antivakser

Zoki, jaaaaviiii se!

Milanović sve zna. Jedna od užih specijalnosti mu je i prepoznati “fašizam” u ratu koji Austrija vodi boreći se protiv korone. Ni jedan se hrvatski novinar koji ga je slušao u Vatikanu kako govori o austrijskom “fašizmu” nije začudio. Našem nacionalnom laprdalu ne nedostaje inspiracije ni izvan zemlje. Ipak, ovaj se puta Zoki okliznuo o bananu. Austrijanci su, za razliku od nas Hrvata, osjetljivi na “fašizam” i onda kad tu riječ izgovori netko poput Milanovića. Nije tako od jučer.

Sjetimo se Bleiburga i naših novokomponiranih ustaša koji su, neki jedva punoljetni, drugi u najboljim godinama, treći stari, mahali u Austriji crnim zastavama, derali se Za dom spremni, dizali ruke na fašistički pozdrav. Nama u Hrvatskoj te su kolone djelovale normalno zato jer su nekažnjeno marširale našim ulicama. 

Austriji je dopizdilo. Problem je riješila brzo i efikasno. Tko digne ruku na fašistički pozdrav bit će strpan u prdekanu, osuđen, platit će i nekoliko tisuća eura. I, dogodilo se čudo. U crno odjeveni hrvatski “heroji” preko noći su se pretvorili u plačipizde, neka mi ženski spolni organ oprosti na kontekstu. Nismo mi tako mislili, nećemo više, ja sam star, ja sam bolestan, oprostite, ja bi van iz zatvora, meni je kazna previsoka, nemam ni eura u džepu… Upotrijebit ću omiljeni izraz hrvatskih hejtera. Kme, kme, kme…

Ustašija danas smije urlikati samo doma. Na ulicama, trgovima, utakmicama, gdje joj padne na pamet. Našim vladarima to savršeno odgovara. Dok se govna bljuju diljem nekad Lijepe i nekad Naše, elite kradu, jebu lijepe cure i krasne dečkiće, popovi analno djeci utjeruju vjeru u Boga, a antivakseri puni stručnog bijesa borbu za zdravlje proglašavaju ukidanjem ljudskih prava.

Svi ti koji bježe od igle k’o Milanović od pameti, kad im korona zakuca na vrata, krkljajući preklinju liječnike za malo kisika i još malo kisika i još… Jebeš i prosvjed i urlikanja po trgovima i cestama, zraka, zraka, gospodaru, ne vidjesmo davno zraka… Postoji li ikakva veza između “ustaša” na Bleiburgu, hrvatskih antivaksera i Milanovića? Naravno, svi su heroji dok ne nalete na tvrdo.

Austrijanci, Zoki je zaboravio na Bleiburg, imaju kratak fitilj kad je o fašizmu riječ. Njima nije olakotna okolnost duševno stanje i kvocijent inteligencije našeg predsjednika. Oni se prema njemu ponašaju kao da je normalan. Zato je hrvatski veleposlanik u Austriji pozvan u tamošnje ministarstvo vanjskih poslova na razgovor. Najvjerojatnije mu je rečeno da austrijsku borbu protiv korone sa fašizmom ne smije izjednačavati predsjednik države pa makar to bio predsjednik Hrvatske.

To je bilo jučer. Milanović koji na svaku „provokaciju“ reagira u roku od nekoliko minuta šuti. Kao i svaki kauboj bez pištolja i jebač bez kurca brzo je shvatio da se može bosti samo sa bezrogom stokom sitnog zuba. Zato naš heroj nikad neće ponoviti da je austrijska borba protiv korone „fašizam“. Ili hoće? Nije on usraša sa Bleiburga?

Ma, javit će se on. Reći će on nama: „Novinari su krivi. Citirao sam Papu.“