Odmor ratnika

Uvijek sam nekako depresivna kad je Osmi mart. Na taj dan u mislima tresnem šakom po stolu i odlučim, nema šanse! Danas neće u mojoj kući biti ručka a lopte prašine pod našim krevetom valjat će se još mjesecima!

\"Ruža\"
Ako me muž večeras bude pogledao \”onako\”, a \”onako\” će me pogledati ako na teveu ne bude sporta, ja ću njega pogledati \”onako\” kako ga inače gledam kad me \”boli glava\”.

Zašto muškarci misle da su čak i na Osmi mart oni i njegov nama najdraži poklon? A nakit, cvijeće, čokolada, jabuka, kruška, ananas, čarli ogrlica…Bilo što nam poklonite na Osmi mart!

Junaci naših života, poštedite nas sebe i vašega barem na današnji dan.
Jesmo li mi vrijedne samo kad se vi koprcate u nama? Vaša nas đokad čini ljudskim bićima?

Negdje na netu pročitala sam da naš Predsjednik ima ljubavnicu koja je diplomirala na nekom od harvarda ili kembridža. Ovoga su ljeta, navodno, slavili njegov rođendan u Dubrovniku u kafiću Trubadur, tamo čaša vina košta pedeset kuna i još su im Trubaduri pjevali. ????

To me zaista raspizdilo. Razumijem da mene i meni slične sirotice mužjaci plaćaju u naturi za sve što za njih činimo, ali da se savjetnice predsjednika koje su magistrirale i doktorirale na najvećim svjetskim sveučilištima moraju dokazivati ležeći pod šefom… E, e to je strašno. Strašno!

Šalje se jeziva poruka. Nama majkama i nama bakama. Vaše će kćeri i vaše unuke i u dvadeset i prvom vijeku postati bitne samo ako u pravo vrijeme na pravom mjestu dudnu nekom predsjedniku.

Ovo nije zajebancija, ovo je ozbiljna stvar. Gospodine Predsjedniče! Zatražite od direktora Hrvatske teve slobodan termin pa se večeras, da, večeras, baš večeras na Osmi mart, u Dnevniku obratite Naciji.

Demantirajte ovu priču. Recite nam da volite samo svoju ženu. I da niste poput kretena koje mi imamo doma. I da još ima nade za nas koje vjerujemo kako nije istina da se samo pičkom stiže do zvijezda.


31 Comments

 1. Petko
 2. branko.k
 3. Noname
 4. m.p.
 5. Miki Maus
 6. Medico D Espana
 7. Dragan
 8. poncije
 9. sasa aleksandrovic
 10. metaloposlastičar
 11. Miki Maus
 12. Jaca VA
 13. mesopotamnija
 14. VLADO
 15. Mirka
 16. Drugi red u Jelušiću
 17. Brko
 18. abigail
 19. cukunio
 20. martina n.
  • Slaven Hrvatin
 21. martina n.
 22. Slaven Hrvatin
 23. dunja sporer
 24. veseli
 25. Jeruk
 26. Piva