Tata Plenki i mama Kolinda

Slučaj \”Daruvarac\” je najbolje što se portalima i ostalim medijima moglo dogoditi. Nabildana, istetovirana \”zvijer\” izmasakrirala je osamnaestogodišnju Zadranku i još je sve snimljeno.

Ma baš su svi došli na svoje. Dežurni rigači se na portalima zgražaju nad majkom koja pušta da joj se \”dijete vuče po kafićima\”. Svi mi koji imamo djecu znamo da baš nitko od nas nikad nije mogao, ne može i neće moći svoje osamnaestogodišnje \”dijete\” držati daleko od života osim ako ga okovima prikuje za šipku u nekoj sobici. Ipak, nekima je majka problem.

Drugi, ogromna većina, užasnuti su nad onim što je djevojci učinilo tetovirano čudovište. Čudno mi je to zato jer ovo \”čudovište\” nije ni prvo ni najgore koje baulja Hrvatskom. Gledamo ih otkako Hrvatska postoji, ubijaju žene na svakom koraku, čupaju im grkljane, trudne kolju noževima, gase cigarete na ženskoj koži, ubijaju im djecu, njih puštaju da žive… Čudovišta koja se iživljavaju nad ženama u Hrvatskoj su pravilo, ne iznimka. Pa ipak, Daruvarac je jedini postao Vijest.

Zašto? Zato jer je medijima, zbog snimke koju vrte pet puta dnevno, čitav slučaj postao rijeka koja sa sobom nosi milijune klikova. Hrvati vole gledati ubijanja žena, mlaćenja žena, razbijanja ženskih glava, još ako to nije film nego ono, baš priča iz života…

Ali ne, to nikako nije sve. Narod zna prepoznati Zlo i zna na koliko godina Zlo mora biti osuđeno. Doduše, najbolje bi ga bilo živoga raskomadati, pa to snimiti, pa onda gledati, pa klikati, pa ispod pisati komentare… Dio sam ovog Naroda, priznajem, i ja bih uživala i klikala i komentirala. Nažalost, neće moći. Daruvarac je pušten na slobodu. Zato se u Zadru \”dogodio narod\”. Narod želi Pravdu. Ludi narod je zaboravio gdje živi.

Nije samo Narod popizdio. Prije Naroda oglasio se i naš Premijer. Plenki je ogorčen kao \”otac\”. Javila se i Predsjednica. Ona je zgranuta kao \”majka\”.

Nevjerojatno je da ovom dvojcu nikad nitko nije rekao da nisu izabrani da budu \”tata\” i \”mama\”. Kad premijer neke zemlje \”kao otac\” i predsjednica iste zemlje \”kao majka\” komentiraju sudski predmet koji je u tijeku, onda je i najvećem kretenu koji živi u ovakvom sranju od \”države\” jasno da sve ide u… \”Ocu\” i \”majci\” pridružio se ministar pravosuđa koji \”zna\” da je problem u \”lošem zakonu\”. Predsjednik i zamjenik predsjednika Vrhovnog suda komentiraju predmet sub judice. Hrvatska jest zemlja od kurca, ali od ovolikog kurca?

Da ne duljim. Zašto je Daruvarac uznemirio naše vladare? Po meni, prestrašili su se \”dešavanja naroda\”. Do danas je u Hrvatskoj ubijeno i masakrirano na tisuće žena. Prvi put se na tu temu, i to još u Zadru, gradu poznatom po visokom pragu tolerancije na nasilje, \”dogodio narod\”. Da bi stvar bila još perverznija sve što se dešavalo i desilo Daruvarcu dogodilo mu se u skladu sa zakonom. Pa ipak…

Ne, nije ovo bezazlena priča. Narod je našim silnicima i preko medija i na ulici poslao poruku koju su oni iščitali kao, DOSTA NAM JE!

Dragi \”tata\”, draga \”mama\” i ostali. Usrali ste se. Mislite, danas riganje po portalima i prosvjedi sa transparentima, sutra žuti prsluci. Je li moguće da ste toliko glupi? Opustite se. Žuti prsluci u Hrvatskoj? Ma, ovdje je jedino moguće, i poslije Daruvarca Daruvarac.