vještica

Vještica 21. vijeka

Lov bijesnih mužjaka na bespomoćne žene neće prestati. Ne znam koliko je hrvatskih žena na Božić prebijeno. Kad portali posustanu u veličanju Gospe objavit će i koliko je žena u Hrvatskoj izgubilo glavu u čast rođenja Isusa.

Danas ću o Englezima. Kad sam bila mala uvijek bismo onome tko se ponašao pristojno govorili da izigrava “Engleza”.

I vi ste čuli da su Englezi fini ljudi? Kraljevski dvor je za to živi primjer. Odakle da počnem? Od Henrika Osmog koji je pobio onolike žene jer njemu oboljelom od sifilisa nisu mogle roditi nasljednika? Ili bih se ipak trebala uhvatiti friškoga kralja?

Dakle, Charles Treći ući će u povijest jedino kao preljubnik koji je svojoj udanoj ljubavnici pisao maštovita pisma. Današnjoj britanskoj kraljici želio se uvući u hlače, svi ćemo zauvijek zapamtiti da je htio biti njezin tampon. Ako to nije ljubav…

To, naravno, jest ljubav ali je činjenica da je njegova ljubavnica bila kurva jer se u braku kresala sa gospodinom s kojim će pred oltar krenuti mnogo kasnije. Kralj je bio kurviš. Djed mu je bio kurviš. Kraljica Elizabeta će ući u povijest kao žena koja je sto godina vladala svojim omiljenim psima, konjima i dvorjanima. Za to je bila u zlatu plaćena. Ogromnu lovu držala je u bankama bivših britanskih kolonija da ne bi morala platiti porez.

Kraljev brat Andrew je pravomoćno neosuđeni silovatelj maloljetnice. Da se u Engleskoj sudovi ne prave “Englezima” robijao bi godinama. Monstrum je na slobodi. Mama je njegovu slobodu platila milijunima funti ukradenim od podanika različitih boja.

Koga briga za tračeve s britanskog dvora? Mene briga. Ovih dana je jedan od njihovih “uglednih” kolumnista, voditelj i novinar Jeremy Clarkson, za “The Sun” napisao kolumnu u kojoj je prepričao svoj mokri san. Želio bi da Meghan Markle gola šeta svim britanskim gradovima da bi je građani mogli gađati drekom. “Gospodin” je veliki prijatelj kraljeve žene Camille.

Tako nešto odvratno ne bi palo na pamet ni najluđem “balkanskom” kolumnisti. Mnogi od njih možda sanjaju i perverznije snove, ali ih ne objavljuju, prave se “Englezima”. Neviđeni izraz mržnje prema ženi čiji je najveći grijeh, nemojmo se zajebavati, činjenica da je crnkinja, naišao je na opću osudu. Smeće je čak i vlastita kći poslala u kurac.

Je li to samo jedna u nizu nebitnih “anegdota” koje love milijune klikova? Nije. “Slučaj Meghan” više govori o odnosu mužjaka prema ženama, ma gdje bile, nego tisuće studija, prosvjeda i intervjua sa prebijenim ženama i borkinjama i borcima za ženska prava.

Meghan je vještica našeg doba. Usudila se, kurva, onako razvedena i onako crna i još glumica, zavesti retardiranog princa, nagovoriti ga da napusti rodnu grudu i da sere po ocu, noni, bratu i Firmi. Čak se u slavnom intervjuu sa Oprah spominjao rasizam na britanskom dvoru. Rasizam u Britaniji? Kakva laž!

Jebiga! Jadne sve žene koje dignu glavu i još se usude govoriti. Da smo sve krotke poput Majke Božje mužjaci nas ne bi umlaćivali. Učimo od Žene koju slavimo već dvije tisuće godina. Ona nam jasno, preko mužjaka u crnim mantijama poručuje, ne provocirati!

Meni Majka Božja nikad nije bila inspiracija zato ovaj tekst posvećujem Meghan Markle i ostalim “vješticama” koje danas jašu na metli i živote svojih prinčeva pretvaraju u pakao. Cure, sve smo iz istog gnijezda. Pružite otpor, pružite otpor, pružite otpor!

Ne znate kako. Moja draga prijateljica iz djetinjstva našla je fenomenalno rješenje. Kad je njezin muž prvi put, i zadnji, na nju dignuo ruku, rekla mu je: “Leći ćeš u naš krevet i zaspati. Jesi li siguran da ćeš se idućeg jutra probuditi?”

Možda je krajnji čas da odjebemo priču o krotkoj ženici koja je ušla u povijest zato što joj je u životu trebalo samo djetešce, topli, magareći dah, malo slame i nimalo kurca?

(Ilustracija: Midjourney)