Kolinda u Zemlji Mužjaka

Zahuktava se hrvatska predsjednička kampanja. Već na početku imamo \”aferu Barbika\”. Neš ti afere. Netko, kod nas se nikad ne može otkriti \”tko\”, je na nekoliko milijuna hrvatskih adresa poslao \”povjerljivi material\” koji diskreditira \”Barbiku\”. Gospodin Josipović se zabrinuo. Sazvao je konferenciju za tisak, demantirao insinuacije \”obavještajnog podzemlja\” da je on autor projekta. Od \”slučaja Barbika\” distancirao se i HDZ. Po njima, najvjerojatnije SDP podmeće HDZ-u da bi naškodio \”Kolindi\” koja želi biti \”predsjednik\” Hrvatske, blablablabla… I još bla.

Ne uznemiruje me \”afera Barbika\”, na nju se u ovoj zemlji baš nikome ne diže osim Predsjedniku koji koristi svaku priliku da se slika ili novinarima pošalje svoje fotkice stare pedesetak i nešto godina.

Iz jednog sam tjednika saznala da je u pelenama bio lud za klavirom i nogometom. Tata mu je bio partizan, žena je bila njegova studentica, pa je onda otišla njemu na ispit i dobila pet, ostalo je hrvatska povijest. Blablablabla… I još bla. Uskoro ćemo u Gloriji čitati koliko je često njegova žena za vrijeme trudnoće povraćala dok je on jednom rukom svirao klavir, drugom je gladio po trbuhu a trećom nogom igrao nogomet. Hrvatski Aristotel.

Mi smo zaista za dragim Bogom kamenje bacali. Naš prvi predsjednik bio je Titov general, partizan i šef Fudbalskog kluba Partizan. Kad je Hrvatsku krenula jebati demokracija postao je cronacić, ostrašćeni srbomrzac, sve je Srbe namjeravao objesiti na vrbe osim svojih unuka.

Drugi predsjednik bio je partizansko dijete koje je, kad mu je narasla brada, znalo zapjevati ustaške pjesme, slati Srbe u kurac da bi ovih dana bilo demokrat kome je danas fuj sve što smrdi na nacizam.

Ne bih o tome da nam opet svima nije tema \”predsjednik\”, njegov lik i djelo. Njegov lik i djelo. Hrvatska opet bira \”predsjednika\” iako je u trku ušla gospođa Grabar-Kitarović favoritkinja gospodina Karamarka. Gospođa je visokoobrazovana, bila je ministrica vanjskih poslova, trenutno je u vrhu NATO-a. Pa ipak je ona za novinare, Josipovića, Karamarka i njene kolege uvijek kad o njoj govore samo \”Kolinda\”. U onom \”materijalu\” joj je kodno ime \”Barbika\”.

Eto. To me smeta. Tuđmana nikad novinari nisu zvali \”Franjo\”, Josipovića \”Ivo\” a Mesića \”Stipe\” osim u zajebanciji što se nije baš često dešavalo. \”Kolindu\” zovu još i \”Kolinda koja želi biti predsjednik Hrvatske\”. Zašto se ženu u Hrvatskoj zove imenom čak i onda kad je u borbi za funkciju \”predsjednika\”?

Neću glasati za gospođu Grabar-Kitarović, nisam ni za Franju ni za Stipu ni za Ivicu. Gade mi se partizani koji preko noći to više nisu, pjevači ustaških pjesama i nogometaši koji i dok sviraju klavir razmišljaju kako se dočepati još jedne nekretnine. Sve što je Frenki radio i sve što rade ovi kužim ali mi nije jasno kako ne mogu biti bar elementarno pristojni.

Dečki, lažite, kradite, laprdajte. Nije lako od dreka napraviti pitu. Pa ipak, meni za ljubav, zovite buduću predsjednicu Hrvatske Grabar-Kitarović. Imajte na umu da sam ja ta koja sve plaćam. I vaš toalet papir i ogrlicu koju oko vrata vješate ljubavnici i klavir po kome mlatite kad nastupate na izboru za najljepšu kravu u nekoj od hrvatskih Mrduša Donjih.

foto: Hegemony77

Comments

17 responses to “Kolinda u Zemlji Mužjaka”

 1. zlata Avatar
  zlata

  Ipak Kolida je članica ” zločinačke organizacije”, a crnimarko joj je sef, a nekad je bio sef te organizacije Sranjo Tudjman. I Sanader…Sve gori od goreg.

 2. ya Avatar
  ya

  Ko?…Linda?
  Ah,Kolinda…!
  Eto je…punim imenom;))
  A,muski rod ce lako zapamtiti SVE TO-valjda?…
  A,e…;))

 3. gordan Avatar
  gordan

  ajde, vedrana, smanji malo gas. u neprotokolarnim situacijama i franju se nazivalo franjom, čak i krivoustim, stipu se nazivalo stipom, pa čak i majmunom, tako da kolinda u tome svemu (za sad) još i dobro prolazi.

 4. Mala moja iz susjednog sela, bili načas na mojega sjela, joooj! Avatar
  Mala moja iz susjednog sela, bili načas na mojega sjela, joooj!

  Ovog puta pretjerujete!
  Pa, na Mesića su se derali kvazi-ustaše i branitelji, “Izdajico” i to na baš svakom državnom skupu koji bi se upriličio. A takvih je valjda incidenata moralo biti čak i na dnevnoj bazi. “Kolinda” još i predobro prolazi i kotira u Lijepoj našoj, klerofašističkoj i patrijarhalnoj zadruzi. Uostalom, mislim da bi bilo bolje da je zovu “KITALovićka”, ili skraćeno, Kita.

 5. MariLu Avatar
  MariLu

  …….ako je to jedini problem pod vašim suncem, e onda…..

 6. MariLu Avatar
  MariLu

  ……ako je to jedini problem u vašoj zemlji, e onda…..

 7. desanka bozic Avatar
  desanka bozic

  KOLINDA, je bila djevojka, lijepa kao san,,, i svisu je htijeli imati , ma samo jedan dan, ali mama je….. Mislim da sam kao dijete slusala ovu pijesmu.

 8. Rambo Avatar
  Rambo

  Sve je to smišljeno još prije godinu-dvije. Sramota je i ružno je za gledat odrasle, visokoobrazovane ljude, mentalno zdrave očeve, majke, supružnike…..kako razmjenjuju oputžbe i opravdanja na nivou vrtićke dobi.
  Moj tata je bolji od tvog tate……:))) Moš’ si mislit !!! I mi bi sad kao trebali to sve popušit i dat takvima da vode zemlju i dalje. A takvi su nas i doveli tu gdje jesmo. Da prostite – sere mi se od takvih.
  Nego, šta kažete za ovo. Tko u Hrvatskoj ima snage ovo napravit?

  http://www.vecernji.hr/gospodarstvo/orban-opet-udario-na-banke-vratite-madarima-ekstra-zaradu-na-svicarcima-948782

 9. Mimi-Mini Avatar
  Mimi-Mini

  Nema šta, precizno rečeno gde se nalaze žene u svetu politike na ovim prostorima. One više služe kao dekor i lep enterijer u svojim strankama. Ali, s obzirom da pomenuta persona pripada stranci kojoj je šef neko kao što je Karamarko, a pre toga Sanader i Tudjman, za oprezne i pametne dovoljno govori. Što se tiče dalje pomenutog Mesića, u stvari kad bolje porazmislim, on mi je odvratniji od Tudjmana i njegove politike. Ipak je Tudjman bilo veliki prijatelj i finansijski ortak sa mojim bivšim predsednikom Miloševićem. Mesića u Hrvatskoj zovu Burduš, za mladje da pojasnim, to je Ciganin, šef orkestra “Trio La kampanela” koji su sačinjavala trojica muzičara i koji su se raznim sredstvima i marifetlucima služili da bi se dokopali nekog dinara. To ime je možda i dobio verovatno, jer je po potrebi partizan, ustaša, Europejac.Niko ga ne voli, jer je opet po potrebi Srbin, Hrvat ili čak i Bošnjak. Osoba koja konstantno voli da je u centru pažnje, što bi rekli,ciganska posla. A što se tiče glasanja u Hrvatskoj, i vi Hrvati ste isto umorni od politike i političara isto kao i mi u Srbiji, u Beogradu postoji interesantan grafit na tu temu: “Na sledećim izborima glasajte za Satanu, zašto birati manje od dva zla, izaberite najveće”. Ili da se prisetimo priče iz istorije grčke mitologije, koja je korišćenja bezbroj puta, priče o Augijevim štalama. On je bio kralj Elisa, i imao je najveći broj stoke u zemlji. Ta stoka je bila smeštena u štale koje se nikad nisu čistile, sve do vremena velikog Herakla (ili Herkulesa, kako god,).Hera, Žena kralja Mikene Euristiusa, nije trpela Herakla i naterala je svog muža da mu izda naredbu da očisti Augijeve štale. Zadatak je bio apsolutno nemoguć, jer je celo stado bilo blagosloveno prema tome i božanstveno zdravo, pa i besmrtno, te je iza sebe ostavljalo veliku količinu balege. Ove štale nisu bile čišćene preko 30 godina. Medjutim, Herakle ih je očistio za jedan dan, tako što je razbio zidove štale i na nju usmerio tok dve brze reke koje su je za čas očistile i isprale. Ko je imao živaca da pročita ovaj moj post se pita kakve to ima veze sa ovom Vedraninom temom? Pa ima, ova politička klijentela koja se nalazi na vlasti i koju mi hranimo i tretiramo, takodje je bila i sada je blagoslovena, božanstveno zdrava, pa bezmalo i besmrtna, nedodirljiva, te onda nije ni čudo što je iza sebe ostavljala i ostavlja i dalje, ono što ostavlja stoka. Očigledno je da čistačice nema dugo da očisti ono što treba. A posle toliko vremena ko bi to trebao da bude, pa ko drugi nekog jedan mitološki Herakle, ili je vreme za jedan poveći asteriod koji je zbrisao dinosauruse, da pročisti malo ovaj prostor, do daljnjeg.

 10. zoran Avatar
  zoran

  Meni su i Ivo i Kolinda samo različite forme iste elementarne nepogode. Oboje potpuno prazni.
  Dao bih glas Mireli Holy ukoliko se odluči prijaviti na ovo natjecanje u popularnosti. Žena je barem u jednom trenutku odbila biti poslušnim vojnikom partije. Za tako nešto ne vidim nikakvih naznaka kod Ive i Kolinde. Oni mi više nalikuju nečijim preplaćenim marionetama.

 11. babica Avatar
  babica

  pa neka nama Kolinde nije bila losa ni jadranka
  samo su se je muski brzo rjesili -jer po njihovu
  za zenu je samo kuhaca i mozda samari…

  1. Mala moja iz susjednog sela, bili načas na mojega sjela, joooj! Avatar
   Mala moja iz susjednog sela, bili načas na mojega sjela, joooj!

   Šamari joj idu ne možda, već sasvim sigurno! 🙂

 12. Maja Avatar
  Maja

  Čime se mi bavimo! Izgleda da u Hrvatskoj nema drugih problema.

 13. Libero Avatar
  Libero

  Ne znam sta vi mislite, ali meni je Kolinda prelijepa zena i mislim da je zasluzila da bude predsjednik Hrvatske. Napokon jedno prijatno i lijepo lice. Unaprijed se radujem.

 14. Vjetar Avatar

  Slobodu da se obrate bilo kome imenom imali su u prošlom sustavu samo milicajci pri “legitimiranju”:
  – Vedrana, kuda ideš ovako kasno?
  – Vadi sve iz džepova!
  – Skidaj hlače!
  Bili su bogovi sistema.

  Danas neki drugi bogovi sistema uzimaju to pravo. Sreća što je još praskozorje kampanje pa nije krenulo brutalno poigravanje imenom gospođe Grabar-Kitarović, ali očekujem ga uskoro.

  Oslovljavanje sa Kolonolinda biti će samo početak.

 15. Pera Avatar
  Pera

  Eh, nije lako nama muškarcima.

 16. suzana Avatar
  suzana

  Krenimo redom, nitko, ama baš nitko iz gornje garniture koja je od rata naovamo sudjelovala u vlasti i pljačkala državu NE MOŽE VIŠE vladati. U stvari vidimo da može, ali NE BI TREBAO u nekom idealnom svijetu.
  Zatim, Kolinda napušta takav položaj i dolazi u ovaj prč na poziv Karakoga? Jesu li njoj sve na broju?
  Pa zar ne zna da ovdje vlada mafija, korupcija i kupleraj najžešćeg oblika?!
  Idi ženo (sad ti je već kasno) odkuda si došla, imaš to 2 djece, muža, pristojnu plaću i ugled.
  Što ćeš ovdje imati? Markakara za vratom i pogled izbliza u te njegove okice (brr) dok ti daje upute, NIŠTA nećeš postići od onoga što si navela da planiraš jer je neizvedivo za jednu osobu, osim Mojsiju, da nas izvede iz ove u obećanu zemlju.
  A mislim da ni ne misliš ozbiljno, jer bila muško ili žensko, predugo si u HDZ-u da bi mogla realno i trezveno sagledati potrebe hrvatske države i naroda. I da, u RH predsjednik je samo fikus. I još nešto, razmišljajući o tome što je gđu Kitarović Grabar nagnalo na ovu odluku, ne vidim ništa osim želje za promocijom jer ipak je čast biti predsjednica neke države, kako u drzavi, tako i pred stranim kolegama, ima puno privilegija i za vrijeme i poslije mandata itd itd. Nema nama spasa 😢 svi lažu i kradu