O sranju, rode, da ti pojem

Moćnici nikako da shvate da i oni imaju vijek trajanja. Da je Gadafi sa Amerima bio kooperativniji, da im je bez frke poklonio naftu, ionako je imao love za stotinu života, danas njegova rasturena lubanja ne bi krasila sve svjetske ekrane.

 Da je Sanader, kad su mu naredili da se povuče i postane profesor na nekom američkom fakultetu poslušao naredbu,  ne bismo mi, njegovi dojučerašnji podanici, u udarnom terminu Hatevea slušali kako ima opakih problema kad krene srati.

 Najme. Austrijanci mu nisu nogu liječili kako treba, a zašto i bi kad nije htio slušati glasove svojih gospodara, pa danas ne može u Remetincu čučnuti i pokakati se kao čovjek. Njegov zgroženi odvjetnik objasnio nam je da su u pritvoru našli nekakvu stolicu, u njoj izbušili rupu pa…

 Ali… Sobičak u kome bi se trebao pripremati za obranu je totalno neprimjeren i još su mu uvalili cimera. Tko je žrtva u ovoj tužnoj i pretužnoj priči? Sanader, svakako. Iako je Sanader Sanader, da je pravde u ovoj zemlji, on bi u pritvorskoj sobi imao školjku, soba bi bila prostrana, za ogromnu količinu dokumenata koje bi morao u miru proučavati u sobu bi mu stavili policu.

 Da je Hrvatska civilizirana zemlja svi bi pred zakonom bili jednaki. I moćnici čija je moć povremeno velika poput one koju su imali faraoni i robovi koji ne bi bili robovi da ne žive u zemlji u kojoj moćnici povremeno imaju moć poput faraona.

 Ali, Hrvatska nije nikad bila i neće biti \”civilizirana zemlja\” jer takve ne postoje. U Americi, Francuskoj, Njemačkoj, Libiji, Turskoj, Izraelu, svagdje na kugli zemaljskoj postoje moćni koji preko noći gube moć pa i pravo na normalno sranje i nemoćni koji nikad ne seru normalno jer nemaju što.

 Zato na \”slučaj Sanader\” treba gledati opušteno. Naš je car vladao našim životima na najgori mogući način, opljačkao je nas, naše unuke i praunuke. Nama nemoćnima i jadnima jedino je sitno zadovoljstvo kad čujemo da ima problema sa stolicom.

 Naravno da nam je jasno da će poslije Sanadera doći Sanader, da nama njegova dugogodišnja robija neće biti ulazak u svijetlu budućnost. Pa ipak, svatko od nas opljačkanih, kad uvečer sjedne na kauč u dnevnom boravku veličine pet kvadrata, pogleda \”Otvoreno\” pa onda trkom krene u zahod, s velikim užitkom može reći: jebiga, nemam budućnost ali imam školjku. Važno je da se čovjek na ovu zemlju može izrigati k\’o čovjek.


Posted

in

by

Comments

19 responses to “O sranju, rode, da ti pojem”

 1. mašinac Avatar
  mašinac

  Tooo Vedrana carice!

 2. Živojin Ivković Avatar
  Živojin Ivković

  Vedrana, ako ti tamo zaprete, recimo remetinačkom sobicom dva sa dva, sa obaveznim čučavce, skokni kod nas u Bgd, nećeš imati potrebe da se adaptiraš, i ovde su ista sranja i isti dupeglavci, a popularnost ti je već evidentna!

 3. mile tomić Avatar

  kako je ipak sve relativno…bez obzira da li Ajnštajnov zakon važi još uvek..

 4. danko Avatar
  danko

  Ono što mi ne možemo da kažemo,jel nemamo gde,pričaj ti umesto nas.

 5. Mrgud Avatar
  Mrgud

  Sigurna sam da je Vedrana u nekom od svojih prethodnih tekstova, još kad je tek krenula potjera za njim, spomenula kako će Gadafija prikazivati obezglavljenog baš kao što su Sadama, za nauk svima koji se usude protivrječiti gospodarima.
  Juče sam se toga sjetila dok sam gledala kako tuku okrvavljenog Gadafija, pa posle likuju nad njegovim mrtvim tjelom. Slike i snimci mrtvog Gadafija su bili na svim vijestima, na svim društvenim mrežama.

 6. Slaven Hrvatin Avatar
  Slaven Hrvatin

  Potjera na Gadafija je bila pravi reality show. Idealna prilika za jednu malu katarzu da se svakodnevni problemi čine manje bitnim.

  Jedan aspekt frke s Gadafijem sam obradio u novom tekstu na Zlihologiji: http://zlihologija.com/2011/10/psihologija-gada-gadafija/

 7. Bg Avatar
  Bg

  Naslov objasnjava sve. “Demokratija” stize na velika vrata.Sacuvaj Boze…

 8. ssg Avatar
  ssg

  Dajte ljudi pa nije ni civilizacija nesto sto si mozes tek tako prikacit kao pridjev uz ime svoje zemlje…Civilizacija je kategorija u igri zvanoj Monopol. Ako je nisi: kupio, zasluzio, dobio – ne mozes se tek tako busati sa njom kako ti se prohtije…To je kategorija na koju samo povlasceni imaju pravo, cisto da bi povremeno mogli natrljat nos onima koji je nisu “zasluzili” u ovoj bozanskoj igri…Mi smo svi jednostavno u grupi od koje se ne ocekuje civiliziranost…

 9. tona Avatar
  tona

  izrigati ko č oek… pa i sračku dobiti…od krumpir salate.

 10. Rada Avatar
  Rada

  Vedrana, napravili ste pravu stvar: konacno je neko, bar virtuelno ujedinio Srbe i Hrvate na nacin kakav nam i prilici: ujedinjujemo se samo oko likovanje nad tudjom nevoljom! Nekad je to na nas sopstveni racun, ali je jos sladje kada je ono – evo nekoga ko je jos vise nagrabusio od nas. A tek kad nas postrojite zajedno i opalite mokrom opiracom ne birajuci ko ce je dobiti prvi, a ko drugi po redu, onda nasoj ujedinjenoj radosti nikad kraja!
  A oni koji su nas uvek zavadjali radili su drugu stvar: Blatili su samo onu drugu stranu, da bi nasa izgledala – bolja. Politicari lazu, narode, lazu, bre! O tome nam Rudanka prica sve vreme, u tome je stos, a ne u nacinu kako se ko prekrsti (rukama ili nogama). Ziveli!

 11. Abu Salim Avatar
  Abu Salim

  Ne verujem da je moguće biti kooperativniji od Gadafija. Retko ko se u poniznosti može meriti s njim. Narod se pobunio, SAD promenile stranu preko noći i evo sad je pukovnik ponovo “divlji pas Bliskog istoka”, a do skoro je bio “faktor mira i stabilnosti”, baš kao i Milošević onomad.

 12. Marinko Radovic Avatar
  Marinko Radovic

  Psi laju, a karavane prolaze. Princip potcinjenosti-nadredjenosti ostaje uvijek sansom za zloupotrebu. A propos Gadaffija: NATO je sebi ucinio medvjedju uslugu. Uskoro ce imati ekstremni islamski fundamentalizam na vlasti pred kucnim vratima! A to znaci malo vise nekontoliranog prolijevanja krvi u NATO-ovisnicima…..Al´ mozda je to manje zabrinjavajuce nego prenaglo otkrivanje ocijukanja u podrucju financijskog background-a sa sada mrtvim Gadaffijem u vrijeme izbornih kampanji ( vidi Sarkozy) ili izvoza svih vrsta tehnologije u Libiju (vidi Merkel). O falsom Albionu i sada dobro uzdrmanom Uncle Sam-u da i ne govorimo. Krajnji uspjeh rata u Libiji bit ce jednak grandioznom uspjehu u Afganistanu i Iraku. Glupost ne poznaje granica…..

 13. gordana Avatar
  gordana

  Gospođo Vedrana, ne bi mu pomogla kooperacija s naftom. Ameri so nagomilali oružja ko pljeve, a to, što je proizvedeno mora jednom biti i upotrijebljeno. Treba pokazati tko je najjači,tko je policajac cijelom svijetu. Treba zemlju tvrdoglavog vođe “demokratizirati” na svoj način. Nije bitno kolikio stane.
  Sanader je pak priča za sebe, tu ostajem prez besid bi reka barba Tone.

 14. brana Avatar

  abu salime aferim, al ga izanalizira, svaka ti čast

  ..gadafi i milošević!!!
  islamisti razumljivo mrze Gadafija, čuvenog po izreci “nacije u kojima je ubijen nacionalizam osuđene su na propast”, a volite tog miloševića … još je Alija Izetbegović u islamskoj deklaraciji na primeru Ataturkove Turske i tadašnjih arapskih nacionalnih država “targetirao” smrtnog neprijatelja panislamizma…
  u Iliriku je nacionalizam UBIVEN svojim surogatima – islamizmom, katolicizmom i pravoslavizmom..

 15. brana Avatar

  @ marinko,
  nije sebi učinio medveđu..to su i hteli…. islamski fundamentalizam je rpovereni metodovladavanja svojim budućim protektoratima..provereno od Saudijske arabije do bosne i kosova

 16. Not me Avatar
  Not me

  Vedro, ovo je bilo ravno “u sridu”- i kao sta je rekla jedna čitateljica. Svaka ti se pozlatila. Rode, o sranju da ti pojem… Kod nas i nema o ćemu čovik ni pivat nego o sranju kad nan ništa osim sranja ni ne dešava.

 17. Gadafijeva Libija Avatar
  Gadafijeva Libija

  Just read this about Muammar Gaddafi’s Leadership in Libya.
  1.There was no electricity bill in Libya; electricity was free for all its citizens
  2. There was no interest on loans, banks in Libya are state-owned and loans given to all its citizens at 0% interest by law
  3. Home considered a human right in Libya –Gaddafi vowed that his parents would not get a house until everyone in Libya had a home. Gaddafi’s father has died while him, his wife and his mother are still living in a tent
  4. All newly weds in Libya receive $60,000 Dinar (US$50,000) by the government to buy their first apartment so to help start up the family
  5. Education and medical treatments are free in Libya. Before Gaddafi only 25% of Libyans are literate. Today the figure is 83%
  6. Should Libyans want to take up farming career, they would receive farming land, a farming house, equipments, seeds and livestock to kick-start their farms –all for free
  7. If Libyans cannot find the education or medical facilities they need in Libya, the government funds them to go abroad for it – not only free but they get US$2,300/mth accommodation and car allowance
  8. In Libyan, if a Libyan buys a car, the government subsidized 50% of the price
  9. The price of petrol in Libya is $0.14 (N22) per litre
  10. Libya has no external debt and its reserves amount to $150 billion – now frozen globally
  11. If a Libyan is unable to get employment after graduation the state would pay the average salary of the profession as if he or she is employed until employment is found.
  12. A portion of Libyan oil sale is, credited directly to the bank accounts of all Libyan citizens
  13. A mother who gave birth to a child receive US$5,000
  14. 40 loaves of bread in Libya costs $ 0.15
  15. 25% of Libyans have a university degree
  16. Gaddafi carried out the world’s largest irrigation project, known as the Great Man-Made River project, to make water readily available throughout the desert country
  So What’s d Problem? The long rule?

 18. Aleksandar,Nikšić Avatar
  Aleksandar,Nikšić

  Blago nama u kakvom svijetu živimo.Treba nam potop,drugi dio.

 19. OBPISL Avatar
  OBPISL

  @Gadafijeva Libija
  Bas mislim sto je onda to moglo biti tako lose u Libiji da su se Hillary i Obama, najvjerojatnije i krtica Blair, cijelo NATO i sva ta “demokratska” druzina tzv zapadnoga svijeta obrusili onako gadno na tu zemlju i tog covjeka, ako je bilo ovako kako Vi prenosite. Jedini zakljucak je da se tamo nije mogla organizirat parada ponosa na neki exoticno-pustinjski nacin.