sprovod

Najdraža Rijeko, pokojni grade

Ovih dana ne mogu pobjeći od tekstova o Rijeci. Pobjegla bih da Rijeka nije moj grad. Zašto mi čačkaju po rani, jebeni analitičari!

Što me najviše muči? Gade mi se zapjenušane njuške dragovoljaca i mudrijaša koji moju Rijeku proglašavaju “crvenom”. Pred neki je dan na Korzu u kutiju odložena jugoslavenska zastava. Ratnici su popizdili. Zvijezda je zlo, crvena zvijezda na kapama četnika srušila je Vukovar.

Ej, dečki, čekajte malo. Slažem se da su četnici na kapama nosili crvenu zvijezdu, ali za koji kurac niste obranili Vukovar i od četnika i od zvijezde? Zaboravili ste kako vas je pokojni Glavašević preklinjao da krenete u obranu? Vi ste na čelu s drugom Tuđmanom čitav grad poslali u smrt. Pred čitavom Hrvatskom. Meni visoka mirovina nije ubila pamćenje.

I još je drug Tuđman u kolovozu devedeset i prve zapovjedio da se pedeset autobusa punih izbjegle dječice i majki vrati u vukovarski pakao i da tamo poginu. I bi tako. Đe ste bili devedeset i prve u kolovozu herojci-dragovoljci kad je drug Tuđman slao hrvatske majke i hrvatsku djecu u smrt? Đe ste bili herojci-dragovoljci kad su četnici razarali Vukovar? Zašto vas tada crvena zvijezda petokraka nije uznemiravala?

Danas me vi pobješnjeli borci-dragovoljci koji nasrćete na riječku crvenu zvijezdu podsjećate na bikove koji isukana kurca jurišaju na kravu od kartona koja usred polja reklamira neki od trgovačkih lanaca. Karton izgleda kao krava, ali nije krava, kao što crvena zvijezda u Rijeci nisu četnici. Naravno da vas kužim, lakše je nasrnuti na četnike u obliku krpe nego što je bilo otići u rat kad je trebalo, ali dajte, opustite se malo. Uvalite svoj alat u pravu rupu.

Da, vrijeđa mi pamet kad netko moj grad proglašava “crvenim”. Moj grad je crn. Moj grad je siv. Moj grad je mrtav. Moj grad je razoran i razoren. U mom gradu se raspadaju škole, vrtići, bolnice, zgrade, ceste. Vlasnici moga grada su bezimeni mafijaši.

Rijeka nije crvena. Nema ovdje komunista koji će krenuti u juriš i udaviti ljigavu hobotnicu koja nas davi već trideset godina. Rijeka je grad onih koji još nisu pobjegli i onih koji nemaju kamo jer su stari i siromašni i bolesni. Rijeka je grad i ekipe koja uz pomoć Europe, ma što to bilo, prodaje priču napaljenim ili lažno napaljenim loševoljcima kako smo mi jedini u Hrvatskoj “crveni” i opsjednuti borbom za slobodom i kako smo otkačeni i još smo alternativni i multikulti smo i volimo pedere i jako smo raznoliki i neka cvate tisuću cvjetova.

Majmuni, u Rijeci ništa ne cvate. Opustite se! Truli smo onako kako je trula čitava Hrvatska.