Genocidirani*

Gledam svoju djecu i njihove vršnjake, svi trideset plus, nitko preko četrdeset. Većina ne radi, neki su upravo dobili otkaz. Oni koji imaju malu djecu liječe ih preko telefona. Tko danas može satima čekati kod pedijatra? Bolesno dijete ne smije ugroziti korporaciju.

Nema života u generaciji trideset plus. Kad je krenuo rat bili su djeca. Kad je krenuo mir krenuo je i genocid. Državu već dvadeset godina vode lopovi koji opljačkano dijele između sebe bez obzira kojoj stranci pripadaju. U dogovoru sa strancima sve su rasprodali a ljude prepustili na nemilost bankama.

Država je švicarcima umorila 500 tisuća građana Hrvatske. Visoki trgovački sud nikako da presudi da li je prvostupanjska presuda u korist pobijenih dobra ili ipak treba masakr dovesti do kraja. Istovremeno dok ljudi u najboljim godinama u Hrvatskoj skapavaju od gladi, depresije i užasa, naši nas mediji detaljno izvještavaju kako je guverner Narodne banke Hrvatske krasan \”dečko\”, \”neprirodno mršav\” i još voli piti šampanjac. Da smo bar pročitali koliko puta dnevno \”dečko\” sere, kad je već tako \”neprirodno mršav\”, puna šaka dlaka.

Predsjednik Josipović koga jedino zanimaju nekretnine i naplaćivanje autorskih prava ovih je dana za Kolindu Grabar-Kitarović rekao da se nada da ćemo od nje najzad čuti ton, do sada smo imali samo \”sliku\”. Koja zloba?! Poruka glasačima je jasna, birajte mene, pametnog, ženska je lijepa ali glupa.

Kitarović-Grabar jest lijepa. Raduje me što njenu ljepotu nisam platila iz svog džepa onako kako sam to učinila kad sam uljepšala Josipovića. Doktor je na moj račun došao iz Njemačke da bih ja od svog predsjednika dobila \”sliku\”. Još da je došao otorinac koji bi mu ugasio ton. Grabar-Kitarović nije samo lijepa, ona je i pametna. To što nikad do danas nije javno bila vulgarna, zlobna i bezobrazna u mojim očima joj je plus ma što oni koji će glasati za mužjačinu Josipovića mislili o tome.

Kako se osjećaju naša djeca živeći u ovakvoj zemlji? Treba kročiti u bilo koju psihijatrijsku kliniku. Baciti oko na grane o koje se vješaju. Razgovarati sa patolozima koji ih režu. Ući u neku od \”hrvatskih\” banaka i pogledati tridesetpetogodišnju nesretnicu kojoj se tresu ruke dok pokušava djetetu objasniti da moraju još čekati i da danas neće dobiti sladoled jer je \”zločesto\”.

Baš ništa ne možemo učiniti? Mi stari, mi pred kojima je samo bolest i smrt? Što bismo mi mogli izgubiti kad bismo krenuli po ulicama urlati istinu o kaljuži u kojoj se valjamo? I slavonskim svinjama bilo je bolje u prljavoj void koja ih je nosila u smrt nega što je to nama na suhom. Mogli bismo razbiti stakla na bankama, na predizbornim skupovima zločestog Josipovića gađati trulim jajima, u Taču Milanoviću i Tedeschiju pljusnuti vodu u lice.

Bila sam jednom u Taču kad je dvojac bio tamo. Nisam ja platila račun. Laprdali su satima. Jedan vlada zemljom, drugi je težak preko milijardu kuna. Milijarda kuna? Koliko poštenome čovjeku treba života da bi zaradio milijardu kuna?

Pred restoranom je bilo parkirano nekoliko policijskih džipova. Crne su mrcine prijeteći roktale. Ne želim takvu Hrvatsku! Želim zemlju u kojoj će ovakvi dvojci lupati pizdarije pijući vodu u stanu koga su stekli radeći.

A kad će Visoki trgovački sud najzad presuditi ljudima koji imaju kredite u švicarcima i tako Hrvatsku lansirati na prvo mjesto po broju samoubojstava u svijetu? Previše sam nervozna. Neka moja djeca odu iz Hrvatske, neka odu u pizdu materinu kad se ne znaju snaći ni oni ni milijun njihovih vršnjaka?

Zašto moja djeca moraju otići u pizdu materinu? Zašto ne bismo ove sprašili u kurac?

* zločinom potpuno uništena skupina ljudi

foto: Chris Devers


41 Comments

 1. Manuela
  • boki
 2. boki
  • miodrag
 3. djape
  • boki
 4. darko
 5. Milorad
 6. Vedrana
 7. pilar
 8. Hhh
  • boris
 9. Slavica
  • Slavica
  • Budalica
 10. Warcraft
 11. Vanja
 12. branislav
 13. adam
  • mirenas
 14. Robert
 15. ya
 16. Jasmina
 17. Nenad
 18. Florida Dimitrova
 19. Černovil
 20. Mirsad
 21. mini
 22. pamil
  • muke po citanju
 23. sarajka
 24. snimi2909
 25. L. Avica
 26. Miki Maus
 27. Miki Maus
 28. Lara Lara

Genocidirani*

Gledam svoju djecu i njihove vršnjake, svi trideset plus, nitko preko četrdeset. Većina ne radi, neki su upravo dobili otkaz. Oni koji imaju malu djecu liječe ih preko telefona. Tko danas može satima čekati kod pedijatra? Bolesno dijete ne smije ugroziti korporaciju.