Neka su oba pala

List \”Novosti\” što ga financira hrvatska vlada postoji da bi šest ili deset Srba koliko ih još ima u Hrvatskoj imalo osjećaj da su bitni. Da glasilo uopće postoji zna rodbina novinara koji tamo pišu. Zašto naša, treba naglasiti, hrvatska vlada, plaća svu tu siročad koja mrlja hartiju?

 Zato da bismo svijetu pokazali kako smo mi Hrvati tolerantni, kod nas i naši krvni neprijatelji imaju pravo glasa. Sve dok na naslovnici ne napišu \”Oba su pala\”. Takav naslov nama Hrvatima jasno i glasno poručuje, mi četnici zlurado uživamo što su vam oba pala.

 Rugamo se vašim borcima za slobodu koji su u Šibeniku, sigurna sam da je devedeset posto Hrvata zaboravilo koje godine, urliknula:\”Oba su pala\” . Ti heroji su svojim bijednim oružjem uspjeli srušiti neprijateljske avione i ući u legendu.

 Nek mi dragi Bog oprosti, da su ona dvojica znala u što će se pretvoriti Hrvatska za koju su dali živote…Sigurna sam da ona oba ne bi pala. Nakon toliko godina, i ja sam zaboravila nakon koliko godina, opet, oba padaju. Zlurado vrištanje nekolicine četnika?

 Sve češće imam dojam da su pripadnici moga naroda apsolutno najgluplja bića na kugli zemaljskoj. Valjda ne postoji narod kome se zamjene teza mogu lakše prodati. Što uopće ima loše da su \”oba pala\” kad već nitko nije poginuo? Ta oba što su pala prastare su kante koje ni slučajno ne mogu obraniti zemlju ali mogu ubiti pilote što im, hvala bogu, nije uspjelo.

 Velika je sreća  da nije stradala ni ovca koja je, možda, sirota, pasla u blizini hrvatsku travu. Toliko o migovima koji brane naš hrvatski zrak.

 Da li je ona Srbad u onom listiću zaista faktor koji bi nas Hrvate morao uznemiriti?  Oni su zametak četnika koji će nam opet pokušati doći glave? Ej, Hrvati, kad ćemo  najzad pogledati istini u oči? Nama glave nisu došli četnici, za to su bili ili preslabi ili preglupi, nama su glave došli Hrvati.

 Pogledajte one u Remetincu, pogledajte one u Saboru, pogledajte one u vladi, pogledajte one koji vam svakoga dana prodaju, kruh, mlijeko i meso staro četrdeset godina pa sami sebi odgovorite na pitanje, gdje stanuju četnici koji su nam uništili živote? A taj listuljak…Kome on smeta?

 Pravo pitanje vezano za ovu priču jest: zašto nekoliko preostalih Srba u Hrvatskoj ima list gdje može pisati o svojim tegobama ili se rješavati svojih frustracija a mi Hrvati nemamo za takve naše potrebe ni biltenčić tiskan na toaletnom papiru? Što su Hrvati učinili Hrvatskoj da ih se ovako jebe?

One Response

  1. Momcilo 06.10.2010