Smrt novinarima!*

U Hrvatskoj je organiziran Prosvjed sa ogromnim P. Na njemu su bili svi koji dišu hrvatski. Majka Božja Kraljica Hrvata u nekoliko kopija, zastave HOS-a u prvom planu, bijesna skupina obespravljenih se, urlajući iz hrvatskih grla, borila za demokraciju. Bio je tamo Dva Metra Drva, sveznajući sabornik, bonsai Treger Ustaša krvavih očiju, zašto pije kad mu škodi, nepismeni fejsbuk vjeroučitelj koji se godinama, sada i u Saboru, režeći zalaže za ljubav.

Što su nosači slike Kraljice Hrvata htjeli poručiti vlasti nije najjasnije. Djevica je protiv covid potvrda?  Za HOS-ovce znamo. Oni su uvijek za dom spremni, šire mir i dobro. Ako treba, kad ih netko zove, samo zove, krenut će na zločinački, nedemokratski, covidpotvrdaški Stožer koji nije stožer nego Štab i demokratski ga maljem zatući.

Na jučerašnjem zagrebačkom Festivalu demokracije čuli smo protivnike uvođenja covid potvrda, mnogi su i protiv cijepljenja. Naše je tijelo hram. Tko u njega nepozvan uđe treba ga ognjem i mačem demokratski spaliti. Samo tako može ući mir u tijelo naše.

Vakcina je u mnogim državama Nepoznat Netko. Nisu samo Hrvati na zadnjim nogama. Za „ljudska prava“ bore se Nizozemci, Austrijanci, Nijemci, Amerikanci…Neke vlade sa „borcima za demokraciju“ ratuju vodenim topovima, pravim mecima, izglasavanjem obaveznog cijepljenja, uvođenjem karantene i covid potvrda, druge čekaju da broj mrtvih naraste pa će se onda odlučiti za jednu od neefikasnih metoda.

Korona je čitavom svijetu zorno pokazala, ljudska je glupost nenadjebiva. Hara i Istokom i Zapadom  i Sjeverom i Jugom. Negdje ipak žešće. Hrvatska spada u zemlje gdje sila caruje, a um klade valja. Treba li dokaz? Kako je moguće da se u Zagrebu održi skup kome je prisustvovalo desetak tisuća ljudi, a nitko od organizatora, doduše, organizator je vjerojatno bio „hrvatski narod“, nije tražio ni dobio dozvolu? U vrijeme korone?

I ja sam „hrvatski narod“. Želim znati imena i prezimena svih političara koji nisu dobili dozvolu da u glavnom gradu moje zemlje organiziraju urlanje, mahanje ustaškom zastavom, ukazanje ustašije i luđaka na svim mojim kućnim ekranima. MUP je nečinjenjem, plaćam ga za činjenje, amenovalo premlaćivanje novinara i omogućila bolesnicima širokoga spektra da poručuju što oni misle o koroni, cijepljenju, testiranju, covid potvrdama.

Bi li se MUP jednako dobrohotno odnosio i prema mojim istomišljenicima kad bismo odlučili, nas pet stotina, sigurna sam da nas ima toliko, otići u Zagreb i tamo izvikivati parole: „Antivakseri, jebo vas Ante Pavelić!“ „Antivakseri, sami platite troškove svoga liječenja!“, „Antivakseri, cjepivo je bolje od smrti!“ „Antivakseri, zbog vas čekamo godinu dana na operaciju srca!“, „Antivakseri, ubili ste mi mamu!“

Ili, vezano za pakleni, hrvatski strah od testiranja.  „Hrvatice, rađajte doma!“ „Rodilišta su ubijališta ljudskih prava!“  „Ne tuđe ruke u hrvatske pičke!“ „Rak prostate je Božja volja, neću tuđi prst u moju hrvatsku guzicu!“ „Kolonoskopija je samo za pedere!“ Bismo li dobili dozvolu za skup?

Ja si utvaram, što bi rekao moj dobri znanac Ćiro Blažević, imam čast i privilegiju da mogu bez vladine dozvole napisati što mislim. Imam čast i privilegiju da mogu pročitati što pišu neki koji ne misle poput mene i bez straha se smijati njihovim objavama. Nisu svi te sreće. Nekim je ljudima posao izvještavati sa skupova koji se bez dozvole održavaju na hrvatskim trgovima. Ti jadnici nisu sigurni da će među borcima za demokraciju sačuvati živu glavu.

Divim im se. Za bijedne pare obavljaju grozan posao, a o glavi im rade ambiciozni, alkoholizirani odlično plaćeni političari koji huškaju narod da bi se tako mogli dokopati još više moći, ukrasti još više love i isprazniti još više boca.

Dragi novinari. Zašto radite taj posao? Kako možete izdržati smrad divljaka koji vas mlate u ime njihove demokracije? Raspitajte se o rezultatima popisa stanovništva. Vaši pametniji vršnjaci odavno su brisnuli.

Meni je super. Ja sam salonski bundžija, ne živim ni od klikova, ni od lajkova, na mojoj stranici nema reklama, sama sam sebi jedini sponzor. Lupam po tipkovnici i opušteno šaljem znake svoga gnušanja prema svim ustašama, glupanima, slijepcima, sebičnjacima i bedacima. Istovremeno mogu u toplom, hrvatskom domu grickati šljive odjevene u čokoladu koje mi je poslala poljska izdavačica, Basia se zove, i biti „hrabra“.

Jučerašnji skup nekolicine općepoznatih lopina i izmanipulirane većine pokazao nam je da  „Hrvati“ stavljaju znak jednakosti između mlaćenja novinara i borbe za ljudska prava. Hvala bogu, ekipa koja je  bauljala i mojim Zagrebom sigurno nije naša budućnost.

*

Danas sam se doma preko veze cijepila četvrti put. Nije mi se dalo gužvati među stotinama koji čekaju ubod. Ipak se kreće