Srca na kiselo

Pojma nemam zašto nam stalno govore kako moramo u Evropu pa ćemo postati civilizirani. A što nama fali? Jesmo li zaista toliko različiti od onih koji već jesu tamo daleko. Ajmo redom. Bivši šef MMF-a, nesuđeni budući predsjednik Francuske, u jednom je njujorškom hotelu naredio sobarici da mu popuši. On se ispričao, ona progutala i završila Mare zavjet.

 Ovoga se vikenda gradonačelnik Varaždina nalio, sjeo za volan, izazvao nesreću i ostao gradonačelnik. Građani Varaždina se ne bune jer znaju da samo alkoholičar s optimizmom može voditi grad. Uvijek vidi dvostruki izlaz iz krize. 

 Američkim klincima je dosta svjetskog robovlasničkog sistema pa su odlučili u jednom njujorškom parku razapeti šatore i urlati protiv sile. Došla policija, rastjerala klince, neke i uhitila, mnoge prebila. Kad su naši klinci u Zagrebu urlali protiv uništavanja Varšavske ulice dogodilo im se isto.

 Ali što je to prema Kinezima koji su, kako ćemo uskoro čitati u knjizi jednog njihovog disidenta, neprijatelje sistema kuhali u velikom loncu pa ih je onda raja morala pojesti. Kako je leševa bilo sve više kuhala su se samo srca, bubrezi i još neki organi, zaboravila sam koji.

 Nadam se da ta moda neće doći u našu zemljicu, ne daj bože da moramo jesti cirotična jetra naših bivših vođa kad na vlast dođu ovi koji će doći. Za koji tjedan ili mjesec, to smo svi čuli, zabrinuti će Izraelci sravniti sa crnom zemljom Iran jer Iran ima na stotine atomskih bombi.

 Bolje da Izraelci, uz pomoć Amera i Engleza ili obrnuto, očiste Iran od bombi i Iranaca nego da civilizirani svijet stalno strahuje. Ako bude boga i pravde uskoro će sa lica zemlje nestati svi muslimani koji imaju naftu, zrak će biti čist a svijet bez terorizma.

 Ali…Iza ugla već čekaju Kinezi i bruse noževe. Nestat će i Ameri i Izraelci i Englezi i Francuzi i Nijemci i svi oni koji danas misle da krađom muslimanske nafte mogu izbjeći sudbinu kineskih disidenata. Nema šanse. Sve će njih Kinezi pobiti pa skuhati i onda u male zemlje poput naše izvoziti konzerve sa izraelskim, američkim, engleskim i ostalim civiliziranim srcima i jetrima.

 To će nas održati na životu pa ćemo puni civilizirane energije izrađivati plastične igračke za male Kineze. Ima li u tome ipak neke pravde? Ima. Mi smo toliko mali, kukavni i kukavice da bi naša kuhana srca bila prije otrov nego krepka hrana, zato naša srca nitko neće ni kuhati ni vaditi.

 Mi, mali crvi, preživjet ćemo propast pola svijeta, a dinosaurusi poput Amera, Izraela i ostalih nestat će sa lica zemlje. Netko naš je jednom rekao:\”Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda.\” Zajeb mu se može oprostiti. Nije čovjek čuo za kinesku hranu.


Posted

in

by

Comments

14 responses to “Srca na kiselo”

 1. AleksandarMihailovic Avatar

  Ko ume da cita Vedranine tekstove izmedju redova, a ono u redovima da razume, sve ce mu biti jasno i znace sta mu je za ciniti. Oni drugi ce i dalje cekati, puzati, moliti, kalimerovisati,…biti uvek nezadovoljni, neostvareni, nesrecni i neuspesni, a srca ce im se od jeda, mrznje i muke sama pojesti.

 2. Not Jew Avatar
  Not Jew

  Samo što muslimani žele istrijebiti Židove jer im religija tako nalaže. I što bi Izrael trebao, čekati da se to dogodi?
  Jebo vas Iran i onaj bolesnik Ahmadinejad, stvarno treba takvima dozvoliti i mogućnost da posjeduju nuklearno oružje.

 3. sshareni Avatar
  sshareni

  Codex Alimentarius///////……………….sshta onda…..

 4. Micin sin Avatar
  Micin sin

  Vedrana, ovaj clanak ti je za anale.

 5. sshareni Avatar
  sshareni

  ajd kad vec cekam.Vedrana ili DubravkaU….ili obe? ja bih obaDVE….rispekt…..

 6. millica Avatar
  millica

  Pozdravljam izvjesne moje “prijatelje” radoznalce da me potraze na drugom mjestu ako ih bude zanimalo sto ja o cemu mislim.

 7. cukunio Avatar
  cukunio

  “Civilizirano” čovječanstvo postoji najduže petnestak tisuća godina. što je to prema dinosaurima koje je Jahve držao na zemlji (sa kojom svrhom?) preko stotinu milijuna godina. Pa za koju stotinu ili tisuću godina nestat će i ova naša čudna vrsta…
  Pa onda ponovno od amebe…preko Jahvea do banaka i nuklearnovg oružja…

 8. silva Avatar
  silva

  Vedrana, svaka ti čast, sve su ti rječi na mjestu.Puno te pozdravljam, ti mi daješ nadu, da još netko na toj zemlji ima bar malo zdravog mozga.

 9. meho Avatar
  meho

  pozdrav iz BiH,Vedrana svaka čast.Nadovezao bih se na komentar od Not Jewa,koji je napisao laži.Muslimanima religija ne nalaže da istrijebe židove.U Kuranu piše:ko ubije jednog nedužnog čovjeka,kao da je ubio cijelo čovječanstvo,a ko spasi jednog nedužnog čovjeka,kao da je spasio cijelo čovječanstvo.Muslimanima je zabranjeno da napadnu bilo koga,ali im je dozvoljena samoodbrana.Pratiš masonske medije koji te pogrešno informišu.Razmisli malo ko to na bliskom istoku posjeduje nuklearno oružje,a pokušaj se sjetiti koja je država jedina upotrijebila atomsko oružje??Možda ne znaš da muslimani vjeruju u Isusa isto kao što vjeruju i u Muhameda,jeli i Isus propagirao istrebljenje židova???

  1. Miki Maus Avatar
   Miki Maus

   Lepo je to sve Meho, ali si zaboravio onu narodnu: “Sila Boga ne moli!”

 10. radost Avatar
  radost

  Tako je Meho..ja nisam Muslimanka ali cu po pravdi..da nije Amerika uzurpirala ceo islamski svet zbog otimacine , ne bi bilo terorista , bar ne onih jadnika sto od sebe prave bombe…Pravi teroristi, ucenjivaci i vlasnici atomskih bombi ne sede u Teheranu..

 11. Tigarc2 Avatar
  Tigarc2

  Ne Ahmadinedžad ne može upravljat nuklearnim potencijalom
  a ono majmunsko nedonošće Obama može .

 12. Riječanin Avatar
  Riječanin

  Imaperare sibi maximum imperium est – vladati sobom najveća je vlast 🙂

  Vedrana kraljice!

 13. SABINA Avatar
  SABINA

  ko ne zna čitati ili razumjeti bolje neka ne čita,može gledati sapunice.svaka čast vedrani,za sve što napiše