bijes

Hrvatski dani ludila

Lijepu Našu digla je na noge vijest o događaju starom tri godine.

Nabildani ministar financija Marić, niski ljudi misle da moraju dobiti na širini ono što nemaju na visini, sa svojom je porodicom ušao u hotel Bellevue u Malom Lošinju. Kad tamo, sve je otkrio portal Net.hr, iznenađenjeeeeeee.

Zlobnici iz Net.hr raspisali su se na dugačko i široko kako nije normalno da vlasnici hotela ministru uvale apartman koji košta tisuću eura za 291 euro koliko je Zdravkić platio. Ministar je dobio popust od 25.000 kuna. Ali to nije sve. Vlasnici hotela, zna Net.hr, imaju neke veze s Putinom, u hotel je ubačen ruski kapital. Može li gore? Znamo da je Putin Hitler veći od Hitlera, čitajte Indeks. Mariću će i javnost i policija oprostiti. Putin prije tri godine nije bio Hitler, a i koji hrvatski ministar pada zbog 25.000 kuna?

Ahahahaha… Smijete se razdragano. Danas hrvatska policija i sudovi svima sve toleriraju…

Svima? Sve? Zaboravljate. Pred trinaest godina hrvatska je policija pokucala na vrata tada ugledne doktorice i profesorice na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu gospođe Deše Mikotin-Tomić. Prvi i zadnji put u povijesti hrvatske policije organiziran je direktan prijenos uhićenja velike, suspektne zločinke nad zločinkama. Sanader, Bandić, Mamić nisu imali takvu “čast”. Gospođa je uhićena zbog navodne korupcije. 

Profesorici Deši Mikotin-Tomić uništen je ugled, otišla je u mirovinu, pravomoćne presude već trinaest godina nema. Ovih će dana krenuti novo suđenje jer je presuda ukinuta. Nadajmo se da će profesoricu Dešu Mikotin-Tomić poslužiti zdravlje i da će za nekih dvadeset godina biti pravomoćno oslobođena uz fanfare i bliceve.

Ne bih je izvlačila iz mračine da nije pravi primjer kako funkcionira naše pravosuđe. Ministri mogu raditi što im padne na pamet, ako znaju organizirati presicu i na njoj laprdati i nevino se smiješiti. Jadna profesorica mora okolo ljudima osobno objašnjavati da nije kriva. Koga briga. Em je žensko, em nije krala. Dovoljan razlog da te se razapne na križ.

Portal Net.hr učinio je veliku stvar. Uzalud vam trud, svirači. Niste bitni kao Indeks, primjerice. On glasnije trubi. Njihov Babić se na svom fejsu gromoglasno okomio na ljude koji su prisustvovali koncertu duhovne glazbe na Maksimiru. Napisao je da nitko od njih koji su bili na koncertu “Progledaj srcem” u životu nije vidio semafor.

Je li Babić začet semaforom da toliko inzistira na prepoznavanju istog? I još je dodao: “Ludi sektaši koji u 2022. misle da smo nastali od žene rebra koja je pojela jabuku koju joj je dala zmija iz govorećeg grma za što se mora iskupiti židovski zombi koji je sam svoj otac.”

Koliko mržnje prema ljudima koji su u miru i veselju pjevali? Koliko moraš biti bahat da bi bio toliko prost? Ostrašćena sam nevjernica, ali ja takva prije bih povjerovala da postoji grm koji govori nego u istinitost vijesti koje objavljuje Indeks. Sjetimo se… Ruska vojska nema vode… Ruska vojska nema hrane… Rusija gubi rat… Britanske obavještajne službe javljaju, Ukrajina pobjeđuje na svim frontovima…

Kad smo već kod Indexa.

Jedno od njihovih prvih pera, gospodin Duhaček, raspisao se o primanju koje je povodom Dana državnosti održano u Frankfurtu. Neki naš Konjevod bio je organizator, a hrvatski zbor otpjevao je njemačku himnu Deutchland, Deutschland über alles.

Za rijetke neznalice, to je bila himna u Hitlerovo doba. Uznemirili su se Nijemci, što je logično, ali i onaj Duhaček. On je, ni više ni manje, Hitlerovu himnu izjednačio s jugoslavenskom himnom Hej, Slaveni, Jugoslaviju s Hitlerovom Njemačkom. Zaista moraš biti glup k’o kurac da bi tako nešto napisao. Guglala sam. Duhaček je deset godina živio u Jugoslaviji, zato o njoj ništa ne zna? Oni koji ništa ne znaju trebali bi učiti. Doduše ne i oni koji pišu za Indeks.

Kužim vas. Idu vam na kurac komentatori i analitičari široke prakse koji po svemu i svima seru, a sebe prikazuju kao svece. Ja sam ta. Osjećam se krivom, zato ću vam otkriti svoju najprljaviju tajnu. Volim glazbu, posebno, baš sam luda za Zborom Crvene armije.  Može li niže? Može li gore? Jebeš lopine ministre i lažljivce i manipulatore, jebeš ostrašćene pisače na fejsu, jebeš policiju koja hapsi nevine, sve je u Hrvatskoj dozvoljeno osim voljeti Ruse.

Sutra u pet ujutro pozvonit će mi policija na vrata. Nisam naivna poput nevine gospođe profesorice Deše Mikotin-Tomić. Frizerka Jasmina stiže mi u četiri sata, šminkerica u četiri i pol. Neka bljeskaju. Ja ću biti za prdekanu spremna.

O, jebote! Zašto nisam Marić, Zdravko Marić?