Krvavi pir

Blaženi Jutarnji. Ničim izazvan otkrio je kako je Severina 2001. pjevala na svadbi Safeta Kalića, kojega Američka agencija za borbu protiv narkotika naziva \”balkanskim kraljem heroina\”. Otkad je vijest stara devet godina vijest za naslovnicu? Zašto priču o Severininom honoraru od pedeset tisuća maraka čitamo danas?

 U tekstu piše kako Severina nije honorar prijavila ni na njega platila porez . Kako Jutarnji zna da pjevačica nije dobila sto tisuća maraka  ili dvadeset i pet? Naravno da je Jutarnji opet širom otvorio vrata \”komentatorima\” koji svi imaju pravo pjevačicu nazivati \”droljom\”. Već su se uhodali. Prije neki dan su ženu koju je ubio muž nazvali \”kurvetinom\” koja je dobila što je zaslužila.

 Da li su dečki iz Jutarnjeg izvukli Severinin prastari \”slučaj\” iz mraka samo da bi je izložili uvredama svojih čitatelja? Teško. Svi hrvatski mediji i portali tu su priliku davno iskoristili. Zašto je onda baš danas \”Seve\” velika grešnica koja mafijašu, ne bilo kakvom mafijašu nego \”kralju\” iz Crne Gore, pjeva na svadbi?

Digresija, da je Severina pjevala na svadbi hrvatskog kralja heroina da li bi to bio zločin i tema za Jutarnji? Teško. Ne bismo čitali ni koliki joj je bio honorar. Uostalom, zašto nam mediji do u lipu ne priopće koliko su nas pokrali naši kraljevi: polančeci, sanaderi, tuđmani, todorići, kerumi, peveci…Tko bi ih sve nabrojio?

 Što je opakije, dilati heroin pa doći na crnu listu Američke agencije za borbu protiv narkotika ili prodati čitavu zemlju, uništiti živote četiri i pol milijuna ljudi i strpati krvavu šušku u džep? Safet Kalić, \”balkanski kralj heroina\”,  na dvoru hrvatskih kraljeva ne bi mogao biti ni mali od kužine. A oni ipak nisu ni na kakvoj listi.

 Siroti Safet, trguje heroinom umjesto da osnuje stranku. Zašto su naši kraljevi ovih dana nemirni? Zašto su svojim slugama naredili da \”Seve\” zgrabe za vrat? Postoji samo jedan odgovor. Ta se cura, umjesto da pjeva \”kraljevima\” po svadbama, usudila podržati hrvatske sindikate u još jednoj jalovoj borbi protiv hrvatskih lopina. Severina je pozvala narod na podršku sindikatima i na potpisivanje peticije protiv izmjena Zakona o radu.

Naši kraljevi opet su krenuli u rat  kojim će iz polumrtvog naroda izvući posljednju lipu. Naravno da će uspjeti u tome. Tko može podržati akciju kojoj se pridružila jedna \”drolja\”?

 Dolje drolje! Dolje  kraljevi heroina! Dolje pjevanje na svadbama! Dolje Crna Gora! Živjele svetice! Živjeli naši političari i biznismeni koji ne trguju heroinom! Živjeli mediji koji u svakoj ženi koja digne glas vide drolju! Živjela Hrvatska! Živjeli svi mi skupa koji imamo ne samo pravo nego i dužnost plesati i pjevati na dvoru naši krvnika.

2 Comments

  1. Marjan 10.06.2010
  2. Miki Maus 28.08.2012