Novo staro vrijeme

Digla sam stambeni kredit u švicarcima, o tome sam već sto puta pisala, i uvijek bih naglasila ono što se nama budalama stalno podmeće, nisam ja izabrala švicarce, švicarce mi je banka nudila kao jedinu opciju. Zlobni političari zamjeraju nam pohlepu, kao, nismo htjeli eure jer je bila viša kamata.

 Nekako ispada da smo mi \”švicarci\” još uvijek na dobitku. Švicarac raste ali nam je, kamata, je li, niska. Naravno da nam je u međuvremenu i kamata narasla, trenutno je 5,90%. Pitam se pitam, već dugo i najozbiljnije, što se dešava u glavama naših ljudi? Papa i kompanija nam otimaju zemlju uz pomoć korumpiranih hrvatskih političara koji su Vatikanu, da bi seoski i gradski popovi u svojim crkvama pozivali vjernike da glasaju za HDZ, \”vratili\” hrvatsku zemlju koju je Jugoslavija davno platila.

 Ovih je dana komad Istre postao Italija. Da bi jedan Istrijan digao glas prosvjeda. Na istarskim ulicama nema ni demonstranata ni transparenata. Neki od nas pišu otvorena pisma Kosor, Čačiću, Rohatinskom i mnogim drugim lopovima, lažljivcima, manipulatorima, trgovcima hrvatskim tlom, izdajicama domovine i naroda,  prevarantima, besramnicima, lukavcima, ubojicama naše djece i naših unuka. Uzalud.

 U Evropi neke vlade lome noge kako pomoći svom narodu da izdrži smak svijeta koji nam je, očito, sve bliže. Samo se naša vladajuća bagra nasmiješena i osunčana valja od fešte do fešte, otvara gradilišta na kojima se ništa i nikad neće graditi, pozdravlja zatvorenike u Hagu, \”prijeti\” bankama kao da banke nisu gospodar Hrvatske nego servis narodu.

 U posljednje vrijeme nam sve češće poručuju da nam jest ovako kako jest jer Amerika ima problema. Dragi Bože! Što sve mi nećemo popušiti dok ne krepamo udavljeni dugom. Možemo li išta učiniti? Ne možemo jer ovo što se svijetu danas dešava nije priča dvadeset i prvog vijeka. Korporatizam je stariji nego što se misli.

 \”U bliskoj budućnosti vidim kako nadolazi kriza koja me plaši, zbog koje strepim za budućnost svoje zemlje…Korporacije su postavljene na pijedestal, a dolazi doba korupcije na visokim razinama, dok će financijska moć zemlje pokušati produžiti svoju vladavinu, koristeći predrasude ljudi sve dok se čitavo bogatstvo ne nagomila u nekoliko ruku, a Republika uništi.\” Abraham Lincoln, 21.studenoga 1864.

 Dobri, stari, pametni Lincoln  dobio je metak u glavu. Zato, zaista, ima li smisla od hrvatskih razbojnika na vlasti i pri vlasti tražiti odgovore na pitanja koja se tiču našeg života i naše smrti?

7 Comments

  1. Ivan Pernar 09.08.2011
  2. OBPISL 10.08.2011
  3. npi 10.08.2011
  4. kostakojot 10.08.2011
  5. cukunio 18.08.2011
    • Miki Maus 29.08.2012
  6. Riječanin 05.09.2011