Djevica u bordelu

Hrvatska  Časna Sestra  Jadranka Kosor krenula je do temelja uništiti  zadnje hrvatsko leglo kriminala. Svetica je predložila Josipoviću da sazove Sjednicu vijeća za nacionalnu sigurnost, opaki, pravdoljubivi, nekorumpirani, strah i trepet za razbojnike,  VONS na kome će Hrvatska Djevica i Hrvatski Dijevac konačno zavrnuti vratom razbojnicima u  medijima onako kako su to učinili razbojnicima u  bankama, sudovima, javnim poduzećima, zdravstvu, školstvu, gospodarstvu…

Što je potaklo Časnu Sestru Hrvatsku da se digne na zadnje noge i krene u rat protiv, najvjerojatnije Pavića, on je najjači pa stoga vjerojatno i najprljaviji? Možda joj je čudno kako se netko tko je pred dvadesetak godina bio novinarsko perce pretvorio u eurskog milijunera koji u rukama drži sudbinu tisuća sirotana koji rade za čavle ili dobijaju otkaze a da to baš nikoga ne uzbuđuje.

 Ne, nemoguće. Ne može to biti lov na Pavića. Ako joj je zaista Pavić meta, logično bi bilo da jest jer je vlasnik najveće medijske korporacije, sigurno će joj netko reći da je na krivom putu. Tražiti dlaku u Pavićevom jajetu jednako ima logike kao i postavljanje pitanja kako se radijska novinarka kojoj je ugodan glas bio jedina kvalifikacija prometnula u gospodaricu Hrvatske, o vlasništvu nad otetim stanom u centru Zagreba da se ne govori.

 Želim reći, Djevica nije vjerodostojna. Da li se može vjerovati predsjedniku Josipoviću koji u Bruxellesu izjavljuje da je \”saglasan sa sazivanjem sjednice VONS-a  o netransparentnom kapitalu i organiziranom kriminalu u medijima. Samo, sjednicu treba dobro pripremiti.\” Što to znači? Sjednicu treba dobro pripremiti? Inače se te sjednice ne pripremaju dobro?

Časna je buduću borbu protiv kriminala u medijima nazvala i \”čišćenjem vlastite kuće?\” Svetica je zaboravila da više ne radi u medijima i da je njena \”kuća\” Vlada čija je predsjednica. Kad će joj pasti na pamet da najzad očisti to leglo najčišćeg kriminala?

Kad spominjem \”čišćenje\” ne mislim na slanje ministara ponedjeljkom u pritvor a utorkom izvlačenjem iz pritvora. \”Dobro pripremljeno\” čišćenje bilo bi brzo suđenje, otimanje opljačkane imovine, pretvaranje viletina u vlasništvu ministara kriminalaca u dječje vrtiće i staračke domove. \”Čišćenje u vlastitoj kući\” bilo bi i vraćanje otetog stana siročetu koje negdje u Zagrebu crkava od gladi i beznađa.

\”Čišćenje\” bi bilo i otkrivanje tko medijima kojima vladaju \”korupcija i kriminal\” otkriva \”tajne\” sa \”tajnih sastanaka\” kojekavih vonsova? Nitko normalan u Hrvatskoj ne može biti protiv te akcije. Ali tko će je provesti? Korumpirano tužilaštvo, korumpirana policija, korumpirani ministri, korumpirani svi od najmanjeg službenika do nečasne Hrvatske Časne kojoj na kraj pameti ne pada da, kao znak dobre volje,  sebe makne sa prljave, političke hrvatske scene.

Za koga ja zaista radim? Tko mene plaća? Tko je moj \”tajni\” gospodar? Pojma nemam ali sam sigurna da ako i jest najgori zločinac nije ni do koljena onima koji mu znaju ime i koji će o njemu ili njoj u strogoj tajnosti govoriti na sjednici VONS-a  a onda će \”tajna\”  idućeg jutra osvanuti na naslovnici Jutarnjeg, primjerice.

Sav mogući hrvatski ološ koji vlada ovom zemljom ceri se i ruga opljačkanom narodu, obećava rat kriminalu kao da smo svi i glupi i slijepi i kao da ne znamo da kriminalac kriminalcu oči ne vadi sve dok ima zajednički interes.

 Hrvatski mediji, ma u čijim rukama bili, i hrvatska vlast već su dva destljeća prst i nokat. Ako se povremeno u ime \”čišćenja vlastite kuće\” i ubije vlasnik nekog medija to nikako ne znači da je kuća čista.  VONS kreće u borbu protiv kriminala? Jeste li ikad čuli da se kurve i makroi zalažu za ukidanje prostitucije?


Posted

in

by

Comments

8 responses to “Djevica u bordelu”

 1. Michael Shaskevich Avatar

  Draga bakice,
  Pitas me :” Jeste li ikad čuli da se kurve i makroi zalažu za ukidanje prostitucije?”
  Jesam i to ne jednom.
  Mihailo
  shaskevich@aol.com

 2. jutka spasojevic Avatar
  jutka spasojevic

  Najbolja si.

 3. Haris Avatar
  Haris

  Vedrana, najbolji ste, Vaše riječi su jednostavno savršene kao i sam post, i jako Vas volim ;))) veliki pozdrav

 4. Nevenka Garagic Avatar

  Eh, Vedrana, Vedrana…glava boli od Vasih tema (istine)…
  Poslednja recenica je “PECAT”/”ZIG” .

 5. Lex Avatar
  Lex

  Poštovana, uživam u čitanju vašeg bloga i nadam se da se hrvatskim tajkunima i političarima diže kosa na glavi od vas. Slušao sam vas i kad ste bili kod Olje Bećković, to je bilo opšte veselje i zadovoljstvo. Možda bi trebalo da razmislite o otvaranju škole pošto nama fali Vedrana Rudan u Srbiji, a kladim se da bi i vama podrške dobro došlo.

  Pozdrav i puno uspeha u rušenju kancerogenog sistema koji nas uništava na balkanu već decenijama.

 6. Ante Avatar
  Ante

  Blago nama čitateljima a tek vašim prijateljima. Bar imamo nekoga tko govori ono što većina od nas razmišlja. Vaše pisanje je pravi melem za naše pokradene, napaćene, izneverene i tko zna kakve još, duše. Sve više vas pominjemo, zar to nije za vas lep osjećaj.

  Pozdrav iz Beograda (i u njemu žive hrvati).

 7. Dragan Avatar
  Dragan

  G-djo Rudan, moram priznati da ste me odusevili. Vasa otvorenost, hrabrost, smisao za humor iz kojeg bljesti satira, odlucili su da od danas budem Vas obozavalac. Imamo i mi u Srbiji ljude koji rade to isto sto i Vi ihvala Vam sto postojite. Puno uspeha u daljem radu i dobro zdravlje Vam zelim.

 8. Radmila Avatar
  Radmila

  E moja Vedrana. Nista se tu nemoze promjeniti.” Komunisti” su samo promijenili ime, prije su se zvali kapitalisti. I na brdovitom Balkanu nastavili istu rabotu.Koju su naucili jako dobro, jer su bruseni kao ugaoni kamen do savrsenstva. Lijeka nema ali od toga se neumire.Raja uvijek ostaje raja od kada je svijeta i vremena. Ici na vjetrenjace rijetki mogu, ali uvijek nastradaju za nauk svima drugima, da se slucajno ne usude lajati protiv vrhovnika. Pozdrav! Nevredi se truditi, jer povijest pisu pobjednici.Treba samo biti pi….ka.