Pasje popodne

U Beha se ovih dana dogodio prestrašan zločin. Svijet je na nogama. I Britanci i Ameri i Nizozemci, čitava se Evropa, zgađena i užasnuta, trese. U Bugojnu je djevojčica, koja se možda zove a možda i ne zove Katja Puschnik, bacila u rijeku nekoliko živih štenaca.

 Taj je zločin snimio njen brat zločinac i šutnuo snimku na You Tube i tako let sirotih štenaca unio u svaku kuću diljem civilizirane kugle zemaljske. PETA, udruga koja je strah i trepet za sve koji redovito ne češljaju svoje maltezere ili nose torbe od zmijske kože, zaurlala je do neba, smrt ubojici ili tako nekako.

 U Daily Mailu piše da se oglasio i redatelj filma \”Transformer\” i ponudio 50000 dolara za informaciju koja će dovesti do uhićenja i procesiranja one bugojanske zločinke. Kako trenutno stvari stoje policija je obavila svoj dio posla i to objavila svijetu što ne znači da će svijet prestati urlati.

 Jadni psići bili su živi kad su uletjeli u ledenu vodu, njihova agonija mora da je bila strašna. Ovako nešto jezivo moglo se dogoditi samo u Beha, u Vašingtonu ili Amsterdamu nikad. Civilizirani svijet se nada da će pravda biti zadovoljena i da će djevojčica biti osuđena i bačena u tamnicu.

Nije to prvi put da se u Beha dešavaju zločini. Doduše ne tako strašni. Neki od nas se sjećaju da se pred petnaest godina dogodila Srebrenica. U tom su gradu srpske zločinačke postrojbe, uz blagoslov Nizozemskog bataljuna i NATO-a koji nije mogao učiniti ništa \”zbog lošeg vremena\”, ubile preko osam tisuća muslimana.

 Ratko Mladić koji je bio na čelu eskadrona smrti nikad nije pronađen. Ove se godine obilježavala tužna obljetnica  jednog od najstrašnijih zločina u povijesti Evrope. Svoje su zgražanje izrazili Sarkozy i Boris Tadić a Obama je rekao:\”Rekao sam a i danas vjerujem da je užas Srebrenice mrlja na našoj savjesti.\”

Dva bosanska zločina potresla su svijet a pred lice pravde izaći će samo zločinka. Ratko Mladić je u zemlju propao. Hoće li ta zvijer kojoj su iz sve snage pomagali Nizozemci a danas joj pomažu Ameri ikad odgovarati za svoj zločin? Neće jer je štiti PETA? Ili ipak hoće?  Ako jednoga dana izmili iz svog brloga i baci štene u ledenu rijeku.

2 Comments

  1. Maya 03.09.2010
  2. prolaznik 04.09.2010