Za pelene spremni

Noćas je policija rastjerala klince koji žele sačuvati Varšavsku. Zašto roditelji tih klinaca ne porazgovaraju sa svojom dječicom.

Protiv koga se oni dižu? Protiv Horvatinčića? Ali njega nikad neće sresti. Njega njihove barikade ne uzbuđuju. Pretvaranje drvenog trojanskog konja u sitne daščice, vidjeli smo, samo je tehnika.

Na koga klinci dižu kuku i motiku? Na klince naoružane pendrecima, pištoljima, šljemovima, suzavcem…S jedne strane goloruki klinac koji misli da misli s druge strane naoružani klinac koji je plaćen da ne misli.

Goloruki rob protiv roba u pancirki. Tko u tom ratu može pobijediti? Netko bi morao nenaoružanoj djeci reći, go home. Šanse su vam nula. Popušili ste davno. Goloruka revolucija je besmislena. Neprijatelj ne stanuje s druge strane barikade.

Postoji li bilo kakva šansa da se naoružana i goloruka djeca udruže pa da viribus unitis krenu na Neprijatelja? Kako? Kad Neprijatelj plaća naoružane klince.

Što naoružani klinci mogu kupiti za svoju plaću? Mogu popiti pivo, mogu platiti podstanarsku sobu, mogu djetetu kupiti pampersice. Nije li žalosno da naša nenaoružana djeca ne razumiju potrebe naše naoružane djece?

5 Comments

  1. leyenda 11.02.2010
  2. vedrana 11.02.2010
  3. leyenda 12.02.2010
  4. Slaven Hrvatin 13.02.2010
  5. roler 16.02.2010