Majka Vesna

Ponekad, kad pročitam tekst nekog od naših velikih hrvatskih pera ne znam da li bih se smijala ili plakala. Piše tako ovih dana jedno Pero u Novom listu, \”ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Vesna Pusić ponudila je u subotu pomoć Hrvatske izbjeglicama iz Sirije.\”

\"sirotinja\"
Čitam, da me ubijete, ne vjerujem svojim očima. Priču o Siriji znaju i blago retardirani. To je zemlja koju su Ameri i Evropa namjeravali pretvoriti u Libiju, Afganistan, Irak… ali su Kina i Rusi na to stavili veto.

Zato iz dana u dan gledamo, mi \”Zapad\”, kakva sve zvjerstva čini Asad svome narodu, gradu Hamsu posebice. Nadahnuto novolisnato Pero Hams uspoređuje sa Vukovarom pa je upravo zato logično da Pusićka sirijskim izbjeglicama otvori hrvatske dveri. Oprosti mu, oj, Bože, jer ne zna što čini?

U ovoj priči postoji nekoliko razina ali tko bi ih sve nabrojio. Koliko god Pusićkine namjere bile plemenite, a nisu nego su čista manipulacija, preciznije, zajebancija, kako bi Hrvatska mogla pomoći sirijskim izbjeglicama?

Zašto se Pusićka baš nikad nije zamislila nad hrvatskom sirotinjom pa predložila da se lopine iz njene stranke odreknu nekoliko milijuna eura i podijele ih jadnicima u njenoj zemlji koji u repovima čekaju da se približe nekom kontejneru sa gnjilom salatom?

Sudbina Hrvata je ne dira jer se Pusićka bavi \”europskim poslovima\” a mi još nismo ušli u EU? Ali nije ni Sirija pa ipak je ženska turbo u srce pogođena?

Zašto? Zato jer smo mi, mi Hrvati, ma koliko bili mali ipak istovremeno i veeeelikiiii. Mi smo u NATO-u. Svi koje na sitne krvave komadiće rastavi NATO su meso obogaćeno osiromašenim uranom i demokraciojom. Njima pomoć ne treba.

One koje ne raskomada NATO, vidi slučaj Sirija, su siročići, njih treba privinuti na grudi plemenite.

Ako je gospođa Pusić žena meka i premeka srca i ako samostalno, bez moje suglasnosti, smije izbjeglicama otvarati vrata Hrvatske zašto ih nije otvorila Libijcima, Afganistancima, Iračanima, za koji dan ili mjesec pomoć će trebati i Irancima…

Ni Cigani koje Sarkozy tjera iz Francuske nisu nam dobrodošli? Ne usuđujem se spomenuti mogućnost prihvaćanja siročića iz Gaze jer će mi stvarno netko bombom pokucati na vrata. Pretjerujem s tim Izraelcima, je li?

Asad je zločinac koji ubija svoj narod i razara Hams. Pa? Zašto se Pusićka na tu temu vlaži?

Zato jer Amerima i njihovim slugama nije uspjelo Asadu napraviti carski rez onako kako su ga napravili Gadafiju pa onda njegov muhama ispunjen trbuh pokazati svijetu kao dokaz da uvijek ima pravde tamo gdje ima nafte?

Sve je tako prozirno pa ipak naša najveća novinarska pera glume glupane. Ne mogu vjerovati da su zaista tupi iako nije isključeno. Ali, dobro.

Žena ima veliki stan u Zagrebu, kuću u Istri, stan u Londonu, neka u te nekretnine uvali Sirijaca koliko god može. Ja sam prva za.

A Hrvatska vrata… Kome ih treba širom otvoriti? Nama Hrvatima, da odemo van, van, van…

Kamo, sve su zemlje iste? Nisu. Krenimo u Grčku, naučimo nešto. Mi jebene, jebene, jebene, dovijeka jebene i prejebene sluge.


27 Comments

 1. mašinac
 2. Zvr
 3. Gruban Malic
 4. Jaca VA
 5. Srbijanka
 6. Ljubica
 7. Miki Maus
 8. boorazz
 9. sasa aleksandrovic
 10. Pt_Jocker
 11. poncije
 12. katica
 13. VLADO
 14. OBPISL
 15. Darijan Gašević
 16. martina n.
 17. mesopotamnija
 18. VladoBLuka
 19. Hrvati&Rusija
 20. Vedranakraljica