Uho, grlo, nos

Danas sam pročitala nešto nevjerojatno. Ministar Karamarko, hrvatski Eliot Ness, ovih je dana odlučno i snažno,  baš onako hrvatski i muški, tresnuo šakom po stolu, zaurlao, dosta je bilo i odlučio: strašnim i prestrašnim zločincima osvanut će fotografije u svim i na svim medijima.

  Nije Karamarko jedini kome je puknuo film. Četiri milijuna Hrvata čeka da se zločinci izvuku iz mraka i osude na dugogodišnju robiju kad je već smrtna kazna ukinuta. Najebat će vlasnici trgovačkih lanaca koji uz pomoć Države pljačkaju kupce i izrabljuju radnike, uhitit će se direktori svih banaka u Hrvatskoj pa će u mukama morati dati odgovor tko su vlasnici najvećih hrvatskih zlotvora i zašto su kamate ovako visoke.

U pritvor će Jadranka jer se stalno smije k\’o lud na brašno i njena bratija  koju će za to specijalizirani kadar kupati u ledenoj vodi, vješati  za strop tako da samo vršcima prstiju mogu dotaknuti pod dok ne priznaju što su sve učinili Hrvatskoj.

 Šeksu će izvaditi stent iz krvne žile ako ne ispriča što je radio u Osijeku. Hebrang će pod mukama ili bez njih morati izračunati koliko je zaradio na onim cete aparatima Shimatzu  u koje se ne može uvući ni malo veći džukac.

 Vidošević će morati reći odakle mu sva ona imanja, Mudrinića će kuhati u vrućoj vodi dok ne prizna da telefoniranje može biti jeftinije a onda će ga osuditi na doživotnu robiju. Mogu mu usput i uho odrezati da ga podsjete na čemu je zarađivao.

 Otkrit će nam i ime zločinca koji Amerima namjerava pokloniti našu vodu… A onda neka ga udave u jednom od plitvičkih jezera.

Četiri milijuna i još nešto građana ove zemlje proglasit će Karamarka Dragim Bogom jer samo Dragi Bog može ovu opljačkanu zemlju kojom vladaju razbojnici svih boja učiniti zemljom u kojoj se cijene red, rad, poštenje i čiste ruke.

 Ne kupujem novine, ne gledam teve, internet me nervira ali sam danas ipak kupila brdo dnevnih novina, uključila televizor, internet, radio…Kad tamo… U zatvor će Manolić, Boljkovac i Bulat, tri partizana koji su pred oko 66 godina ubijali neke sirotane a zatim im rezali uši i nosove a onda te uši i te noseve slagali na hrpu visine između 50 i 60 centimetara.

 Nemojte me krivo shvatiti. Za svaku je pohvalu što je Karamarko sa suradnicima izračunao visinu hrpe odrezanih ušiju i noseva koje su kamom rezali Manolić i Boljkovac i onaj Bulat. Manolić je bio Tuđmanov premijer a Boljkovac je bio njegov Karamarko. Mili Bože! Koliko je tek noseva i ušiju odrezao njihov šef kad su njegovi  najbliži suradnici bili toliko produktivni?

 Može li se suditi pokojnicima? Ako nikad ne zastarijevaju ratni zločini ni leševima zločinaca ne bi trebalo oprostiti.  Karamarko, ako želi ići do kraja, osim što bi trebao naložiti da se na sud na nosilima odnesu  stogodišnji Manolić i Boljkovac ni leš pokojnog nam Oca Domovine ne bi smio počivati u miru.

  Trojicu živih trebalo bi ubiti pa im odrezati uši i nos, uho za uho, nos za nos, pa tih šest ušiju i tri nosa staviti na hrpicu visine…Neka to Karamarko izmjeri. A pokojniku odrezati…Nešto, nisam patolog, valjda je ostalo nešto što bi se moglo odrezati ili bar prelomiti da mi, po mogućnosti u direktnom prijenosu, vidimo da Eliot Ness misli ozbiljno.

 A ove druge koje sam spomenula…Možda je u pravu Karamarko što ih pušta na miru. Čemu žurba? Ako smo na suđenje gadnim partizanima i tvorcima nove Hrvatske mogli čekati 66 godinama tko nam brani da na suđenje zločincima našeg doba čekamo 77 godina? Poznati smo kao narod čija je izdržljivost  beskonačna. O gluposti da se ne govori.

5 Comments

  1. Nevenka Garagic 12.02.2011
  2. i.co 12.02.2011
  3. Mihailo 13.02.2011
  4. michael Shaskevich 13.02.2011
  5. Miki Maus 25.08.2012