Sterilizirane ratnice

Godinama pratim odnos hrvatskih mužjaka prema „javnim ženama“. Mizoginija im je uklesana u gene. Mi žene, bilo „javne“ ili „tajne“, koje imamo kćeri i unuke u velikom smo problemu. Moramo odgojiti ženu kojoj ćeš na sisi objasniti da će živjeti u muškom svijetu i da će joj žene biti najveći neprijatelj. Što sam sve ove godine pokušavala objasniti kćeri, što danas crtam unuci? Čuvaj se žena, one rijetko darove donose.

Ne mogu se s tim pomiriti. Boli me srce. Dokle, jebote? Kako vam, glupače, nije jasno da imamo zajedničkog neprijatelja i da samo udružene možemo biti jače?

Nije istina da može uspjeti samo žena koja je muškarac. I ne, nisu muškarci „viša“ bića. Oni su moćna bića jer jedan drugoga podržavaju. Skupa loču, gledaju nogomet, ispod tuša nakon treninga procjenjuju čiji je veći, ali nositelja kurca kraćeg pola milimetra od njihovog neće gurnuti u jamu. Muškarci su jedan drugome brat, mi smo jedna drugoj „kurva“.

Kakav je položaj hrvatskih žena najbolje se vidi za vrijeme sjednica Sabora. Tamo sjede provjereno uspješne žene. Većina od njih su visokoobrazovane, neke su u politici godinama, pa ipak…Pred neki je dan jedan od saborskih mužjaka, gospodin Nitko koga zovu Ćelić, doktoricu Mariju Selak-Raspudić upitao „tko ju je stvorio“. Je li ju stvorila emisija Hrvatske televizije „Peti dan“ ili ju je u „političku zvijezdu“ promovirao muž, poznati „komentator“ širokog spektra i također sabornik?

Zlobnici bi rekli, pitati u katoličkoj zemlji hrvatsku ženu tko ju je stvorio stvarno je debilno. Dakle, onaj nadrkani hrvatski muž je čuo i za Adama i za njegovo rebro, pa ipak postavlja glupa pitanja.

Očekivano, muž profesorice Selak-Raspudić krenuo je „braniti“ svoju ženu onako kako bi svaki muž, je li, trebao braniti i štititi sirotu bračnu družicu. Nažalost, gospođa Selak-Raspudić javno nije dovoljno emancipirana, zato mu nije rekla, odjebi, kolega, tvoja mi obrana ne treba.

Zašto pišem o Mariji Selak-Raspudić, a ne o nekoj njoj sličnoj? Zato što sam primijetila da je doktorica Žena već neko vrijeme za hrvatske mužjake crvena krpa. U tom režanju i pljuvanju ima logike. Doktorica Žena je obrazovana, bori se za svoje stavove, ne boji se siročića koji je uporno iako neuspješno pokušavaju izbaciti iz sedla.

Dok je bila trudna mediji su je ponižavali objavljujući fotku njezina međunožja iako ona, za razliku od mnogih hrvatski ženki, fotografe nije pozvala među svoje noge. Kad je ušla u Sabor postala je meta jer se ne ponaša poput ženkice. Ne skriva pamet. Ovo ni jedan mužjak ženi nikad ne prašta.

U mužjačkoj percepciji žene su predmet, više ili manje dobro dizajniran, po mužjačkim kriterijima. Mužjaci znaju da su hodajuća Pamet. Dizajn nije bitan. Sve je kod Pameti uvijek ljepota. I pivska trbušina i trula sperma u sjedinama obraslim kesama i … Oni su Netko i kad su odvratno Ništa.

Znam da otkrivam vruću vodu u novom bojleru. Ipak me čude reakcije žena koje ne kuže, sjedile one u Saboru ili za kasom u marketu, da je svaki napad na bilo koju ženu napad na nas sve.

Kad se ono smeće obrušilo na doktoricu Ženu, da su ona bića u saboru zaista žene, dignule bi se i izašle iz sabornice. Iznenadile bi budalu i ostale budale u hlačama. Ali, ne!

Ljute su na doktoricu Ženu. Znaju da je nije stvorila ni televizija ni njezin muž. Gospođa Žena sama je sebe stvorila. Radila je, studirala, pisala, doktorirala, uči i raste. Dokazala nam je da se može postati Netko i kad si „samo“ žena.

Sve se ovako dogodilo jer su one žene tamo ljute političke protivnice? Politiku treba izbaciti iz borbe za dostojanstvo. Kome to još nije jasno?

U kakvom će tužnom svijetu živjeti moja unuka? Za to ste i vi krive, jebene, paralizirane, kokoške.