U ime križa

Ovo nije izvještaj, ništa nisam vidjela samo sam čula da je u Kninu osvanuo veliki kamen u koga je netko uklesao ogromno V kao \”Victory\” i još veću križinu. Sve to na Dan domovinske zahvalnosti. Da se Dan tako zove pročitala sam na svom kućnom, zidnom kalendaru. Zašto se taj dan tako zove? Zato jer \”Domovina\” nekome zahvaljuje.

Kad bi ovdje gdje živimo i postojalo nešto što je \”Domovina\” kome se ona zahvaljuje i zašto? Ako krenemo od teze da neki Hrvatsku drže \”Domovinom\” zapitajmo se što je Hrvatska danas?

 To je komad zemlje na kome smrt kao spas čekaju bolesna, kljasta, gola, bosa, gladna, nezaposlena, kreditima udavljena bića. Nada ne stanuje ovdje. Hrabri skaču sa mosta u trenutno tople rijeke, jezera i more, manje hrabri svakoga dana gutaju sve veće količine tableta koje tijelu oduzimaju snagu potrebnu da krene prema najbližem mostu, pruzi, komadu špage, pištolju, nožu, pušci, bombi, plinu iz pećnice.

 Hrvatska je danas zemlja u kojoj su katolički popovi podijeljeni na \”Jugoslavene\” i \”Pavelićevce\”. \”Jugoslaveni\” misle kako Vatikanu ne treba više davati još, još, još i još. Jugoslavija mu je dovoljno dala a Hrvatska vratila ono što je već platila kad je bila Jugoslavija.

 Istarski popovi drže da ne bi trebao samo Vatikan uživati u slasti i masti. Nisu ni oni za Bogom kamenje bacali. Zato su terene koje im je \”Domovina\” \”vratila\” prodali  a lovu spizdili pitaj Boga na što. Ne, sirotoga Boga zaista to ne bi trebalo pitati, kakve veze On ima sa istarskim trgovcima nekretninama?

 Hrvatski popovi van Istre na strani su Vatikana, govore kako bi pola Istre trebalo pokloniti Papi, za početak, a onda će Papa nasrnuti na Dalmaciju i sve ono što je Italiji davno dao hrvatski heroj jednog od hrvatskih domovinskih ratova pokojni Pavelić.

 Dakle, naša je \”Domovina\” trenutno u križarskom ratu u kome se križem na križ nasrće. A što je sa \”pobjedom\”?  Ako je ovo u čemu danas živimo posljedica V kao \”Victory\” za koga smo vraga pobijedili i koga smo pobijedili? 

 Da li je siromašnoj Hrvatskoj i još siromašnijem Kninu trebao tako ogroman spomenik, stajao je šest milijuna kuna, sa veliki V i velikim križem? Naravno. On nam na Dan domovinske zahvalnosti svojim velikim  V kao \”Victory\” i  križem poručuje da smo zaista u V kao velikom i K kao kurcu.


36 Comments

 1. Tina
 2. zagrepcanka
 3. Sakura
 4. djuli
 5. maki
 6. aaa
 7. Branimir Zlamalik
 8. Kristijan
 9. lenima
 10. Stanko Vrazovic
 11. boltek
 12. Daca
 13. OBPISL
  • Miki Maus
 14. Budimir Novakovic
 15. Dejan M. Solak
 16. Tomo
 17. amy
 18. Novak Zorić
 19. Ana
  • Miki Maus
 20. Novak Zorić
 21. Novak Zorić
 22. tanja
 23. Novak Zorić
 24. Skykab
  • Miki Maus
 25. Novak Zorić
 26. Pavao
 27. Mariyana Alorvor
 28. Bg