Majke odgajaju ubojice

Čitati portale ne da je gubljenje vremena nego najefikasnije sredstvo za riganje. Ne mogu si pomoći. S vremena na vrijeme bacim oko na njih. Da ih ne čitam ne bih znala da su posljednje Dijanine riječi bile: \”Što se dešava?\”

Da nije portala, novine ne čitam, ne bih znala da su u Hrvatskoj najpopularniji dečki jedan saborski zastupnik i jedan \”novinar\”. Dečki se pale na Endeha, nacizam, fašizam, a više se boje Tita nego erektilne disfunkcije. To nema veze s mozgom.

Titom i njegovom ulogom u našoj povijesti trebali bi se baviti pravi muškarci. Zašto se na njega diže dvojici kepeca, pitaj boga? Jedan alkoholičar, drugi narkoman. Siročići misle da će zbog posthumnog jebanja Tita preko noći doseći visinu od metar i šezdeset. Zašto, dečkići, niste praktični? Ostavite Tita na miru, a na stopalca navucite štikle. Bit ćete veeeliiikii, a mame će vam odahnuti. Mame ne vole kad su im sinčići trajno nadrkani. Od toga mogu dobiti upalu prostate pa će ih onda one morati voditi doktoru i milovati po glavici dok im barba doktor bude turao prst u guzicu. A mogli bi i ubiti nekoga.

Stigla sam do onoga o čemu sam htjela pisati. Pred deset minuta pročitah na portalu, u Britaniji je ovih dana osvanula studija, autorica ugledna znanstvenica Elizabeth Yardley, doktorica kriminalistike na sveučilištu Birmingham City, koja dokazuje kako na ovome svijetu ne bi bilo ubojica da dečki nisu imali \”zle\”, \”pasivne\” i \”tradicionalne\” mame.

Eto, drage mame, vi ste krive jer je vaš sin ispred banke prerezao vrat starici koja mu nije dovoljno brzo uručila mirovinu. Ne bi me čudilo da uskoro svim svjetskim ubojica, pa i našim, ipak smo mi svjetska zemlja, najbitnija olakotna okolnost postane činjenica da doma imaju mamu. Gospođa autorica izjavila je da teza nije seksistička jer očevi nisu bliski sa djecom onoliko koliko su to mame.

Ima pravo. Šteta što nije napisana studija o toj općesvjetskoj nebliskosti očeva sa djecom. Još je veća šteta što na našim portalima nikad nećemo pročitati koliko su naši ugledni Hrvati nebliski sa svojom dječicom. Večeras sam čula zanimljivu priču. Glavni junak je ugledni tata, možete ga vidjeti i na portalima i na teveu i u novinama i na faksovima…

Dakle, taj je tata ostavio nezaposlenu ženu, on zarađuje najmanje 30.000 kuna mjesečno, ona 5.000 honorara, i otperjao sa mladim komadom, i ona je medijska zvijezda, u ogroman stan. Ostavljena žena, podstanarka, svaki mjesec, kad je tata dobre volje, dobije 2.000 kuna alimentacije. Đe je tekst? Nema ga zato jer je mama \”zla\”, tvoj je tata prebijao mene, sad ću ja tebe, \”pasivna\”, neka sve ide u kurac, \”konzervativa\”, samo neka naša priča ne osvane na nekom blogu… Ukratko, njeno će dijete postati ubojica.

U ovom slučaju dijete uglednog hrvatskog analitičara opće prakse ipak neće nikoga ubiti jer je curica, ona će samo roditi ubojicu. Među uglednim Hrvatima ima jako puno očeva koji ostavljaju svoju mušku djecu golu i bosu, portali, šta čekate, pa će uskoro, kad dečkići porastu, horde ubojica krenuti na nas.

Da se naši političari i naši \”novinari\” manje bave Titom, a više svojim kolegama platišama bijedne alimentacije i samohranim majkama, bivšim ženama \”uglednih Hrvata\”, profesora, novinara, političara, Hrvatska bi bila zemlja bez ubojica. Bajdvej, zašto se onaj mikro dvojac bavi Titom koji je zločinac jer ga je majka rodila? Zašto njoj ne jebu mater?

A da vi mame koje uzgajate ubojice uvalite svoju mladunčad tatama? Spasile biste svijet.