HVALA

Osjećam se poput dobitnika Oscara. Mogla bih vam se obratiti i uživo ali onda to ne bi bilo to. Vruće je, iza mene je neprospavana noć,  jednostavno, bolje izgledam u obliku slova nego u svom vlastitom. Reći ću vam nešto o sebi, bože, koji je užitak o sebi govoriti. Pisala sam za sve moguće novine, radila na radiju, televiziji i svaki put bih dobila otkaz ili dala otkaz. Nevjerojatno kako sam neuklopiva, neukrotiva, nepristojna i nezahvalna.

Moji urednici i poneka urednica stalno bi mi ukazivali na greške. Uzalud. Ja o klin, oni o ploču i tako jedno deset puta. Neki ljudi vole bijelo, drugi žuto, treći Isusa, ja sam navučena na pisanje. Dugo sam bila nesretna jer ti teme lepršaju pred nosom, predsjednik države lopov, premijer lopov, premijer ljubavnik, suci korumpirani, a ja šutim u svom kutu. Jebote! Koja frustracija.

Svi mi koji pišemo precjenjujemo sebe. Mislimo da smo bitni, da \”narod\” jedva čeka da nas čuje, vidi, sluša. Jebe se narodu za nas. Ja pišem da bih zadovoljila vlastitu sujetu. Ha! Napisala sam da je predsjednik smeće. Ha! Poslat ću u kurac onog čovječuljka koji nam se ovih dana ukazuje na ekranima Hrvatske teve i stalno nam prijeti CRVENOM OPASNOŠĆU.  Kako ne kuži da ne postoji opasnost koja bi mogla uništiti građane ove zemlje. Dečko, nakon svega što nam se izdešavalo u ovih dvadesetak godina mi smo postali žohari.

I da, jebe mi se za tvoje savjete. Ti hodaj okolo u širokim, pamučnim gaćama, ti pokrivaj glavu šeširom, ti se maži faktorom 90, ti pij puno vode, neka tebe jebe podatak da će 2100. godine Hrvatska biti mrtva. Misliš da je to loša vijest, vrećo kostiju? To je dobra vijest. CRVENA OPASNOST ubit će potomke trgovca nogometašima koji preko Hrvatske teve nabija na kurac sve nas glupane i glupače koji plaćamo porez, ista opasnost zatrt će i korumpirane suce, spaliti jebene banke, uništiti lopine u Saboru, članove MMF-a pretvorit će u smrdljivu, masnu tekućinu, nestat će EU jer i njoj prijeti CRVENA OPASNOST. Tužni dječače koji svake večeri siješ paniku, odjebi! CRVENA OPASNOST bit će spas za Hrvatsku 2100-te a bila bi i danas kad bi ti iz kuće izašao u debelom kaputu sa šubarom na glavi.

Mislite da ovaj tekst nema glavu i rep zato jer je Hrvatska u crvenom a ja u garderobi nemam širokih platnenih gaća? Dragi moji, pokušavam vam opisati radosti pisanja. Razumijete. Meni onaj meteorolog opako ide na kurac, kao i svima nama uostalom, ali sam ga ja mogu poslati u ono što nekima od vas čuči u širokim, pamučnim gaćama. Samo ja! Drugi ga se boje. Ja sam moćna. A zašto sam ja moćna iako ne pišem ni za jedne novine i ne radim ni na radiju ni na teve? JA IMAM SVOJ BLOG!

Ali to nije sve kako bi rekli prodavači širokih platnenih gaća i elastičnih crijeva koja služe za tuširanje ljudi, pasa i terasa. Kad smo već kod tih elastičnih cijevi. Neka vam ne padne na kraj pameti da ih kupite iako vam prevaranti nude 50% popusta. Ja sam nasjela. Nešto je iskočilo iz nečega, cijev leži na livadi poput krepane zmije, ode moji 500 kuna kamo i inače odlaze kune sirotana koji žive u zemlji okovanoj CRVENOM OPASNOŠĆU.

I tako se ja, mic po mic ovim tekstom približavam orgazmu. Ljudiiiiiiiiiiiiiiiiii! Moj blog je do danas pročitan preko 10.000.000 puta. Slovima: preko deset milijuna puta. Tko je čitaniji od mene na ovim \”našim\” prostorima? Ja ću vam reći. Nitko. Hvala Slavenu Hrvatinu i hvala vama. Može i obrnuto. Glavna misao ovoga teksta glasi: u Rijeci živi presretna žena koju boli kurac za CRVENU OPASNOST jer osim OPASNOSTI postoje i drugi gušti.

Volim vas, napisala bih da sam patetična i lažljiva. Nisam. Drago mi je da me čitate ali ja ipak najviše na svijetu volim lupanje po tipkovnici.


45 Comments

  • Milorad
 1. Tihana
 2. bilja koprivica
  • Lemi
   • sretenn
  • Usora110
 3. adagio-59
 4. lakost po citanju
  • lakost po citanju
 5. Zdenka
 6. Tony Junge
  • xyx
   • Mimi-Mini
    • xyx
    • Miki Maus
 7. zexon
 8. nada
 9. Wendy
 10. Ich
 11. ju_di_ta
 12. Liliana
 13. Starsc
 14. Milorad
 15. Tony Junge
 16. Ludi Konj
 17. Danica Panić
 18. Ismet McGovan
  • Ups
 19. Ujko
 20. ju_di_ta
 21. Miki Maus
 22. Kira
 23. Mimi-Mini
  • Miki Maus
 24. Jack