Poškropljeni SDP

Nema dana a da u našim medijima ne osvane polugola silikonska ljepotica u vjenčanici,  uz nju nogometaš  sa gelom u kosi. Dvoje uvijek izgovara \”da\” u  crkvi čija je veličina upravno proporcionalna sa lovom koju ima mladoženja. Na fotografijama vidimo i svećenika kako, umotan u raskošnu halju, drži slovo mladencima.

 Katoličke crkve u Hrvata danas su ono što su u socijalizmu bile hotelske sale. Ogromni prostori gdje ljudi bez mašte pokazuju svoj neukus. Prema neobrazovanom puku ne bismo smjeli biti prestrogi. Njemu su krštenja, vjenčanja i pogrebi najveća dešavanja u životu. 

 Ali kad krštenje svoje djece urbi et orbi objavi saborski zastupnik,  esdepeovac dr. Mirando Mrsić, pa onda to organizira u Trsatskom svetištu, pa u crkvu pozove gomilu esdepeovaca, pa novine još objave i ime firme čija je vlasnica Mrsićeva supruga i kako se zove oštarija gdje su jeli i pili, čovjek ne može povjerovati ni očima ni ušima.

 Toliko socijaldemokrata moli Boga da im se smiluje? Postoje li u ovoj zemlji kontejneraša pravila pristojnog ponašanja? Zašto netko esdepeovcima ne kaže da je klanjanje oltaru, koliko god bilo trendi, ipak primjerenije vjernicima nego komunistima koji se povremeno predstavljaju i kao agnostici?

 Tko su ti ljudi? U što i koga oni zaista vjeruju? Nikako nije zanemarivo da se u svetištu ukazao i sveprisutni predsjednik Josipović koji, poput časne sestre u odijelu,bar deset puta dnevno diljem Hrvatske oko sebe tihim glasom i toplim osmijehom širi mir, dobro i \”novu pravednost\”. Reci nam, mili Bože, postoji li uopće razlika između \”zločinačke organizacije\” i \”novih pravednika\”?

Ako predsjednik tako nastavi uskoro će na svim portalima i u svim medijima osvanuti vijest: u selu Smrdelji pokraj Zadra krava Ljeposava  otelila telca sa tri glave pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske doktora Ive Josipovića.

3 Comments

  1. Igor Knežević 05.10.2010
  2. maja 05.10.2010
  3. Djuro 17.10.2010