Bandić i banditi

O mili Isuse?! Opet! Političar unezvijereno gleda u kamere, neki u fluorescentnim prslucima izlaze iz njegova stana sa hrpetinama papira u rukama, On ulazi u auto, ekskluzivna izjava uglednog odvjetnika, nije kriv! Njegov pas prvi put u životu na jutarnje pišanje odlazi bez svoga gospodara. Šmrc. Sirota životinja.

Hrvatska javnost koja sad već nekoliko puta godišnje gleda isti film ostaje hladna. Bandić, tko ga jebe. Samo zaslužne \”športašice\” preko fejsa pizde. I ja bih da sam na njihovom mjestu. One znaju koju moju lovu im je isplatio \”čovjek pun energije.\” Plakat će i poznata zagrebačka izdavačica koja duguje stotine tisuća kuna i bogu i vragu. I ona voli Bandića jer joj je omogućio da zaostalu najamninu za knjižaru u centru Zagreba otplaćuje do 2020., bez kamata. Svojim je prijateljima poslala \”selfi\” iz Frankfurta gdje je predstavljala hrvatsku kulturu. Ona?! Jadna \”hrvatska kultura\”.

Koliko će dugo za Bandićem koji će biti u pritvoru dok se ne odrekne trona žaliti njegove cure? Jedno dva dana sigurno. A onda će bacati kladivo i pisati pizdarije u slavu nekog drugog energijom nadroksanog mužjaka. Ženska koja nešto baca postat će gradska ministrica za šport a ona koja nešto piše za kulturu. Krpene lutke omiljene su igračke naših političara.

Nikad nam nitko neće reći zašto je baš Bandić morao ostaviti psa da piša bez gospodara dok Kalmeta svoga uredno vodi u park na kakanje.

Ja sam nezahvalna? Kako ne vidim? U zatvoru je Sanader, ima fibrilaciju atrija, zašto me to ne raduje? U zatvoru je bila ona županica pa je morala abdicirati, zašto me to ne raduje? U zatvoru je bio i ministar pa je svoj grijeh težak nekoliko milijuna kuna okajao guleći krumpir, zašto me to ne raduje? A onaj šef Komore? Onaj koji je ubijao nosoroge, žirafe, gazele, lavove, tigrove, u pauzi između lovova skupljao je slike, sve na moj račun. Onda ga uhitilo, pa je smršao deset i pol kilograma, zašto me to ne raduje?

A onaj što je ubio dvoje na cesti u Mađarskoj pa je bio u zatvoru pa je tamo naučio slikati, pa ga pustilo, i on je smršao, zašto me to ne raduje? U Hrvatskoj političari stalno odlaze u zatvor, stalno tamo mršave, psi im mjesecima šeću bez gospodara, kulturne i športske djelatnice zbog zatočenika gube menstruaciju, ZAŠTO ME TO NE RADUJE?!

Jednostavno, jebe mi se. Jebe! Da sutra, što neće, uhite Kalmetu, bolio bi me kurac jer iza svakog uhićenog Kalmete čuči novi Kalmeta. Zato nisam svršila ni kad sam ugledala lice izbezumljenog Bandića. Mi koji smo prestari da bismo brisnuli iz ove mafijebine a prevelike kukavice da bismo si sprašile metak u glavu moramo prestati gledati direktne prijenose državnih uhićenja.

Opušteno gledajmo horor film u zagušljivoj, smrdljivoj dvorani. Predstava će trajati i trajati i trajati, dok ne crknemo. Moja djeca idući tjedan odlaze u Dansku. Zato ću, kad se budem ugušila trulim kokicama, umrijeti sretna.

foto: Michelle


29 Comments

 1. teuta01
 2. Nesrecna cura sa Balkana
  • missmirei
  • Podgoricanka
 3. Niki46
 4. ya
 5. 1987
 6. ya
 7. ya
 8. ya
  • Mil-anica
 9. zemlja krvi i meda
 10. Ranko
 11. suza
 12. anel
  • Vanja
 13. ya
 14. Zora
 15. Jao
 16. ničim izazvan
 17. Artus
 18. slavica iz SA
 19. Serđa
  • Serđa
 20. Mimi-Mini
 21. Mimi-Mini
 22. Miki Maus
 23. Vanja
 24. državljan Fukojebine