Rekoh tebi da si prvi…

Koliko je normalno imati seksualnih partnera u turbokatoličkoj Hrvatskoj, ako si žensko? Kakvo preglupo pitanje. Komada jedan, naravno. Ako ti ga je prije prve bračne noći uvalio seoski ili gradski pop to se iskustvo briše. Kad u sebe primiš sveti kurac ostaješ djevica.

Odakle mi ta tema? Čitam Večernji. U današnjem broju imaju intervju sa \”najomiljenijim svećenikom među mladima, osobito među studentima\”, donom Damirom Stojićem koji je osjetio snažnu potrebu da ono što misli o zdravstvenom odgoju u školama priopći i ljudima koji nisu ni \”mladi\” ni \”studenti\”.

 

Sa studentskim kapelanom Stojićem slažem se u mnogim stvarima. U nekima se ne slažem. On se svim silama bori potiv AIDS-a i siguran je da su u toj borbi \”čistoća\” i \”vjernost jednom partneru\” najbolji lijek. Što to znači?

 

Stojić nikad, baš nikad i nikad nije udario majmuna po glavi? Ako on to nije učinio nikad, nikad i baš nikad, da li je don Stojić ljudsko biće? Ako don Stojić jest udario majmuna po glavi makar jednom u svom životu, tu je negdje oko pedesete, o kakvoj \”čistoći\” zbori?

 

Stojić je ili lažljivac i manipulator pa mu baš i ne bismo trebali previše vjerovati ili ima neki hormonalni poremećaj pa mu je lako biti \”čist\”. Ljudima koji su \”čisti\” jer ne mogu biti \”prljavi\” nije problem voditi život sveca što ne znači da su sveci, oni su samo bolesni.

 

Večernjak je katoličkoj zvijezdi donu Stojiću crvenim istaknuo citat: \”Još nisam naišao na momka koji je sretan što je njegova djevojka imala više partnera.\” Opa? Da li je don ikad naišao na d j e v o j k u koja je bila nesretna što je naišla na momka koji je imao više partnerica?

 

Briga Stojića što o seksu misle djevojke. Katolički svećenici ionako su opsjednuti samo \”momcima\”. To jest legitimno ali netko toliko omiljen i netko tko za sebe naglašava da je \”magistar\” morao bi uzeti u obzir da živi u zemlji u kojoj žene i muškarci formalno imaju ista prava. O tome nešto piše u Ustavu.

 

Kad smo već kod zakona, ono što o njima govori don Stojić meni je totalno prihvatljivo. \”Izvlačit ćemo djecu sa nastave\”. Zašto? Don poziva na  građanski neposluh i citira Marina L. Kinga koji je rekao da \”ne treba poštovati nepravedne zakone.\” Bravo, King!  Bravo, Stojiću! I još je magistar izjavio da živimo u \”liberalnom fašizmu\”.

 

Ako to nije istina ne znam što je. Nije Stojićeva sintagma, autor je Amer Jonah Golberg koji optužuje liberale da promiču \”neograničenu slobodu i pravo na izbor, pritišću i zastrašuju one koji ne dijele njihovo mišljenje\”. Stojić je siguran kako se to \”zapravo događa i kod nas u ovom slučaju u kojem ministarstvo prisiljava roditelje na nešto što se kosi s njihovom savjesti.\”

 

Super!  Katolici, budite građanski neposlušni.  Imate moj blagoslov. Ali…Gdje smo u toj hrvatskoj priči mi ateisti, nekatolici, agnostici…Gdje su naša prava na neposluh?  Mislite da uživamo u plaćanju harača instituciji koja nam se gadi zbog krvave prošlosti i sadašnjosti, bešćutnosti, licemjerja.

 

Vi katolički svećenici u laičkoj zemlji pozivate svoje ovce na neposluh ali istovremeno od mrske države koju ne poštujete ne odbijate lovu koju vam dijeli šakom i kapom? Zašto ne živite od milodara svojih vunom obloženih sljedbenika?

 

Za mene koja vas plaćam protiv svoje volje  ne postoji nikakva tehnička mogućnost  da se \”izvučem\” od plaćanja poreza ljudima koje duboko prezirem. Čast iznimkama kojih i među vama ima. Nažalost, imena tih samozatajnih, pristojnih ljudi nikad nećemo saznati. Ne daju izjave, ne dižu revoluciju, ne prijavljuju nam da su \”magistri\”.

 

Sve je tako prozirno i tako preko dvije tisuće godina staro. Seks je jedina životna radost koju si sirotinja može priuštiti bez veće love. Zato joj to zadnje pravo na sreću treba oteti. Opušten čovjek, muškarac ili žena, nakon dobrog orgazma sa partnerom ili partnericom koji im nisu prvi, prvi mačići se i u ovoj priči bacaju u vodu,  bistrije gleda oko sebe pa se može zapitati, zašto je meni zabranjeno sve što je ljudima u zlatnom dozvoljeno?

 

Zato don Stojić citira Kinga, poziva na ustanak i zalaže se  za \”čistoću\”. Moram li ja koja sam davno zaboravila tko mi je bio prvi govoriti unuci kako ima pravo samo na prvog i zadnjeg? Inače nije normalna i dobit će AIDS i otići ravno u pakao.

 

Katolička crkva ima pravo od svojih tražiti da se jebu kako ona kaže. Ja od države Hrvatske tražim da me Katolička crkva prestane zajebavati. Kakav je sistem u kome živimo? Inkvizicijska demokracija?


47 Comments

 1. Zoran Zmrzlikar
 2. Leloo
 3. moca
 4. moca
 5. jasen
 6. nenad novakovic
 7. Nataša Gajić
 8. didi
 9. Dusko Sombor
 10. Domagoj Bogoljub
 11. MIlorad Ivanić
 12. vojislav
 13. Zika
 14. Sasa
 15. Domagoj Bogoljub
 16. Helena36
 17. Arzack
 18. Alkemicar
 19. scorpiorex
 20. sokrat
 21. Miki Maus
 22. Domagoj Bogoljub
 23. Apologeta
 24. Apologeta
 25. sandra
 26. frida
 27. zajebi.to
 28. Miki Maus
 29. sandra
 30. Slavko
 31. prolaznik
 32. Miki Maus
 33. Sandra
 34. majzl
 35. shorty
 36. Nikola
 37. Nikola
 38. ja pa opet ja