kraljica šah

Rogeru Helmeru nema tko da piše

Britanski europarlamentarac Roger Helmer koji “godinama promatra situaciju u Hrvatskoj” napisao je Jadranki Kosor otvoreno pismo. Gospodin koji je već od Hrvatske tražio “odgovore na neka poštena i direktna pitanja” ovaj se put oštro obrušio na hrvatsku “zloporabu privatnog vlasništva.”

Helmer Kosor ne piše bez povoda, želi joj skrenuti pažnju da za zemlju koju ona vodi nema mjesta u EU ako se stvari ne poprave. Posebno ga je zgrozilo što “gospođa Kosor živi u stanu iz kojeg su izbačeni izvorni vlasnici srpske nacionalnosti.”

 Kad netko tko je europarlamentarac piše otvoreno pismo premijerki onda je to pismo upućeno građanima države, ne gospođi osobno. Da li gospodin europarlamentarac u svom pismu iznosi laži? Ne. Pa ipak me smeta bahati ton britanskog političara.

Živimo u zemlji koja ima velikih problema ali gospodin Helmer je sigurno posljednja osoba koja bi nam na njih trebala ukazivati. Zašto? Zato jer isti gospodin, kad treba analizirati katastrofalno stanje u Velikoj Britaniji, drži jezik za zubima.

 Ovih se dana 500 tisuća ljudi valjalo ulicama Londona prosvjedujući zbog novih zakona koji će im život učiniti nepodnošljivim. Britanski ministar financija  George Osborne smanjio je budžet javne potrošnje ne vodeći računa koliko će njegove mjere pobiti gladnih i sirotih Britanaca. Roger Helmer nije mu poslao otvoreno pismo.

 Kad je Blair krenuo na Irak zato jer Irak “namjerava razviti oružje za masovno uništenje” i zavio u crno tisuće britanskih porodica Roger Helmer nije mu poslao otvoreno pismo. Ne piše ni trenutačnom britanskom premijeru Davidu Cameronu koji je nasrnuo na Gadafija jer “zlostavlja vlastiti narod”.

 Tko zlostavlja onih 500.000 Londončana ne znamo. Kosor sigurno nije moralna vertikala ali  je veliko pitanje da li se njeni osobni grijesi, poput upada u srpski stan, mogu usporediti sa kriminalnim radnjama britanskog princa Andrewa, bića koje je izašlo iz utrobe engleske kraljice Elizabete.

 O tom se gospodinu već godinama piše i govori kao o belosvetskom kriminalcu, u posljednje vrijeme i pedofilu. Na sve to, britanski europarlamentarac Roger Helmer, da bi riječ rekao. A princ Andrew ne hoda svijetom kao privatna osoba nego kao predstavnik britanske krune.

Možda ništa o ovome o čemu pišem Helmer ne zna jer godinama ne “promatra situaciju” u Britaniji. Šteta. Da bar jednom pogleda svoj dom ne bi pisao Jadranki Kosor, preciznije građanima Hrvatske još preciznije meni. Ne volim Kosor, tko je voli, ali Kosor još uvijek predstavlja Hrvatsku.

 Sasvim je neprihvatljivo da joj se  ciničnim, podrugljivim tonom obraća nekakav “parlamentarac” samo zato jer Kosor predstavlja malu zemlju na koju se može popišati svatko tko u Bruxellesu ima problema sa prostatom. 

 Da sam ja ne mjestu Kosor gospodinu bih odgovorila kratko i jasno, fuck you. Naravno da bih tražila da mi netko pomogne u pisanju odgovora da do njega ne stigne, fak ju.


Posted

in

by

Comments

11 responses to “Rogeru Helmeru nema tko da piše”

 1. Lazarevic Nebojsa Avatar
  Lazarevic Nebojsa

  Uvek treba biti dosledan i biti protiv nepravde svake vrste,i po pitanju Iraka i po pitanju tudjeg stana.

 2. YERRY Avatar
  YERRY

  Fak ju vedrana rudan, sereš li ga sereš, samo relativiziraš kriminalne poteze ove banana države.

 3. Louis Avatar
  Louis

  Vedrana Rudan Vi pisete totalna sranja i gluposti.

 4. YERRY Louis Avatar
  YERRY Louis

  pa dobro je rekla – šta kurac…

 5. Kocka Avatar
  Kocka

  Gdjo Rudan, kada bi svijet gledali tonom vaseg teksta onda bi svi trebali jednsotavno sutjeti, pa tako i Vi! Kad malo bolje razmislim, mozda je to i najbolje rjesenje.

 6. Kocka Avatar
  Kocka

  …ali Vi nastavite pisati! :)))

 7. Michael Shaskevich Avatar

  Dorogaja Vedranjuska,
  Sta mene Amerikanca jugoslovenskog porekla briga sta Englez pise Hrvatici. Vazno je za mene da sam joj ja napisao da su Velisavljevicevi dionicari Srpske banke ( koju su opljackali pobozni Hrvati nakon sto su zaklali mnoge) i da sam joj stavio do znanja da se u Srpskoj banci nije kralo (tamo nije radio Protega). Napisao sam joj da je na zidovima te zgrade (Jurisiceva 2) i na rukama onih koji rade u toj zgradi krv zaklanih dionicara Srpske banke. Na pismo mi nije odgovorila jer je bilo pisano cirilicom.
  Lujbeznaja i visikopocitajemnaja Vedranjuska ti si jedna povrsna naperfimisana skorojevicka koja u tom drustu moze sasvim udobno da se ponasa kao i oni i da se naravno samim tim i psuje sa njima. Psuje u prazno.
  Mnogo te volim iako si malo kuku. Ne malo, zato te volim isto toliko.
  Michael Shaskevich
  shaskevich@aol.com

 8. Budimir Novakovic Avatar
  Budimir Novakovic

  Odličan tekst Vedrana,

  Da li grešim ako zaključujem da je Roger Helmer … pukovnik?!:)

 9. Ante Pavlelic Avatar
  Ante Pavlelic

  Konačno da se netko popiša i na Croatiu i tzv Kroaćane, želim mu dobar cug!

 10. ANO - Avatar
  ANO –

  Ja ne znam zasto tolika briga oko pisma jednog britanskog politicara. Evo npr. moja drzava vodi pregovore sa Kosovom o pitaj boga cemu. Tijanicev RTS se potrudio da nam kaze kako razgovori teku kao da su podmazani, iako svi znamo da nije tako. Vec znamo da ce na kraju ovih razgovora biti poturen neki papir nekog novog ‘ahtisarija’ i svi ce ga potpisati i sloziti se s tim. Pitam se cemu pregovori? Pa da se narod zamlacuje. Isto tako i oko prijema u EU. Ako im budemo bili potrebni kao (RUMUNIJA i BUGARSKA) primice nas dok lupnes dlanom o dlan. Tako da se ne sekira Kosorova zabadava sta joj neko pise pismo. Pisao ne pisao isto nams e ‘vata. Gde ide ovaj svet, pitam se? Svugde ratovi, netrpeljivost, mrznja, unistenje….. Da li to dolazi kraj sveta?

 11. Virus Avatar
  Virus

  Dobro je da se neko usudio pisati o hrvatima, kako misli da treba. Zaboga, hrvati su toliko dobri narod da su ih se nemacki fasisti tokom II svetskog rata gadili. Ja to zovem u sebi “lajavi krelci”, koji se uvek kriju iza drugog. Krili su se iza Matije Gupca, krili iza austrougara, krili se iza Pavelica, krili se iza Tita, Sranje Tudjmana. E sad se nasao neki englez (ja njih ne podnosim, mislim da su najveca zla na svetu napravili), koji ce se “popisavati” po hrvatima, a nije yapisao svoje dvoriste. Pa dobro, nije, ali ni hrvati nisu zapisali svoje, jel da?