Lijepa Naša Libija

Dok su Ameri sa saveznicima u Libiji ubijali žene, djecu, nemoćne, stare, a zatim raščerečili Gadafija pitala sam se zašto su to učinili. Mediji su nam nudili nekoliko odgovora. Ameri, Talijani, Englezi, Francuzi…, željeli su divlju zemlju blagosloviti demokracijom. To nikako nije bilo sve.

I Gadafi je bio problem. Netko je morao umlatiti divljaka poznatog po tome da je silovao bebe u trbusima libijskih djevica. Svjetskim demofašistima zaštita ženskih prava uvijek je bila velika inspiracija. Sjetimo se Afganistana. I tamo ubijaju da bi ženama bilo bolje. Lagali su i lažu svi koji napad na Libiju objašnjavaju neodoljivom potrebom američkih razbojnika da Libiji ne plate dug, u zemlju unesu kaos i ukradu naftu.

Doduše, danas je svaka interpretacija suvišna. Libija je spaljena zemlja. Ni prva ni zadnja. Irak, Afganistan, Tunis, Jugoslavija… U koliko je zemalja u posljednjih nekoliko desetljeća Amerika izvezla proljeće? Što je \”proljeće\”? To je kad ti Amer i kompanija ubiju oca, mater, razore kuću, bace na gradove i sela bombe sa osiromašenim uranom, vođu zemlje objese ili raščereče, pošalju bespilotne letjelice na dječji vrtić, naoružaju \”pobunjenike\”…

Priznajem, nije fer pljuvati po Amerima a zanemariti činjenicu da su sirijske \”pobunjenike\” naoružavali i Hrvati a naša je vlada hrvatsko nebo za potrebe svjetskih zločinaca pretvorila u kurvino dupe. Mala Hrvatska samo u zločinu može postati velika. Ovo je sitna digresija.

U životu nikad nikome ne smrkne a da nekome ne svane. Kome je svanulo u Libiji? Ne biste vjerovali. Našoj djeci. Multinacionalke ne mogu izvlačiti naftu jer su pogone pretvorile u prah i pepeo. Zato Libiji danas trebaju građevinski radnici svih profila. Satnica dvadesetak dolara, smještaj u ugodnim barakama, plaćen stan, hrana… Kud ćeš bolje?

Tisuće mladih Hrvata bori se rukama i nogama da bi se dočepalo Libije. Nije lako. Treba biti kvalificiran i proći testove. Srećom, naši su dečki visokokvalificirani, neki su već i radili u Libiji dok je tamo bila harala zima. A znate što me u ovoj priči oborilo s nogu? Dečki iz Hrvatske mogu u Libiju preko beogradske agencije.

Šta kažete na to? Iz razorene Hrvatske možemo do razorene Libije samo preko razorene Srbije? Čini li vas to pomalo depresivnima? Ne pada vam na pamet zaurlati, jebeš takvo proljeće? Jebeš svijet u kome živimo? Jebeš zemlju u kojoj smo se rodili? Jebeš život u zemlji bogu iza nogu u kojoj će Srbi i Hrvati gaziti po mrtvoj libijskoj dječici da bi svoju spasili od gladi?

Ne derite se! Gledajte na sranje sa svijetlije strane. Dok se Srbi i Hrvati u Hrvatskoj kolju na nož oko latinice i strastveno dijele na \”četnike\” i \”ustaše\” u Libiji će biti braća rođena.Tko je rekao da Srbi i Hrvati ne mogu opet biti braća? U pustinji.

foto: vittoare


32 Comments

 1. danko
 2. Данко Б. Марин
 3. srna
  • Vanja
 4. zozonbg
 5. Fenomen
  • promatrac
   • Fenomen
  • xxx
 6. Fenomen
  • promatrac
   • Vanja
    • promatrac
  • Ilija
 7. Mija Zmija
 8. Claire
 9. Jaca VA
 10. koki
 11. dezerter
 12. filip
  • promatrac
 13. pamtimonegadnedane
 14. pamtimonegadnedane
 15. pamtimonegadnedane
 16. zora
 17. Miki Maus
 18. gost
 19. buba
 20. Bosanac
 21. Ranko