Štakor iz Bibinja

Priznajem, pisanije na temu Katolička crkva u Hrvata već mi pomalo idu na živce. Uvijek ista priča. Na naslovnicama novina ukaže se gospodin srednjih godina pa ispriča što mu je pred trideset godina radio neki pop.

\"Uskršnji
Nedavno je čak i u \”Osmom katu\” Hrvatske teve Danijela Trbović ugostila žrtve katoličkog režima. Otkako postoji ta javna kuća nešto bolje nisam vidjela. Ipak se kreće?

Vjerojatno. Gospođa Trbović će već ove jeseni uskočiti u emisiju u kojoj će nam objasniti kako ubaciti silikone u guzicu. Ubacivanja u guzicu drugačijeg tipa mogla bi uznemiriti jugonostalgičare, komunjare i ostale četnike.

Vraćam se k sebi. Dakle, dosta mi je priča o zlostavljanoj dječici u četrdeset i nekoj. Svi su oni u svojoj desetoj ulazili popu u njegovu sobicu, onda bi im pop stavio šapu na kurčić ili kurčinu u riticu. Onda bi dječica malo krvarila ili rigala ali uvijek šutjela.

Ako bi nešto i ispričala mami ili tati, mama ili tata bi im rekli da to tako dragi Bog hoće,tata će im obrisati suzice, mama riticu krvavu.

Prolazili bi dani, mjeseci i godine. Ta dječica nikako da zaborave seoskoga ili gradskoga popa. Pa nam onda preko medija krenu otvarati svoju ranjenu dušu.

To bi već i Bogu dojadilo da se sve ne dešava u Njegovo ime. Frustrirana sam. Gdje je Država u ovoj priči? Ako je u našoj zemlji jebanje dječice, pod Isusovim tijelom raspetim na križu, zakonom zaštićeno neka nam se to kaže.

Ako nije zašto se te spodobe ne stave pod ključ? Mnogima od nas se svi ti silovatelji i pedofili gade. Pa ipak i ja moram plaćati Instituciju koja sa Državom ne bi smjela imati onakav odnos kakav ima sa bespomoćnom dječicom.

Je li Republika Hrvatska zaista dječačić koga Katolička crkva jebe li ga jebe već dvadeset godina a mi smo tu samo promatrači, sponzori i uplakani roditelji uplakane djece?

Ako smo sa Vatikanom potpisali takav ugovor, a očito jesmo, da li to znači da su i Josipović i Milanović također imali bliske susrete sa božjim pastirima kad su imali krasne, uske, ružičaste šupčiće stare deset godina?

Zato su potreseni, zato se ne snalaze? Zato je Država u mišjoj rupi? Tamo će, kako stvari stoje, očito i ostati. Što može učiniti sivi miš zadriglom štakorčini iz Bibinja? Spominjem velečasnog iz tog mjestašca jer se ovih dana o njemu priča. Brzo ćemo ga zaboraviti.

Uskoro će Uskrs. Šarena jaja, pjevanja o Isusu i njegovima, ovčice će blejati…Zašto katolički popovi više vole djecu od zečića? Zečići se vole tucati a nikad baš nikad ne daju intervjue.


66 Comments

 1. gordana
 2. Riječanin
 3. danko
 4. Zoran Zmrzlikar
 5. i.co
 6. prolaznik
 7. ssokolica
 8. Martina
 9. danko
 10. Pacceka
 11. kita druga Tita
 12. martina n.
 13. fersej
 14. sasa aleksandrovic
 15. Vjecni bosanac
 16. Grrrko
 17. Slaven
 18. sasa aleksandrovic
 19. FORMICA
 20. Vjecni bosanac
 21. Jaca VA
 22. Vjecni bosanac
 23. mašinac
 24. Pješak
 25. funat
 26. sasa aleksandrovic
 27. sasa aleksandrovic
  • Slaven Hrvatin
 28. Vjecni bosanac
 29. VLADO
 30. Nevjerovani Toma
 31. sasa aleksandrovic
 32. DrVuk
 33. Verica
 34. sasa aleksandrovic
 35. Igor
 36. Onako usput
 37. Onako usput
 38. poncije
 39. Not me
 40. sasa aleksandrovic
 41. sasa aleksandrovic
 42. Vjecni bosanac
 43. Not me
 44. Not me
 45. sasa aleksandrovic
 46. sasa aleksandrovic
 47. sasa aleksandrovic
 48. cukunio
 49. sasa aleksandrovic
 50. Not me
 51. Not me
 52. sasa aleksandrovic
 53. Vjecni bosanac
 54. cukunio
 55. sasa aleksandrovic
 56. Kosta kojot
 57. Kosta kojot
 58. sasa aleksandrovic
 59. Vjecni bosanac
 60. sasa aleksandrovic