pakao

PBZ lopine, javite se!

Ne znam kako vi, ali ja ovo kolektivno jebanje nas običnih građana vrlo teško podnosim. Već sam pisala o tome kako su mi u jednom riječkom dućanu, bio je to Benetton, preko PBZ kartice digli 1000 eura.

Prodavačica mi je rekla, “očito trebam nabaviti nove naočale” i da će to brzo riješiti s PBZ-om. Oni su joj napisali da će se sve riješiti u najkraćem mogućem roku. Meni su rekli da će potrajati jer se “to” radi “ručno”.

Bespomoćna sam. Nisam ministrica u hadezeovskoj vladi, nisam predsjednica hadezeovske vlade, nisam čak ni članica Zločinačke ekipe koja već desetljećima dozvoljava da nas građane Hrvatske jebe kome padne na pamet.

Meni je 1000 eura brdo love, nisam ih ukrala, u svakom trenu mogu dokazati njihovo porijeklo, za to mi ne treba “ručna” obrada.

Ne znam koji od brojeva PBZ-a nisam nazvala. Naslušala sam se različite glazbe, zapamtila sam Na lijepom plavom Dunavu, “svi su operateri zauzeti” čula bih na kraju neželjenog koncerta.
Što bih trebala učiniti? Kome se obratiti? U pokojnoj Jugoslaviji nesretnici bi se obraćali Maršalu. Tko je danas u Hrvatskoj Maršal?

Pretpostavljam da ih ima pun kurac ali oni rješavaju svoje probleme. Njima 1000 eura ne znači ništa, toliko plate malo bolju butelju vina. Mojom lovom. Mi ostali trpimo pljačku, nemar, nered i bahatost svaki dan i u svim segmentima naših jebenih života a nemamo pravo čak ni žaliti se.

Jebite se, jedini je odgovor HDZ-a na naša preklinjanja i ukazivanja na užas u kome živimo. Umirovljenici dobivaju sramotne iznose koje im država “poklanja” da bi lakše preživjeli s mirovinom od 300 eura, oni bogatiji.

Djeca u školama jedu smeće, ona koja jedu. Liječnici najavljuju prosvjede i bore se za veće plaće, nikad ne spominju borbu za bolji status svojih pacijenata koje dobro vide samo kad su privatni.
Medicinske sestre se tretiraju poput loše plaćenih sluškinja, starci poput otrovnog otpada koga se treba čim prije riješiti.

Ovih dana čitamo kako su čistačice apartmana u zlatu plaćene. Poruka je jasna. Svi budite čistačice, što će vam škola, škola je za one druge.

Suci i sutkinje su korumpirani, ljudi na “pravdu” čekaju desetljećima, uskoro će i čitavo stoljeće jer daktilografkinje bježe sa sudova glavom bez obzira. Jesu li suci kojima su plaće “male” ikad spomenuli kolike su plaće daktilografkinjama, 600 eura, bez kojih oni ne bi mogli raditi? Jebe im se za sirote žene i za pravdu i za istinu i za rokove…

Oporba u Saboru koja bi trebala vlast hvatati za vrat laje na Plenkovića i ekipu, njihovo lajanje ima efekta koliko i lajanje psa na mjesec. Nisu maštoviti u svojoj borbi za “pravdu”. Prihvaćaju prostačke “odgovore” na svoja konkretna pitanja, ne poduzimaju ništa jer svoje lajanje koliko god bilo uzaludno jako dobro naplaćuju.

Evo prijedloga.

Zašto ne bi, čim Plenković ili neki od njegovih hajduka krene govoriti, svi u Saboru toptali nogama i tako ugušili glasove kriminalaca? Nije li za sve nas koji nemamo nikakvih ljudskih prava bolje ne čuti što nam zločinci govore nego čuti pa dobiti moždani udar?

Svi nas pljačkaju. Banke, država, crkva, strane firme, domaće firme… U vlastitoj zemlji koja je najmanje naša ne možemo kupiti komadić kruha ako ne natucamo engleski.

Iz naših probušenih džepova izvlače zadnji euro da bi plaćali rat u Ukrajini, u bolnicama liječe ukrajinske vojnike, naši živi pacijenti leže u krevetima u parovima, poluživi umiru na hodnicima, naši najdraži napustili su ovaj brod koji nikako da potone…

Pojma nemam što učiniti ja osobno, ja za sebe.

Toliko sam bijesna, očito jedina u Hrvatskoj, da mi zaista pada na pamet kupiti nekoliko kinder jaja pa ih tresnuti u bilo koji cilj. Svaki će biti pravi.

Što je meni? Mislim da je terorizam rješenje? Ja sam luda? Priznajem, luda sam. Žao mi je što nas nema više. Ujedinjeni mogli bismo nešto napraviti. Zapaliti smeće u kome se, primjerice, guši Rijeka, najprljaviji grad u Evropi, razbiti stakla banaka, provaliti u Sabor i najesti se u onom njihovom jeftinom restoranu…

Ovo što sam napisala bila bi ozbiljna prijetnja da ne živim u zemlji u kojoj su većina građana Hrvatice i Hrvati narod napaljen poput eunuha kad ugleda dobar komad ženske. Kod nas se povremeno bune samo Rumunji i Nepalci, dok ih gazde ne umlate.

Ne, nitko se zbog moga teksta neće uzbuditi. Najmanje jebena, prokleta PBZ.

(Ilustracija: Midjourney)