Split

Split, grad u “eksplicitnom sadržaju”

U Splitu nikad mira. Prekrasan grad, a godinama ga vode mužjaci sa izuzetno izraženim posebnim potrebama. Nikako da se na splitskom političkom nebu ukaže netko normalan. Nije da su ostali hrvatski političari pri sebi, daleko od toga, ali toliko bolesnika u jednom gradu možda bi bilo teško naći.

Ovaj Bojan Ivošević, bivši splitski dogradonačelnik, je mrtav hladan urednici “Slobodne Dalmacije” prijetio da će joj se “napiti krvi”. Pročitala na Indexu. Državno odvjetništvo tereti Ivoševića za takozvani kvalificirani oblik prijetnje. Oštećene su i novinarke Nikolina Lulić, Sandra Lependa, Diana Barbarić i Milena Budimir. Odvjetništvo za bolesnika traži uvjetnu kaznu.

Da smo normalna država za divljaka koji se umjesto pivom iz boce napaja krvlju novinarke nikad više ne bi bilo posla. Slažem se s vama. Hrvatska nije normalna država, Split je grad u kome žive političari luđaci ma kojoj stranci pripadali. I baš nikad ne najebu dok… Dok ne krenu “jebati” preko fejsa.

Bojan o kome pišem trenutno se koprca u neviđenoj aferi jer su on i njegov kolega sa “Srpkinjom Alexandrom” dogovarali kresanje. Baš mi nije jasno da li i s njom ili samo s njenom “maloletnom sestrom”. Dok su “razgovarali” netko od njih, ili obojica, ni to mi nije jasno, poslali su “Alexandri” , kako oni to zovu, “eksplicitni sadržaj”. Zašto Dalmatinci u punoj snazi svoju kurčinu nazivaju “eksplicitni sadržaj”?

Zato jer je prihvatljivije jebati “maloletnicu” i punoljetnicu “eksplicitnim sadržajem” nego kurcem, ipak smo mi katolička zemlja? Bojan je izgleda oženjen pa će to supruzi lakše pasti?

Napaljeni splitski mužjaci ne znaju ništa o ženama.

Mi jednako preziremo partnere koji u “Alexandre” trpaju svoj “eksplicitni sadržaj” ili kurac kojim su nam napravili djecu. Ne zato što mislimo da nisu normalni, nego stoga jer bi oni mislili da mi nismo normalne kad bismo svoje “eksplicitne sadržaje” nudili “Srbima Alexandrima”. Žene su tu da im se “napiješ krvi” nakon što ga uvališ “Alexandri”.

Zbog Bojana se, danas mu ni najvještiji urolog ne bi u gaćama mogao naći “eksplicitni sadržaj”, trese čitav Split. Vjerojatno će gospodina Ivoševića njegov neizvučen i nekorišten kurac doći političke glave. Je li to pobjeda Pravde ili ipak još jedno splitsko političko sranje? To je ipak ovo drugo.

Kad političar prijeti urednici novina smrću, onda dobije uvjetnu kaznu. Kad političar obećava radost nepostojećoj ženi biva osuđen na političku smrt. Ovo meni ne drži vodu. Bojan Ivošević je zbog zločina počinjenog prema časnim, splitskim novinarkama trebao biti politički mrtav.

U modernom svijetu drkanje, virtualno jebanje, fotkanje svog “eksplicitnog sadržaja” i “šeranje” istog toliko je uobičajeno da ne bi smjelo biti tema. Nije li društveno prihvatljivije da političari jebu virtualno nego da nas sve skupa, i one izvan Splita, siluju uživo?

Kako bilo, drago mi je da će Bojan Ivošević nestati iz politike. Normalni hrvatski građani, užasnuti Ivoševićevim prijetnjama urednici “Slobodne Dalmacije” koji su očekivali kaznu za njegov zločin, mogu odahnuti.

Siroti mi. Pirova je to pobjeda. I još kad nam do mozga dopre strašna istina da je Split, privremeno, spasila “Srpkinja Alexandra”? Mora da se tamošnji dragovoljci s pravom pitaju, jesmo li se za ovo borili?