Moja djeca i ja

Imam unuka. Nekad sam imala djecu. Morala su završiti fakultete, kći nije smjela ostati u drugom stanju prije nego naleti na nekog ozbiljnog. O sinovljevoj ženidbi nisam se usuđivala ni razmišljati. Postoji li žena na ovome svijetu koja Njega zaslužuje?

Moja djeca nisu ispunila ništa od onoga što sam od njih očekivala. Kad su bila mala sina sam vodila na njemački, talijanski, nogomet, vaterpolo, tenis i šah. Kad je ona bila mala išla je na balet, ritmiku, pjevanje, engleski, tečaj glume. Sve sam im dala, sve pružila. Kći nije postala ni glumica ni pjevačica, čak ni teve voditeljica. Radi u školi.

Sin nikako da se oženi a nije peder. Nije ni nogometaš ni predsjednički kandidat. A trideseta mu kuca na vrata. Kako mu godine idu bit ću sretna ako postane zaposlen. Diplomirao je povijest. A toliko je obećavao…

Da sam onda znala što danas znam sa njima bih razgovarala onako kako razgovaram sa svojim unukom. Ne želi nositi šal oko vrata. \”Tko jebe šal\”, kažem djetetu koje me neće cinkati roditeljima jer zna da je \”riječ na j\” zabranjena. Želi sa mnom popiti gutljaj pive. Popije ga. Za doručak hoće šunku bez kruha. Jede šunku bez kruha. Ne voli prati zube. Kad je kod mene ne pere ih. Lud je za prženim krumpirom koji se valja u majonezi. To nam je ručak kad smo sami.

Sinoć smo bili u kazalištu. Majka je na njega navukla svečano odijelo, trčao je oko kazališta i poderao hlače. \”Jebe ti se\”, rekla sam. \”Nona!\”, rekao je on. Nakon deset minuta izašli smo iz kazališta jer oni ljudi i ona djeca nisu govorili nego samo plesali. Za jednim od novogodišnjih štandova pojeo je dvije kobasice. U taksiju je povratio.

Kad smo došli doma ovlaš sam ga oprala krpicom, mrzi vodu. U njegovom vrtiću ima dečkić koji mlati sve oko sebe. Osim moga Kreše. Zato jer sam mu rekla, ako te takne, ubij ga. Mali je još u bolnici.

Svome unuku ne planiram život jer sam se dva puta zajebala. Njegovi roditelji od mene mnogo očekuju ali ja ga ipak ne vodim na balet, nogomet, tenis, kineski, ples, pjevanje, plivanje. Moj Krešo i ja, kad smo sami, šetamo i razgovaramo o sreći. On već sada zna, sreća je kad ti se živo jebe što starci od tebe očekuju.

foto: Loren Kerns


67 Comments

 1. patricia
  • Mliko
   • SRECNA!!!
    • Name
  • Vitez Koja
 2. Zorica
 3. SPLITBEBA
 4. Sasko
 5. Marija
 6. mirko panić
 7. Esana
 8. Sonja
  • sretenn
 9. Ivana
 10. Sasko
 11. didi
 12. Simo
  • sretenn
 13. Wegi
  • mon
 14. Nenad
 15. sretenn
 16. Hari Haler
  • Dragana
 17. tomi
 18. Tone
 19. Rudanka, dont srač tu mač
  • Rajna
   • Rudanka, dont srač tu mač
    • Rudanka, dont srač tu mač
 20. Ich
 21. Ich
 22. Ich
 23. Tone
 24. pupe
 25. Milena
 26. mare
 27. Snezana Ilic
 28. branislav
 29. Kira
  • Kira
 30. Tamara Kerkovic
 31. JPM
 32. Što?
 33. Lejla
 34. Veljko
 35. Jadranka
 36. Jadranka
 37. Rudanka, dont srač tu mač
 38. Jadranka
 39. Rudanka, dont srač tu mač
 40. Zoki
 41. ananas
 42. olčvera
 43. olčvera
 44. veličastni saturn
 45. Milan Pajnić
 46. Zrinka
 47. Zrinka Šolić
 48. marko