Hrvatski abortus

U svim turbokatoličkim zemljama abortus je vruća tema. Zato hrvatskim ženama i gori među nogama. Hrvatskim ženama? Smije li se nešto koje želi oguliti plod utrobe svoje nazvati ženom? Kurve su to. Kurvetine. Zato je većina hrvatskih ginekologa k sebi prizvala savjest i ne pada im na kraj pameti strugati ženska međunožja za vrijeme radnog vremena kad to mogu u privatnim klinikama i u državnim bolnicama izvan radnog vremena.

Što je hrvatski abortus? To je ono što ginekolog napumpan savješću za veliku lovu učini trudnoj ženi. Kad krvave novčanice strpa u džep bijele kute slika se za neku od hrvatskih televizija i tronuto govori kako on ne može uzeti kiretu u ruku jer bi ga jebala ona savjest. U hrvatskim medijima o abortusu govore samo muškarci. Kako u Hrvatskoj abortirati?

Možda to, ruku na srce, i nije neki problem. Samo treba umjesto u Vinkovce, Split, Knin ili Sveti duh, to je u Zagrebu, otputovati u Rijeku ili Pulu. Tamošnji ginekolozi ne prizivaju ništa. Doduše, u riječkom bolničkom krugu protivnici abortusa smiju opušteno tuliti nabožne pjesme i hrapavim glasovima preklinjati kurvetine da se vrate Bogu. Dobro je da je šef riječkog KBC-a dozvolio borcima za prava muškaraca da zavijaju ispod bolničkih prozora. Da nije njegove bi ga zagrebačke i ostale kolege natankane savješću razapele na križ. Ovako je lukavac i stisnuo i prdnuo.

Trebamo li se čuditi što u Hrvatskoj svaki divljak koji se bavi ginekologijom u udarnom terminu naših televizija smije novinarki govoriti o svojoj savjesti? Gdje su mladi novinari? Vode Otvoreno? Uvijek isti prilog. Mlada žena pita, stari mužjak mladoj ženi objašnjava što to žena jest. S naglaskom na što. Još ni jedna hrvatska novinarka nije priupitala vremešnog bijelokutaša gdje mu je bila savjest pred trideset godina. U mračnom socijalizmu svi su ovi olinjali starci nadrokosani savješću kiretirali žene bez problema.

Čekajte malo, dečki. Ili imate savjest ili je nemate. Ako je imate danas imali ste je i osamdeset i pete. Čujem vas, drkadžije, da smo u mraku savjestvovali izgubili bismo posao. Zato smo kiretom mahali. Licemjeri ljigavi. Ogromna većina vas za lovu bi i rođenoj materi napravila abortus na njezin osamdeset i šesti rođendan.

Ovo što sam napisala nije brejking njuz. O moralu hrvatskih ginekologa sve se zna samo se ništa ne smije reć. Čude me jebene hrvatske političarke kojima ovih dana abortus nije tema. Holy štiti okoliš, manjine i autoceste. Taritaš ruši potleušice i legalizira na divlje izgrađene dvorce, Pusić se bori protiv Islamske države, Opačić brine kako smršati za četiri konfekcijska broja, Kosor se 24 sata dnevno smiješi ko lud na Dan Republike.

Sva spomenuta bića su žene pa ipak ni jedna jedina ne osjeća potrebu da jasno i glasno kaže što misli o mužjačinama koji jedini u Hrvatskoj imaju pravo govoriti o abortusu. Lijepa Abortirana korača prema kamenom dobu koracima od sedam milja. Mi cure šutimo. Čija su naša tijela? Čije su naše pice? Hoće li nam nositelji đokadi dovijeka krojiti sudbinu?

Jedine emancipirane žene u Lijepoj Kiretiranoj su časne sestre. Kad one dođu na abortus ni jedan od liječnika ne priziva svoju savjest jer bi mu tata pop jebao mater i još bi u njemu ubio Boga. Možda je to rješenje? Katolička smo zemlja. Zaredimo se. Sve! Kad postanemo časne ostrugat će nas s Božjim imenom na usnama.


Posted

in

by

Tags:

Comments

56 responses to “Hrvatski abortus”

 1. Toni Avatar
  Toni

  Generalno sam protiv pobačaja jer koliki debil moraš biti da zatrudniš u 21. stoljeću pored tolike kontracepcije…a svi ovi “ljeviji” političari koji su za pravo žene da pobaci kad god i koliko god puta želi samo jedna poruka: šteta što vaša mater nije iskoristila svoje pravo da pobaci vas debile koje je okotila i sad jašu po proračunu i kradu na sve strane

  1. Bog d.o.o. Avatar
   Bog d.o.o.

   Toni ne seri, kad uzgojiš pičku među nogama onda smiješ pisnut o abortusu, a do tada šuti tj. Ne tipkaj, i na pitanje o abortusu viči DA DRAGA.

   1. Toni Avatar
    Toni

    Božice d.o.o. nemoj negirati svoju ženskost time što se potpisuješ s Bog, a ne Božica jer samu sebe dovodiš do apsurda. Nije mi jasno kako jedna Božica može biti toliko iziritirana mišljenjem jednog mužjaka neandertalis i to baš ti jedan Bog ili Božica. Za sve nezaliječene traume iz djetinjstva obrati se vlastitoj materi s upitom zašto te nije pobacila jer osim što trošiš dragocjen kisik usput zagađuješ ovaj prostor siromašnim vokabularom koji ti je očito vlastita mati tepala dok te je nosila pa sada s tim defektom na ovom Vedraninom blogu širiš netrpeljivost i netoleranciju prema onima koji ne misle kao i ti (ukoliko uopće i znaš što znači riječ misliti jer on nužno uključuje i razum kojeg si uspjela sama pobaciti, a da ni ne znaš)

    1. ivan Avatar
     ivan

     Gospodo! Doktori su licemjeri vezano za ovu temu! (Mada sve više vjerujem da je abortus ubistvo onog ko nije u stanju da se brani)

    2. Bog d.o.o. Avatar
     Bog d.o.o.

     Toni jako mi je žao što nisi shvatio moj nik:(((, probaj ga opet pročitat svih 6slova plus 3 znaka interpunkcije, ali polako možda ga onda shvatiš.A za sve vas pametne jajare kojima nije jasno kako netko može ostat trudan u 21.st uz svu kontracepciju(op.ni meni nije jasno kako u 21.st muž ženu može ubit od batina ili ju doslovni ubit jer želi rastavu) imam prijedlog ajmo uvest zakonsku obvezu sterilizacije svakog mužjaka starijeg od 25 god. A nezaposlenog.Jer hej ako nema plaču i nije u stanju skrbit o malom slatkom derištu kojeg ujebe, nema pravo ni štrcat spermu.Pa mi javite vi velike muškarčine što mislite tome da vam netko ODUZME PRAVO NA IZBOR I ODLUKU O VLASTITOM TIJELU.

    3. Toni Avatar
     Toni

     Opet ova Bogecka glumi ono što nije: B O G!!!! ili koje god nadnaravno biće, ovdje se ne radi o pravu već o ODGOVORNOSTI (slovkaj i pronađi tumačenje te riječi), ako već ne želiš dijete onda ćeš sve učiniti da ti se ono jadno i ne dogodi, sereš o svome pravu, a pravo tog dijeteta ko bi trebao zastupati, ono samo?! ako si već gospodarica svoga tijela, pa ko ti je omogućio da se razviješ, jesi u potoku začeta i nošena 40 tjedana?! naglasak treba staviti na što boljoj informiranosti o kontracepciji itd. ti slobodno pocvikaj svog mužjaka ako on nekontrolirano svršava u tebe od naprijed

    4. Bog d.o.o. Avatar
     Bog d.o.o.

     Dobro kad je kad je rijec o pravu djeteta, jer ako je fetus djete onda je i djete svaki spermic kojeg si izbacio drkajuci kitu. Sto je sa njhovim pravima? Svaka jajna stanica koja nije oplodjena je isto onda djete.
     Odgovornost je u pitanju, i ja osobno mislim da je odgovornije abortirati nego roditi djete koje ce zivjeti u patnji siromastvu ili ne voljeno od vlastite majke i oca.Abortus je u 90% slucajeva zajednicka odluka muskarca i zene. sto se tice odgovorvog sexa, kao sto ti moze pasti cigla na glavu tako ti moze utec i jedan spermic. I molim te nemoj me optuzivati da ne toleriram tudja misljenja sto se mene tice ti mozes imat 300 djece, ali nemoj meni zakonom odredjivat koliko ih ja smijem imat.

    5. Toni Avatar
     Toni

     Iznosiš tu neke laži, ja nisam rekao da abortus treba zakonski zabraniti već ga treba svesti na minimum, a ne da ti modus vivendi bude karat ću se karat pa kad se uvati odoh pobaciti…spermić sam za sebe nije ništa, ovdje govorim o OPLOĐENOJ jajnoj stanici što je za mene početak života (za tebe vidim nije i poštujem to)…Poprilično je nepravedno da žena mora nositi u sebi 40 tjedana dijete, a mi samo u vas trebamo svršiti, za taj tip nepravde dopis pošalji svome Kreatoru, Bogu Prirodi ili kome već…bilo bi idealno da se fetusi ko u nekom SF filmu 3. kategorije razvijaju u nekom ogromnom jezeru pa ti samo ko stranka kad dođe u banku pritisneš tipku, izađe tvoj broj i čekaš dok ne iskoči iz vode dijete. Dijete koje raste u ženskoj utrobi je život. Pobačaj i to namjeran za mene je najgori oblik ubojstva i to onog koji se nema prilike obraniti. Licemjerno je kada iznosiš primjer muškarca koji na mrtvo ime prebija ženu, a kada ta ista žena pobaci onda je to sasvim u redu jer ipak ne čuješ “nijemi krik” tog nesretnog dijeteta. Žalosno je čuti da o pobačaju govoriš kao da je riječ o “shopping zajebu” kada ti prodavačica “uvali” cipele koje ti, kad dođeš, zapravo i ne stoje tako sjajno…u ovoj bi se državi svi i karali i krali, ali bez posljedica molim lijepo…spominješ svoje pravo, dok pravo nerođenog dijeteta ko bi trebao braniti više od vlastite mu matere?!…spominješ sebe kao gospodaricu vlastitog tijela, života etc….pa onda brate mili zagospodari do kraja npr. time što ćeš točno odrediti datum vlastitog odlaska s ovoga svijeta. Pljuni životu u lice, eutaniziraj se kada i na koji način hoćeš pa kada te već vlastita mater nije pobacila, pobaci samu sebe gospodarice…popularno je govoriti o pravima pa samo čekam kada će se svaki žitelj kugle zemaljske certificirati kao npr. velebitska degenija i čekat da se netko usudi puhnuti u njega ili nju i njena ili njegova PRAVA….sapienti sat….

    6. Bog d.o.o. Avatar
     Bog d.o.o.

     a tko to kaže da pobačaj nije sveden na minimum? časna sestra?Pop Mate?susjed Ljubo?TKO TI?Tko to tvrdi da se abortus koristi”modus vivendi bude karat ću se karat pa kad se uvati odoh pobaciti” osim tebe.
     Šlušaj ti neznaš što znači odlučit se na abortus i nikad to nečes ni saznat iz jednog jedinog razloga JER NEMAŠ PIČKU MRĐU NOGAMA.
     ITa tvoja teorija da se abortus koristi kao sredstvo kontracepcije može samo glupi mužjak izjavit ili stara baba koja je fakat koristzila abortus kao sredstvo kotracepcije.

    7. Toni Avatar
     Toni

     Ko što Mima Simić kaže u Petom danu rješenje za pobačaje jest lezbijstvo i fakat me nasmijala. Vidim da si poprilično neinformirana o broju pobačaja koji se godišnje obave, u svijetu je riječ o milijunima i milijunima pobačene djece. Napominjem, pobacuj ti koliko god hoćeš puta, ali je licemjerno osobito od brojnih građanskih udruga koji su stup obrane prava svega i svakoga, ali kada je riječ o pravu nerođenog dijeteta na život onda se licemjerno šuti jer je to u domeni prava žene da radi sa svojim tijelom što i kako hoće…za sve ostale nejasnoće utvrdi gradivo i pročitaj što sam već napisao

    8. Bog d.o.o. Avatar
     Bog d.o.o.

     molim te odakle ti taj podatak, navedi mi taj svoj izvor podataka molim te informiraj me, samo da ti odmah najavim, ne priznajem niti jedan izvor koji ima ikakve veze sa crkvom, i religijom bilo kojom.

    9. Toni Avatar
     Toni

     iako mislim da smo već iscrpili ovu našu raspravu, slatko mi je ovo pa evo ti podataka (isključujem naše podatke jer su možda indoktrinirane kako ti kažeš muškarcima u crnom ili svećenicima:): http://www.guttmacher.org/pubs/fb_induced_abortion.html, http://www.who.int/reproductivehealth/publications/unsafe_abortion/induced_abortion_2012.pdf?ua=1, http://www.worldometers.info/abortions/…vjerujem da postoje i druge mjerodavne stranice, ali za sada je dovoljno i ovo

  2. Vanja Avatar
   Vanja

   A koliki tek debil trebas biti za NE znati da niti jedna kontracepcijska metoda nije 100% pouzdana…

   1. Toni Avatar
    Toni

    A kolika debiluša moraš biti da ne znaš da vagina nije jedina rupa na tvom tijelu…pa ako ti je već “gadljivo” da ti majmuna “onesvijesti” u usta ili čmarec, neka svrši po namještaju pa ti samo onda s krpom ispoliraj za sjaj

 2. Smajli Avatar
  Smajli

  Apsolutno se slažem sa Vama Toni,ali to nije problem samo u Hrvatskoj već širom sveta. Vedrana odlični ste kao i uvek.

 3. babica Avatar
  babica

  ja sam medju onima koje nisu za abortus
  ako ima ikakvog drugog izlaza,ali dopustam
  i da je to odluka svake zene kako i sta,kad se samo sjetim one djece koju izgladnjuju svjesno ili ih
  tuku i maltretiraju takvima bi u startu trebalo
  zabraniti da imaju djece .U ostalim sjetimo se i one
  nase balkanske- a trudna si ,pa kako zasto nisi
  PAZILA….

 4. babica Avatar
  babica

  jos samo jedan veliki pozdrav
  Vedrani-svaka cast

 5. Noname Avatar
  Noname

  Opet, žena se nije pazila..kako se nije pazila u 21.st.? 21. stoljeće, ravnopravni smo ali opet je na ženi sve. Kako je naglasak na ženi uvijek? Seks je aktivnost u dvoje, nije ona ta koja oplođuje i izbacuje sjemen, nek se i muški pobrine, neće ženin seks njega oploditi, nego će njegov nju.Za početak neka malo evoluiraju u mozgovima i razmišljaju i oni o posljedicama. Nek malo oni računaju ženske neplodne dane, brojat do 28 znaju, nek rade vazektomije i idu na redovite preglede i pravilno koriste kondome.

  1. Krunimir Avatar
   Krunimir

   Ako sam dobro shvatio, vi se kao pobornica ravnopravnosti zalažete za to da se žene podvrgnu sterilizaciji u cilju zaštite od neželjene trudnoće?

  2. Ana Avatar
   Ana

   Začeće je uvijek bilo isključivo ženin problem…boli muškarca ona stvar šta će ona sa tim plodom koji je on napravio…odgovornost je na oboje, naravno…slažem se sa komentarom u potpunosti Noname!

 6. ivana Avatar
  ivana

  većina žena ionako ne mogu dozivjeti orgazam penetracijom, ali se upustaju u nju čak i kad ne žele djecu da bi zadovoljile svoga partnera. ali nakon seksa on zapali cigaretu, a ona ode na prosvjede za pravo na abortus. zene nisu jebane samo u krevetu, nego i kad je seks vec odavno zavrsio.

  1. Ana Avatar
   Ana

   E baš Ivana!!!

 7. OMERCIC HAZIM SVETOG SAVE 65/11 74000 DOBOJ Avatar
  OMERCIC HAZIM SVETOG SAVE 65/11 74000 DOBOJ

  Vedrana,zdravo ivinite ali misli da nije malo vise Prevulgarno molim vas da me nesvatite pogresno,to govorim iz rsazloga sto poznajem masu ziteljka Hrvatske kao i Bi H koje su istinski o.k samo zbog toga,ali ziva bica -potrebe dobro je dok se nedesei ali poslije problemi zelim vas sve naj-naj za vikend koji ce biti ugodan puno poz.*****!=?

 8. karlo Avatar
  karlo

  statistika je jebena nauka. kaže da ima 20 % djevica,u časnih sestara. pogodi što je sa ostatkom !? LP

 9. Sasko Avatar
  Sasko

  Vedrana kao i obicno vedri i oblaci……ma ne oblaci, skida nam zavjese sa ociju. Samo tako i nikako drugacije. Sva prava zeni, za kontracepciju, besplatno bezbeli, i za abortus u dogovoru sa doktorom…..Ne vidim vulgarnost jer sve su to nase rijeci.
  E moj Toni, da sam neki k’o sto nisam……prepustam anamonekom neka ti ga uvali u kupaoni….

 10. Miriam Avatar
  Miriam

  Prilikom iskopa za temelje budućeg velikog trg-centra u centru glavnog grada jedne od ex-republika, koji se nalazi u neposrednoj blizini nekadašnjeg ženskog samostana (katoličkog) – pronađeni su ostaci novorođenčadi u ogromnim količinama!

 11. chibo Avatar
  chibo

  kakvi abortusi u Rijeci Puli….pa su glasovali za pedere….šta će ovi strugat ..sačmarice..dlake..pederske..nesmiješ se više ni sagnut u Istri…makar ti ispala lova iz đžepa..čuvaj bulju..

  1. Vanja Avatar
   Vanja

   Tebi savjetujem da ne samo da se ne saginjes u Istri, nego da je se potpuno klonis.

 12. Bojan Avatar
  Bojan

  Zamislite da žene ne žele rađati u nekoj svemirskoj misiji koja je spustila par hiljada ljudi na neki planet i više neće dolazit sa njima u kontakt već moraju stvorit novu civilizaciju.
  Uzmimo neko pleme domorodaca čiji broj jako malen i njihove žene neće više da rađaju.
  Zamislite da domaće životinje ne žele više donosit na svijet mlade.
  Uzmimo u obzir i da Hrvatsku izumire. Svake godine oko 10 000 više umre nego se rodi.
  Žene MORAJU rađati.

  1. Kira Avatar
   Kira

   Ama, de ne seri. Žene moraju rađati? Možda si mislio “moraju”, pa dodao malo sarkazma. No, sve u svemu, kako da se ispravna katolička vjernica čuva od trudnoće? Kontracepcija? To svečenik ne dozvoljava, to je grijeh. Za to će na ispovijedi dobiti dodatnu pokoru,samo ako mu se koza u ispovjedaonici povjeri. Plodni dani? To nije nikakva sigurnost, na to može zaboraviti. Muž će je čuvati,pa ga ranije izvaditi, to kao da gledam. Još ako je došao kući pijan, pa mu se sada baš digao, čujem da će čuvati ženu. Dakle što preostaje jadnoj, skrušenoj katoličkoj vjernici? Samo uzrečica “ne moj se, ne boj se”?. U stvari htjela sam reći, zašto ne bi smo muževima omogućili da budu uz ženu i u tim trenutcima. Pravimo cijele teatre oko rađanja i sudjelovanja muževa u tome, pa hajdemo, omogućimo im još jedno iskustvo više.

  2. Steriliziran Avatar
   Steriliziran

   Bojane,
   Tebi trebaju dvije vrste sterilizacije, ona ”dole”, već sam napisao dole u komentaru kako. Druga je ona gore, u tvojoj glavi, za tu vrstu muškaraca to je samo moguće, amputacijom. Žao mi je ali to je tako i. 🙂

   1. Bojan Avatar
    Bojan

    Ajde ne seri. Ako nemaš nešto pametnije bolje čkomi.

  3. Vanja Avatar
   Vanja

   Hvala ti, Boze, sto NE moraju:)

 13. Vesna Avatar
  Vesna

  E Bojane, gadi mi se ljudska vrsta, gade mi se više od krpelja i ima ih 7 milijardi navodno, gade mi se novorođeni krpelji koji urliču po šoping centrima, gade mi se ružni, zapušteni,glupi i zli…..i ne mogu se narajcat da napravim još jednog debila koji će uništavat, žderat,klat,silovat,prljat,ići na tekme i pojebat neku drocu….Ne, ne mogu začeti debila…jer se razmnožavam unutar svoje vrste…a nju ste sistematski istrijebili….Ko vas .ebe(fina sam), odite na striptiz, oplodite si nositeljice vrste, pa nek vam one rađaju u pauzama između mijenjanja gaća i striptiz štange…Popijte si baksu pive…i recite uspjeo sam…A mene boli ona stvar i za Vas i za Vašu djecu čija god bila

  1. Vanja Avatar
   Vanja

   A ja mislila da jedina tako razmisljam! 😀

 14. Lara Avatar
  Lara

  Imala sam abortus prije 2 mjeseca. Htjela sam zadržati bebu, ali dušebrižnici u našoj zemlji daju, koliko sam shvatila uglavnom psihološku potporu. Doktorici je na uzv bilo jako slatko kako srce kuca i govorila je neka ga gledam-ne znam koji je bio cilj osim da mi bude još gore jer ga još uvijek vidim. Sve u svemu da ne duljim, jedino što me nekako nasmijalo vezano za ovu meni tešku i sivu temu su tvoji članci, prvi je bio ‘Dragi Zoki’. Hvala Vedrana.

  1. Vanja Avatar
   Vanja

   RH se nazalost fucka za vlastite gradjane.

 15. Steriliziran Avatar
  Steriliziran

  Riješenje za abortus:

  Donijeti zakon po kojem se treba sve plodne muškarce sterilizirati (to je danas jednostavan zahvat 20-ak min.). Prije sterilizacije treba im uzeti spermu i zamrznuti u državnoj banci za spermu (DBzS), ako im nekad zatreba a to je max. 1 do 2 puta u toku života. I onda… , nema više onda jer je time problem riješen. 🙂

 16. Dadad Avatar
  Dadad

  Davnih 70-tih sam studirala pravo u Zagrebu. Na predavanju iz krivičnog prava sam rekla da sam protiv smrtne kazne. Profesor je rekao:” Kolegice, krivi ste fakultet odabrali. morate se držati zakona ili ne studirajte pravo”. Bio je u pravu. Tako i zakon dozvoljava abortus. Neki su očito završili krivi fakultet.

 17. ivan Avatar
  ivan

  Istina! Najveće licemjerstvo koje se moglo čuti i vidjeti na TV-u u zadnjih godina.

 18. Mimi-Mini Avatar
  Mimi-Mini

  Nije pravo na abortus goruće pitanje kako Vedrana kaže, njihovog hrvatskog društva koji je deo svete katoličke crkve, to je goruće pitanje oko koga se apsolutne sve konfesije slažu. Oko tog pitanja su jedino složni i oko njega nema rasprave. Pošto sam sklona teorijama zavere na planetarnom nivou, mišljenja sam da smo u fazi da se uveliko radi na razbijanju sekularnih ili kako neko voli da kaže laičkih sistema koji vladaju u dve trećine svetske populacije. Sve dominatne religijske konfesije žele da izbace sekularnost iz svog društvenog uredjenja, a kako smo zaključili ni jedna ne odobrava abortus. Naravno da njihova briga nije to što im narod izumire usled bede, neimaštine i nedostatka elementarnih sredstava za život, nego dominacija putem dogmi koja vlada u njihovim hramovima. Zato sam mišljenja da se vraćamo u mračni srednji vek kada je inkvizcija divljala i imala vodeću ulogu u životu svako živog čoveka koji je stanovao u Evropi, i koja je istu proširivala i van granica Evrope. Kao što znamo posao inkvizicije je bio da uništava sve što nije u katoličkom krilu, a prvenstveno muslimansku i jevrejsku populaciju. Tako da ovaj novi talas koji se dešava u celom svetu je nastavak ideje o uništavanju slobodne misli i zabrana raspolaganja svojim telom i umom, tj. slobodom voljom, pogotovo ženskom i stavljanje pod direktnu kontrolou Velikog brata. To je nešto mnogo dublje, jezivije, mračnije baš po vatikanskom oprobanom receptu.

 19. noname Avatar
  noname

  Dobro, podržavam “ne abortusu”, ali zašto se okomiti na časne? Nemaju nikakve veze sa abortusom, ne podržavaju ga…

  1. Kira Avatar
   Kira

   Ali ga tu i tamo upražnjavaju. Ne može se dugo biti malo trudna.
   Dobro, činjenica je da smo malo poblesavili od teme i vjerojatno pretjerujemo u zločestim komentarima. Međutim, tko može donijeti odluku o mom tijelu ako ne ja sama. Tko u stvari smije odlučivati o meni, u moje ime, u današnje vrijeme. Kakav je to doktor, kakav svečenik ili časna, koja mi može reći da moram roditi, ako ja to ne želim. Zar ću ja to dijete morati voljeti ako me se natjera da ga rodim. Ili, zar ću ga ja manje voljeti i ako ga rodim, a nisam to željela. ??? Ili, da li su žene koje se mole ispred bolnica baš tolike vjernice, ili samo ispiru savjest zbog abortusa od prije 20-ta godina, jer nisu baš u cvijetu mladosti, dakle, mogle su ih imati i više, tko to može znati.?? Mogla bih ovako u nedogled, kao i većina vas. Sve je to puštanje magle, popunjava se medijski prostor, a zaboravljamo da nemamo niti kruha a niti igara i za ovu djecu,koju na jedvite jade hranimo. Još do jučer smo komentirali i žali se kako nam djecu ugnjetavaju divlji kapitalisti, a danas vičemo samo da nam je još djece. Pa kome mi to onda rađamo djecu? Stječem dojam da mi žene samo popunjavamo redove novim miševima, jer ovi stariji očito posustaju u entuzijazmu.

  2. Vanja Avatar
   Vanja

   Sluzbeno ga ne podrzavaju, nesluzbeno idu na njega kad im se ‘zalomi’. Nije valjda da vjerujete da kler zivi u celibatu?

   1. noname Avatar
    noname

    Da, vjerujem. Poznajem ljude u celibatu, zivim s njima… Mislim, ne volim kad se trpa sve u jedan koš, npr.: on je imao seksualni odnos.-da, svi su oni isti.

 20. Ivan Avatar
  Ivan

  Iako sam vjernik ne slazem se sa zabranom pobacaja, svakom je dana sloboda da cini sa svojim zivotom ono sto misli da je ispravno i da se nosi sa posljedicama toga, ono sto mislim i u sto vjerujem da nema te zrtve koja se ne brise i nestaje jednim djecijim osmjehom i to je vrednije od iceg, Sto se tice novopecenih lijecnickih priziva na savjest, gospodjo vedrana tako olako generalizirate i sve njih stavljate u isti kos, al dopustite da ima i onih koji misle da je savjest glas boziji u covjeku.

 21. ya Avatar
  ya

  Uzasno je to sto cu reci?
  Ali…
  To je NARODNI ZAKON-
  DOBRA STARA IZREKA OD MUDRIH LJUDI…
  ‘POSLIJE JEBANJA NEMA KAJANJA!’
  i stvarno…
  Ta MUDRA NARODNA VRIJEDI BAS ZA SVE-
  a ne samo ABORTUSe…

  Kad ZENA OSTANE TRUDNA-
  nema se sta kajati-jer ‘radila je ono’…
  Pa opet…
  kad napravi ABORTUS-
  opet,ZASTO KAJANJE?!
  ‘POSLIJE JEBANJA NEMA KAJANJA’ VRIJEDI U OBA SLUCAJA…
  eh!
  JA SAM ZA PRAVO NA ABORTUS/
  ali NISAM ZA ABORTUS…
  eto…

  ‘Poslije jebanja nema kajanja’ je PRAVILO KOJE VRIJEDI I
  za MNOGE druge STVARI koje UOPCE NEMAJU VEZE sa ‘ni jebanjem ni kajanjem’ nego….
  STO GOD SE DOGODI-DOGODILO SE…
  I CEMU SAD-neko jebanje ili kajanje?
  Kad se DESI,DESI SE…
  A ZA SVE BI TREBALO POSTOJATI RIJESENJE I IZBOR!
  SLOBODA IZBORA je NA SVAKOM POJEDINCU-
  i treba mu se ponuditi PRAVO NA IZBOR da RIJESI SVOJU SITUACIJU KAKO ZELI
  bez da ga se jebe,i bez da se taj neko zbog toga kaje!…
  Nisam za ABORTUS,ali…
  DOBRO JE DA POSTOJE LJUDI koji ce OMOGUCITI TAJ ISTI ABORTUS ZENI KOJA N.E Z.E.L.I DIJETE!
  Zena IMA PRAVO NE ZELJETI DIJETE-
  i ODLUCITI SE ZA ABORTUS,bez da se KAJE!
  zato UVIJEK KAZEM da je DOBRO DA POSTOJE RAZLICITI LJUDI(koji NISU ISTOMISLJENICI)jer tako ce UVIJEK POSTOJATI IZBOR za SVAKOG!
  I TO JE-DOBRA STVAR!
  I UPRAVO BI NASTAO UZASAN PROBLEM-
  KAD BI SVI RATMISLJALI ISTO-
  jer…
  NE BI UOPCE BILO IZBORA!

  1. nn Avatar
   nn

   ya, slažem se: I UPRAVO BI NASTAO UZASAN PROBLEM, KAD BI SVI RAZMIŠLJALI JEDNAKO.
   IZBOR ILI MOGUĆNOST IZBORA UVJEK MORA BITI.

   VEDRANA – CARICA 😉

 22. Ivana Pantić-Mardešić Avatar
  Ivana Pantić-Mardešić

  Izbor za žene mora da postoji. Zboga, zar treba da se pretvorimo u teokratiju? I ko tvrdi da je ijedna kontracepcija stopostotno uspešna? Zar treba da verujemo da deca nisu “željena” i ako majke nemaju novac da ih izdržavaju, novac da izdrže trudnoću, očuvaj svoje zdravlje, zaposlenje… Naravno, ne mogu svi i u svakom momentu života da imaju decu. Pustimo ih da sameme odluče kada, sa kim, kako.

 23. Ivana Pantić-Mardešić Avatar
  Ivana Pantić-Mardešić

  Ukoliko neko želi da se bavi ukidanjem prava na abortus, trebalo bi da svim ženama koje zatrudne, a ne žele da zadrže dete, omogući: smeštaj i prihode hranu i medicinsku zaštitu za vreme neželjene trdnoće, kako bi se ona održala bez negativnih posledica po majku;
  programe usvajanja dece rođene u takvim situacijama, bez diskriminacije, odmah po porođaju;
  ženama koje rode u takvim okolnostima trebalo bi obezbediti potpunu anonimnost i mogućnost da svoj život nastave socijalno obezbeđene, uz eventualno doškolovanje i odštetu zbog izgubljenog vremena, odsustva sa posla—
  Samo, dragi balkanski mužjaci, zar ovo ne podseća na LEBENSBORN, Hitlerov program za proizvođenje dece? kome, stvarno, trebaju deca siromašnih, maloletnih, silovanih, zdravstveno i finansijski ugroženih majki? Državnoj mašini, da postanu njeni robovi i topovsko meso. Tu nema ni humanosti, ni savesti, ne zavaravajmo se!

 24. Monika Avatar
  Monika

  Uf neki su komentari vrhunac šovinističkog iživljavanja,prva stvar za kontracepciju čija je to odgovornost, s obzirom da do začeća nikako ne može doći ako muška izlučevina ne dođe do jajeta,onda je NJIHOVA odgovornost da se to ne desi ako ne žele dijete,naravno društvo i entuzijasti protiv pobačaja su lišili muškarce te odgovornosti i sve svalili na žene,druga stvar kada život započinje to je stvar osobnog uvjerenja a pošto smo mi sekularna država ne mogu se osobna uvjerenja ozakoniti tako da bi ih drugi građani prisilom živjeli, živio pobačaj i ženska seksualna sloboda i jednakost !

  1. Toni Avatar
   Toni

   za sex je potrebno dvoje pa su stoga i žena i muškarac podjednako odgovorni jer po tvojoj “ženskoj logici” da se tvom ćaći nije omakelo i pobjeglo u materinu ti vaginu ti sada ne bi mogla laprdati tu idiotarije, problem je što pobačaj postaje oblik kontracepcije…tu vrištiš o ženskom pravu da pobaci… ja isto tako mogu vrištati u nedogled zbog činjenice zašto Hitlerova mater nije pobacila, krava bolesna a mogla je,zašto je Hitlerov ćaća morao tog sudbnosnog dana svršiti i oploditi jajnu stanicu gospođe Hitler…zašto madame Hitler niste čuli glas svoje susjede koja je mjesec prije vas pobacila Himmlera?…svi seru o pravima pa i pravu žene da pobaci, ali zar ti dođe tako svejedno kad govoriš o pobačaju ko da govoriš o odlasku po litru mlijeka?! imaš razum i to te razlikuje od životinje ili bi barem trebalo i stoga kada se karaš onda se odluči hoće li tvoj macan navući gumicu ili ćeš ti popit tableticu ili će on možda svršiti u tvoja usta a ne u rupicu…izbora je mnogo…dakle nemoj mi u 21. stoljeću govoriti da ti se trudnoća dogodi pa ćeš taj zajeb riješiti pobačajem koji ti dođe ko svojevrsna unutranja brazilka… i normalno ko god govori protiv pobačaja onda ga je indoktrinirala katolička crkva…ma je sigurno riga mi se i od njih i od drugova s “ljevice”…ovdje je riječ o odgovornosti, a ne pravu…odgovornosti za vlastite čine pa i one seksualne…samo treba pronaći značenje riječi odgovornost…

 25. ya Avatar
  ya

  ODGOVORNOST,da!
  Ali postoje iznimni slucajevi…
  Kad NITKO NIJE KRIV-
  nego SUDBINA!
  ILI…PLODNI DANI;))
  e…jebiga…
  Poslije svega…
  NIJE BITNO…!
  kad se POSADI I UHVATI UNUTRA ‘TO NESTO’ ZA STO N.I.T.K.O NE ZELI ODGOVARATI-
  iliti…
  Sto se ‘OMAKLO’…
  ‘DESILO’…
  ILI…’TA JEBENA GRESKA ‘(??!!) zbog neiskustva…pozude i strasti ili tko zna cega…
  opet,NIJE BITNO!
  AKO NETKO N.E Z.E.L.I ODGOVARATI ZA TO-tj…BITI ODGOVORAN-
  MOS’ GA JEBAT’,eh!!
  Dakle…
  NEMA PRISILE…
  ili si ODGOVORAN ili NISI…
  Ipak…
  Bolje rijesiti ‘ZAJEB’ na najmanje SJEBAN nacin-
  kako kome odgovara-
  Da od ‘malog’ ne bude JOS VECI…
  jer da…!
  U SVAKOM SLUCAJU-
  KAD SE DESI…
  NEEEEMA NATRAG-niti plakanja…
  NEMA SMISLA…
  uostalom..
  NARAVNO DA ABORTUS NIJE KONTRACEPCIJA!
  I uopce je GLUPO da itko govori tako za bilo koju ZENU koja IDE NA POBACAJ!!!
  ili ZELI POBACITI
  Samo PRIMITIVNI mogu tako OSUDITI ‘ZENU KOJA UBIJA NEVINOST’!
  NI JEDNA ZENA NA OVOM SVIJETU NIJE NIKADA TAKO NESTO POMISLILA…
  jer…
  Prije svega-
  NI JEDNA ZENA NE BI POBACILA DA
  N.E M.O.R.A!!!
  Svaka zena koja je prosla ABORTUS prije ili kasnije IMA TAJ ZENSKI INSTINKT…da je UCINILA NESTO ‘STO NIJE TREBALA’…
  Cak i kad ZNA-DA JE TREBALA!
  i upravo je GLUPO ulaziti u TUDJE ZIVOTE i TUDJE RAZLOGE…
  ZENE NISU GLUPE!
  ALI…
  U DANASNJA VREMENA-
  PRISILJENE SU BIRATI G.L.U.P.E IZBORE…
  i RADITI GLUPOSTI…
  jer-GDJE NACI PAMETNE I NORMALNE STVARI ILI UVJETE???
  KAKO RODITI-
  NA SVOJU RUKU I NA SVOJU ODGOVORNOST…
  ZAR JE TO IZBOR????
  TKO ZEEEELI S.A.M ODGAJATI DIJEEEETE?????????????
  ZENA?
  CEKAJ…
  GDJE JE OTAC?
  TAJ DRUGI GRESNIK?
  ustvari…
  PAMETNJAKOVIC KOJI IMA PAMETNIJI IZBOR-
  RECI DA…MOZE NA A.B.O.R.T.U.S??????!!!!!
  eh

 26. Franjo Avatar
  Franjo

  Jebena je ovo zemlja…nisu je abortirali, i evo šta ispade od nje. Debil. Bravo Vedrana, očekivano!

 27. Ros Avatar
  Ros

  U ww2 u Austriji SS je uselio u jedan muški samostan, koji je tajnim tunelom bio spojen sa ženskim na drugom brdu. Na pola puta kroz tunel okorjele SS-ovce navikle vidjet i radit grozote ipak je šokiralo otkriće preko 800 kostura novorođenčadi. Jer, popovi su protiv abortusa. Oni samo jebu. Ubijaju poslije. I sole pamet tupoglavima.

  1. Vanja Avatar
   Vanja

   Ima takvih samostana posvuda.