešto je što bi trebalo promijeniti Hrvatsku. Ako ikome ovdje nije bilo jasno da među nama žive zločinci obučeni u fina odijela, vrhovnici, čelnici stranaka, ministri, o \”običnim\” mužjacima da ne govorim, ovaj će snimak sve reći. Oni koji nisu znali nešto su saznali i o \”nevladinim udrugama\” koje se bore za ženska prava. Postoji li nešto \”nevladino\” koje se bori za ženska prava? Teško će se babe upletene u ovaj slučaj oprati. Na žalost onih koje su im vjerovala, na moju sreću koja im nikad vjerovala nisam. Babe troše državnu lovu na lansiranje crnih balona kad obilježavaju neki od dana ubijenih žena i na svoje plaće. Maštu i energiju uključuju kad treba pomoći nasilniku, ako je visoko pozicioniran, da zamete svoj krvavi trag.

Znam kako će se priča odvijati dalje. SDP će reći da mu podmeće HDZ, žrtva je, navodno, članica te stranke. SDP će se ozbiljno očitovati o slučaju \”kad institucije sistema odrade svoj posao.\”

U međuvremenu će Lalovčeva bivša žena umirati od straha da će joj bivši suprug oteti sina. Neće, gospođo, neće. Nisu djeca njima bitna. Oni moraju mlatiti nešto. Priča će pasti u zaborav, vjerojatno će i gospođa biti osuđena jer je \”provocirala.\” Iskaz će joj uzeti u bolnici dok bude dobivala kemoterapiju, a Lalovac će krenuti u lov na novo meso.

Pa pak, ja sam zadovoljna. Sve mi prebijene imamo dokaz da jedna od nas nije \”pala po stepenicama.\”