Zašto Marija nije abortirala?

U Katoličkoj crkvi u Hrvata postoje dvije struje. Jedna je huliganska, druga \”civilizirana\”. Na čelu one huliganske barjakom maše biskup sisački Košić. Njega odavno nitko ozbiljno ne doživljava, ali kad na osebujan način prijeđe sve granice ljudima opet postane zanimljiv. Na Božić je održao misu i, očekivano, krenuo grmiti protiv abortusa. On zna da će se u Hrvatskoj \”za dva mjeseca\” raspravljati o zakonu koji će legalizirati \”ubojstva\” pa eto, Božić je pravi dan da ovce nešto o tome čuju. I čule su ono što nikad čule nisu.

Košić je rekao kako bi možda i Marija otišla na abortus, ali \”to dakako nije bilo moguće jer je ona bila Presveta Djevica koju je Bog na poseban način svojom milošću već od časa njezina začeća pripremio za to da može čiste duše po Duhu Svetome začeti i s ljubavlju nositi te s radošću roditi svoga i Božjeg Sina, Isusa.\” Taj ostrašćeni ženomrzac nije se mogao ni na sam Božić savladati već nam je poručio da su sve žene potencijalne \”ubojice\”, čak i Marija, osim ako Bog ne uzme stvar u svoje ruke.

Analizirati baljezganja sisačkog huligana nema smisla posebno kad znamo da je \”gospodin\” snimljen u društvu drugog \”gospodina\” , sjedio je u Vijeću za ekumenizam Hrvatske biskupske konferencije, Ivora Ivaniševića koji je seksualno zlostavljao svoja dva psa pasmine Rhodesian Ridgeback.

Podaci o jebaču pasa i pasmini ukradeni od Indexa. \”Gospodin\” Ivanišević, sjedač u onom Vijeću, godinama je silovao pse, ali to njegovom kolegi Košiću opsjednutom ženama ubojicama nije smetalo. Ni njemu ni ostalim mantijašima koji glavinjaju Lijepom Našom omamljeni mirisom međunožja hrvatskih zločinki.

Košić je definitivno i huligan i karikatura, zato i nije opasan.

Mnogo su opasnije teze uljuđenog msgr. Ivana Devčića, riječkog nadbiskupa i metropolita. Devčić je u predbožićnom intervjuu Novom listu izrekao nekoliko zanimljivih teza. \”Bog ljubi sve nas i onda kad nismo dobri, kad ga napuštamo i vrijeđamo.\” Eto odgovora zašto se Katolička crkva u Hrvata do danas nije ogradila ni od jebača pasa ni od Huligana. Metropolit naglašava i kako je \”Isusa teško slijediti\”. Nadbiskup misli da bi se u društvu trebali naći \”mostograditelji\” koji će \”premostiti jaz između onoga što naše društvo jest i onoga što bi trebalo biti.\”

Koji bi to ljudi trebali biti? \”Prvo što nam pada na pamet su političari, privrednici, čuvari reda, liječnici, učitelji.\” Devčić zna da hrvatskim svećenicima u toj ekipi spasitelja i \”mostograditelja\” nije mjesto.  Za nered u Hrvatskoj opušteno tvrdi da je kriv \”svatko od nas\”. Odgovornost za krivicu \”svakoga od nas\” snosi, \”obitelj, škola, sveučilište, crkva…

Crkva na četvrtom mjestu? Kako to da je Nadbiskupu Crkva toliko nebitna u akciji \”premošćivanja jaza između onoga što naše društvo jest i onoga što bi trebalo biti\”? Možda ju je stavio na četvrto mjesto jer Crkve ima i u obitelji i u školi i na sveučilištu? Ipak ju je posebno naglasio?

Intervju je ludilo. Pogledajte ovu rečenicu. \”Ljudska veličina nije u imati, nego u biti.\” Opa! Ako je tako zašto Devčić nije lovu koju je potrošio na izradu svoje fenomenalne božićne oprave donirao sirotinji, a na sebe navukao trenirku kupljenu u Lidlu? Tako bi bio bliže i Isusu i siromašnima koji su mu u srcu.

Isus je, svi znamo, rođen u štalici. Centralno grijanje bilo mu je dahtanje promrzlog magarca. Zato je Nadbiskup siguran: \”Trebali bismo se pitati koliko se naše slavljenje Božića podudara s takvim Isusovim ponašanjem i koliko su siromasi naša \’preferencijalna\’ opcija.\”

\”Naša\”? Devčić bi se definitivno trebao upitati koliko su hrvatski siromasi bitni bahatim, u zlato obučenim i perverznim katoličkim svećenicima. Devčić ne zna, hrvatska sirotinja već živi poput Isusa. Nitko je ništa ne pita osim kad umre, kad se rodi, kad se vjenča… Crkvi nikad dosta harača. Trebam li naglasiti da Devčić ni jednom riječju nije spomenu silovanje djece od strane svojih kolega? Naravno, kad i njih \”Bog ljubi.\”

Ne, to nije sve. Nadahnuti Nadbiskup citirao je Svetog Pavla. Nakon što se Isus rodio Pavle je rekao: \”Nema više: Židov-Grk! Nema više: rob-slobodnjak! Nema više: muško-žensko!\”

Tako govoraše Devčić. Tako je meni govorio Devčić. Tako je nama govorio Devčić. Gospodine Devčiću, skočite malo do Siska pa onom huliganu recite što je Pavle rekao. I svojim kolegama govorite kako je živio Isus. Podijelite svoje zlato sirotinji, citirajte jedan drugome Svetog Pavla za ručak, doručak i večeru i prestanite zajebavati nas žene.

Nadbiskupe, sve dok samo govorite, između vas \”civiliziranog\” i onog divljaka nema razlike.