Djevica u bordelu

Hrvatska  Časna Sestra  Jadranka Kosor krenula je do temelja uništiti  zadnje hrvatsko leglo kriminala. Svetica je predložila Josipoviću da sazove Sjednicu vijeća za nacionalnu sigurnost, opaki, pravdoljubivi, nekorumpirani, strah i trepet za razbojnike,  VONS na kome će Hrvatska Djevica i Hrvatski Dijevac konačno zavrnuti vratom razbojnicima u  medijima onako kako su to učinili razbojnicima u  bankama, sudovima, javnim poduzećima, zdravstvu, školstvu, gospodarstvu…

Što je potaklo Časnu Sestru Hrvatsku da se digne na zadnje noge i krene u rat protiv, najvjerojatnije Pavića, on je najjači pa stoga vjerojatno i najprljaviji? Možda joj je čudno kako se netko tko je pred dvadesetak godina bio novinarsko perce pretvorio u eurskog milijunera koji u rukama drži sudbinu tisuća sirotana koji rade za čavle ili dobijaju otkaze a da to baš nikoga ne uzbuđuje.

 Ne, nemoguće. Ne može to biti lov na Pavića. Ako joj je zaista Pavić meta, logično bi bilo da jest jer je vlasnik najveće medijske korporacije, sigurno će joj netko reći da je na krivom putu. Tražiti dlaku u Pavićevom jajetu jednako ima logike kao i postavljanje pitanja kako se radijska novinarka kojoj je ugodan glas bio jedina kvalifikacija prometnula u gospodaricu Hrvatske, o vlasništvu nad otetim stanom u centru Zagreba da se ne govori.

 Želim reći, Djevica nije vjerodostojna. Da li se može vjerovati predsjedniku Josipoviću koji u Bruxellesu izjavljuje da je \”saglasan sa sazivanjem sjednice VONS-a  o netransparentnom kapitalu i organiziranom kriminalu u medijima. Samo, sjednicu treba dobro pripremiti.\” Što to znači? Sjednicu treba dobro pripremiti? Inače se te sjednice ne pripremaju dobro?

Časna je buduću borbu protiv kriminala u medijima nazvala i \”čišćenjem vlastite kuće?\” Svetica je zaboravila da više ne radi u medijima i da je njena \”kuća\” Vlada čija je predsjednica. Kad će joj pasti na pamet da najzad očisti to leglo najčišćeg kriminala?

Kad spominjem \”čišćenje\” ne mislim na slanje ministara ponedjeljkom u pritvor a utorkom izvlačenjem iz pritvora. \”Dobro pripremljeno\” čišćenje bilo bi brzo suđenje, otimanje opljačkane imovine, pretvaranje viletina u vlasništvu ministara kriminalaca u dječje vrtiće i staračke domove. \”Čišćenje u vlastitoj kući\” bilo bi i vraćanje otetog stana siročetu koje negdje u Zagrebu crkava od gladi i beznađa.

\”Čišćenje\” bi bilo i otkrivanje tko medijima kojima vladaju \”korupcija i kriminal\” otkriva \”tajne\” sa \”tajnih sastanaka\” kojekavih vonsova? Nitko normalan u Hrvatskoj ne može biti protiv te akcije. Ali tko će je provesti? Korumpirano tužilaštvo, korumpirana policija, korumpirani ministri, korumpirani svi od najmanjeg službenika do nečasne Hrvatske Časne kojoj na kraj pameti ne pada da, kao znak dobre volje,  sebe makne sa prljave, političke hrvatske scene.

Za koga ja zaista radim? Tko mene plaća? Tko je moj \”tajni\” gospodar? Pojma nemam ali sam sigurna da ako i jest najgori zločinac nije ni do koljena onima koji mu znaju ime i koji će o njemu ili njoj u strogoj tajnosti govoriti na sjednici VONS-a  a onda će \”tajna\”  idućeg jutra osvanuti na naslovnici Jutarnjeg, primjerice.

Sav mogući hrvatski ološ koji vlada ovom zemljom ceri se i ruga opljačkanom narodu, obećava rat kriminalu kao da smo svi i glupi i slijepi i kao da ne znamo da kriminalac kriminalcu oči ne vadi sve dok ima zajednički interes.

 Hrvatski mediji, ma u čijim rukama bili, i hrvatska vlast već su dva destljeća prst i nokat. Ako se povremeno u ime \”čišćenja vlastite kuće\” i ubije vlasnik nekog medija to nikako ne znači da je kuća čista.  VONS kreće u borbu protiv kriminala? Jeste li ikad čuli da se kurve i makroi zalažu za ukidanje prostitucije?

8 Comments

  1. Michael Shaskevich 08.06.2011
  2. jutka spasojevic 08.06.2011
  3. Haris 08.06.2011
  4. Nevenka Garagic 11.06.2011
  5. Lex 12.06.2011
  6. Ante 16.06.2011
  7. Dragan 17.06.2011
  8. Radmila 19.06.2011